رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به روشهای قاچاق گندم، بر لزوم کنترل ورودیها و خروجیهای استان از قاچاق گندم خبر داد.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از ایسنا، کیخسرو چنگلوایی در جلسه مبارزه با قاچاق کالا و ارز که شامگاه سهشنبه ( ۱۰ اردیبهشت ماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: قطعا اهمیت گندم بحث تازهای نیست، در سطح جهانی تنها حدود هفت تا هشت کشور صادر کننده گندم هستند و گاه در جنگها از گندم به عنوان سلاح سیاسی استفاده شده است.
وی افزود: به دلیل ماهیت نظام انقلاب اسلامی، کشورهای صادرکننده گندم همیشه با ایران دشمنی داشتهاند. بنابراین ممکن است زمانی برسد که اگر گندم نداشته باشیم حتی میلیاردها دلار یا میلیونها شمش ذخیرهساز داشته باشیم اما اگر گندم نباشد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ بنابراین به راحتی نمیشود با گندم شوخی کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: مقام معظم رهبری بارها تاکید کردند که به حرف کسانی که میگویند گندم از خارج از کشور وارد کنیم و به صرفهتر است گوش ندهیم و به دنبال خودکفایی در گندم باشیم که خوشبختانه ظرف چند سال گذشته در سطح کشور این مهم محقق شد.
چنگلوایی تصریح کرد: خوزستان هفت سال پیاپی مقام اول تولید گندم را کسب کرده است و بیش از ۱۲ و نیم درصد تولید گندم کشور در خوزستان انجام میشود و گندم مصرفی ۱۲ میلیون نفر از جمعیت کشور در خوزستان تولید میشود. بنابراین خوزستان جایگاه مهمی در شرایط فعلی و هم در شرایط توسعه بخش کشاورزی در افق سال ۱۴۰۴ مخصوصا گندم دارد و پیشبینی میشود تا مرز ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن نیز از نظر تولید گندم برسیم و برای آن برنامهریزی شده است.
وی با بیان اینکه گندم خوزستان به ۲۳ استان صادر میشود، تصریح کرد: همچنین حدود ۶۵ درصد الگوی کشت خوزستان گندم است. این موارد نشان دهنده این است که تعداد زیادی از بهرهبرداران ما به کار تولید و کاشت گندم مشغول هستند. بنابراین گندم در امنیت غذایی، اشتغال مستقیم و غیرمستقیم و گردش مالی نقش مهم و تأثیرگذاری در اقتصاد کشور دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه ۷۰۰ هزار تن گندم در پی وقوع سیل از دست رفته است، گفت: امسال حدود ۱۶۰ هزار هکتار از اراضی گندم تقریبا دچار آسیب صد در صدی شدند اما علیرغم همه مشکلات ایجاد شده و اینکه حجم عظیم تولید را از دست دادهایم امیدواریم نه تنها کمتر از سال گذشته خرید و تولید گندم نداشته باشیم بلکه بیش از سال گذشته خرید گندم داشته باشیم.
وی گفت: هر ساله با پدیده ورود دلالان و سودجویان در بحث قاچاق گندم مواجه هستیم اما امسال از چند ماه پیش در این زمینه برنامهریزی شده است. این پدیده در کل کشور فراگیر شده و در خوزستان نیز آغاز شده است. برخی قاچاق گندم را برای سودجویی و برخی جهت وارد کردن آسیب به امنیت غذایی انجام میدهند. حتی ممکن است گندمها را بخرند و امحاء کنند.
چنگلوایی با تاکید بر لزوم جلوگیری از قاچاق گندم، عنوان کرد: یکی از روشهای قاچاق گندم حمل مستقیم از مرزها و روش دیگر خریداری گندم و تحویل به کارخانجات آرد است تا به آرد تبدیل شود و از کشور خارج شود.
وی ادامه داد: راه دیگر قاچاق گندم این است که به راحتی بارنامه برای جابهجایی گندم از خوزستان به استان دیگر گرفته میشود و سپس به کشورهای همسایه قاچاق میشود. روش دیگر قاچاق گندم که اکنون گسترده شده این است که گندم را خریداری و دپو میکنند و زمانی که آب از آسیاب افتاد به شکل مد نظر قاچاق میکنند. اکنون در شهرستانهای شمالی گندم زیادی خریداری و دپو شده است و برخی افراد در این کار شناخته شده و شناسنامهدار هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان خواستار شد: باید تاکید شود که همه ادارات در این زمینه مراقبت کنند. همچنین دادستانها برای برخورد با قاچاق گندم اعلام آمادگی کردهاند که باید دادستان مرکز استان ابلاغی تحت عنوان ایجاد اخلال در نظم اقتصادی یا امر خرید گندم بدهند تا در این زمینه اقدام شود.
وی افزود: باید بر اماکن دپو گندم که خارج از سیستم دولتی خریداری شده نظارت شود. همچنین کلیه باربریها و شرکتهای حمل و نقل بدون مجوز شرکت غله و بازرگانی بارنامه صادر نکنند.
چنگلوایی گفت: مجموعه نیروی انتظامی مخصوصا در ورودی و خروجیهای خوزستان از جمله پل زال، هویزه، دشت آزادگان، هندیجان و بهبهان مراقبت بیشتری کنند.