گردهمایی همیاران انتخاباتی خانه کارگر بعد از ظهر امروز (۲۰ خراد ماه) با حضور علیرضا محجوب (دبیر کل خانه‌ کارگر) و حسن صادقی (ئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در دفتر مرکزی خانه‌ی کارگر واقع در خیابان ابوریحان برگزار شد.

به گزارش جارچی اخبار، علیرضا محجوب (دبیرکل خانه‌ کارگر) در ابتدای این جلسه گفت: فعالیت تبلیغاتی نیازمند رعایت اخلاق و اصول است و من معتقد هستم که اگر ما خود از دایره‌ی اخلاق خارج شویم آنچه بر ما می‌رود و هر عمل غیر اخلاقی که بر ما روا می‌دارند نیز توجیه پیدا خواهد کرد. خصوصا آنکه شمار و قدرت دیگران از ما به مراتب بیشتر است.

وی ادامه داد: زمانی که ما در مجلس بودیم، افرادی چون شما از ما حمایت می‌کردند و ما توانسته بودیم فراکسیونی به نام فراکسیون کارگری تشکیل دهیم. درواقع تفاوت فراکسیون و کمیسیون در مجلس این است که کمیسیون یک موقعیت رسمی برای رسیدگی به طرح‌ها و لوایح است اما فراکسیون جمعی خودانگیخته است که اعضا در آن موضوعاتی را اعلام و پیگیری می‌کنند. بنابراین ما باید به دنبال احیای همان فراکسیون کارگری قدرتمند در مجلس باشیم.

محجوب بیان کرد: بحثی که در مورد انتخابات باید به آن توجه کرد، اعمال نفوذ از این مجرای قانونی است. امروز در حوزه‌ی سیاست و اجتماع نفوذ مهم‌تر از حضور است. در این مرحله از انتخابات من همیشه گفته‌ام که خانه‌ی کارگر باید تبلیغ شود و نه شخص من.

وی گفت: خانه‌ کارگر اساس فعالیت تبلیغاتی ماست. اگر خانه‌ کارگر بزرگ شود ما معنی پیدا می‌کنیم. و حوزه‌ی نفوذ این پرچم مهم است و تحت نفوذ این پرچم است که ما می‌توانیم حرف خود را بزنیم و خواسته‌ی خود را طلب کنیم.

دبیرکل خانه‌ کارگر ادامه داد: کارگران با وحدت و همراهی خود حوزه‌ی نفوذ قدرتمندی را می‌توانند ایجاد کنند و این مهم است. شما و ما مجموعه‌ی تشکیلاتی هستیم و می‌توانیم کنار هم جمع شویم و این حوزه را تعریف کنیم و اگر روزی هم نبودیم حوزه‌ی نفوذ و قدرت ما باقی خواهد ماند. نفوذ برای همه است و اعمال همه آن نفوذ را می‌سازد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر یکی از مهم‌ترین مشکلات ما این است که در اندازه‌ی خود نفوذ ندارد. البته منظور من این نیست که ما قدرت نداریم بلکه معتقدم به اندازه‌ی اعضای خود از نفوذی که باید برخوردار نیستیم.

محجوب بیان کرد: ما همیشه معتقد هستیم تهدید به اعتصاب باید ما را به نتیجه‌ای برساند که از اعتصاب حاصل خواهد شد. یعنی باید به قدری قدرت و نفوذ داشته باشیم که حتی با تهدید هم حرف خود را پیش ببریم.

وی با اشاره به پیشبرد بحث متناسب‌سازی گفت: وقتی شما توانستید به کمک اتحادیه‌ی پیشکسوتان و آقای صادقی به نتیجه‌ای هر چند حداقلی در بحث متناسب‌سازی حقوق برسید، این یعنی حوزه‌ی نفوذی را ایجاد کردید و با اقداماتی که انجام دادید توانستید مسائل را حل کنید و امیدوارم مسائل دیگر را هم به تدریج حل کنید.

دبیرکل خانه‌ کارگر تاکید کرد: وقتی ما در مورد انتخابات و مجلس حرف می‌زنیم، درواقع می‌گوییم دایره‌ی قدرت کارگران باید افزایش پیدا کند. بحث ما صرفا این نیست که کسی را وارد مجلس کنید ما می‌گوییم دایره‌ی قدرت خود را افزایش دهید. ما همیشه می‌گوییم چرا در حدی نیستیم که افراد بیشتری را به مجلس بفرستیم؟ چرا باید همواره نگران این موضوع باشیم که اگر یک نماینده در مجلس نداشته باشیم عده‌ای به ما و به قانون کار حمله کنند؟

محجوب گفت: چندین بار پیش آمده که ما به دستاوردی رسیدیم و طرح‌هایی را تصویب کردیم اما عده‌ای بعد از مدتی خواهان متوقف کردن طرح‌های ما بودند، بنابراین ما باید همه جانبه حواسمان به این موضوعات باشد.

وی در پایان گفت: توانایی، حاصل قدرت و نفوذی است که در اثر کار تشکیلاتی فراهم خواهد شد. ما باید به سمتی برویم که این دایره‌ی نفوذ را افزایش دهیم. در واقع ما باید قدرت تشکیلاتی خود را بالا ببریم و کاری انجام دهیم که باقی از فعالیت ما بهره‌مند شوند. بنابراین باید قدرت و کار تشکیلاتی خود را توسعه دهیم که با تحرک و اخمِ ما مسائل حل شود، نه با طوفان و دعوا و این از این جمعیت بزرگ کارگران و بازنشستگان ساخته است.

حسن صادقی (رئیس اتحائیه پیشکسوتان جامعه کارگری)نیز در ادامه‌ی این جلسه گفت: آقای محجوب به درستی در خصوص انتظارات و توقعات خانه کارگر از اعضا و در مقابل نیز انتظارات و توقعات اعضا از خانه کارگر سخن گفتند. این حرکتی دوسویه است که باید در زمان خود از ناحیه‎ی هر دو طرف عملیاتی شود.

وی ادامه داد: با توجه به انتخبات میان دوره‌ای مجلس من تاکید موکد دارم که اگر بخواهیم مطالبات خود را با کمترین هزینه به بهترین وجه ممکن به منصه‌ی ظهور برسانیم در قدم اول باید زمان‌شناس باشیم و براساس آن تحرکات لازم را انجام دهیم و امروز زمان گرانبهایی است.

صادقی با بیان اینکه حضور در خیابان برای رسیدن به مطالبات هزینه دارد، گفت: عقل سلیم حکم می‌کند ما مسیری را طی کنیم که برای رسیدن به مطلباتمان هزینه کمتری بپردازیم و این مسیر، انتخابات است.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با اشاره به موضوعات پیرامون بحث متناسب‌سازی گفت: دولت و مجلس و دستگاه‌های اجرایی کشور بر این موضوع تاکید دارند که روند متناسب‌سازی باید اجرا شود اما به جامعه‌ی کارگری که می‌رسند ما این جدیت را مشاهده نمی‌کنیم و دلیلشان هم این است که می‌گویند صندوق شما از خودتان است و منابع متناسب‌سازی را خودتان باید پرداخت کنید. خب چرا اینگونه است؟ چرا بر حق عده‌ای اینگونه تاکید می‌شود اما به جامعه‌ی کارگری که می‌رسند روند احقاق حق مورد غفلت قرار می‎گیرد؟ به این دلیل است که قدرت آن‌ها نشأت گرفته از حوزه‌های اثر گذار در قوه‌ی مقننه و مجریه و قضائیه است و همه‌ی آن‌ها خانواده‌ی دولت محسوب می‌شوند و خود را سهم‌بر می‌بینند.

صادقی افزود: همین امروز طرحی را ارائه داده‌اند که اگر تصویب شود تماما به نفع آن‌ها خواهد بود و آن طرح این است که منابع استمراری متناسب‌سازی از محل درآمدهای عمومی کشور تامین شود. ببینید چون ۹۷درصد از نمایندگانی که در مجلس هستند ذی نفع هستند پس تصمیمات و مصوبات آن‌ها نیز مبتنی بر بهرمندی خودشان است. ما ۵۷درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهیم و آن‌ها ۴۳ درصد، بنابراین آن‌ها اقلیت هستند اما اقلیت تاثیر گذار، چراکه از مجاری خوبی بهره برده‌اند و متاسفانه ما کارگران، پیاده نظام این افراد و گروه‌ها شده‌‎ایم.

وی تاکید کرد: امروز به جای اینکه ما اکثریت مجلس را داشته باشیم حتی یک نماینده هم در مجلس نداریم تا بتوانیم مطالبات خود را پیگیری کنیم.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: با ورود آقای محجوب به مجلس جریان فکری در مجلس شکل می‌گیرد و که این جریان فراکسیونی شکل می‌دهد که به دلیل مرجعیت آقای محجوب هم از راست و هم از چپ گرد آن جمع می‌شوند و همین فراکسیون در نهایت می‌تواند اقداماتی موثر انجام دهد.

وی گفت: در حال حاضر چهار طرح اساسی و مهم در حوزه کارگران شاغل و بازنشسته در حال بررسی است که موسسه‌ی نذر و اشتغال امام حسین(ع)، محور سه تا از آن‌هاست. آن‌ها زیر چتر مذهب می‌خواهند با منطقه‌ای کردن و توافقی کردن مزد بر کارگران و دستمزد آن‌ها حمله کنند. در واقع می‌خواهند به نام مذهب و دین بر حقوق کارگران حمله کنند. بی‌انگیزگی ما باعث می‌شود آن‌ها روز به روز قدرت بگیرند و ما ضعیف‌تر شویم و نتوانیم نسبت به جمعیت خود احقاق حق کنیم و کرسی‌های قدرت را در دست بگیریم. امروز ما در مجلس حتی یک کرسی خود را هم از دست داده‌ایم.

صادقی گفت: من هشدار می‌دهم که اگر صدای جامعه‌ی کارگری را در مجلس نداشته باشیم هر آنچه در طی سال‌ها رشتیم پنبه خواهد شد.