مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اظهار داشت: اگر با همین روال کنونی رشد مصرف ادامه داشته باشد طرح انتقال آب از جاهای دیگر گریزناپذیر خواهد بود، بنابراین باید این اوضاع را مدیریت کنیم.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از ایلنا، حمیدرضا جانباز در سومین روز از همایش سازگاری با کم‌آبی با بیان اینکه تابستان ۹۷ یکی از کم‌بارش‌ترین مقاطع سال آبی در ۵۰ سال گذشته بوده است، اظهار داشت: در این شرایط ما باید برای تابستان گرم آماده شویم و استفاده از آب را مدیریت کنیم. بر خلاف سال‌های گذشته، بعد از یک سال پربارش همراه سیلاب، به این شرایط رسیده‌ایم. فضای عمومی نمی‌پذیرد که در بخش‌هایی از کشور کم‌آب باشیم.
وی افزود: برای تامین آب، احداث سامانه مناسب و مخازن باید شرایط مهیا شود تا بتوان به درستی مدیریت کرد چرا که همچنان در پرآب‌ترین نقاط کشور هم مشکلاتی داریم.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه برنامه سازگاری با کم‌آبی با تدبیر وزیر نیرو و حمایت دولت شکل گرفته است، تصریح کرد: اکنون در راستای تکمیل پروژه‌های مختلف در استان‌های کشور هستیم و چتر بزرگ سازگاری با کم‌آبی فرصت خوبی است که شرکت‌ها از این شرایط بهره‌ ببرند.
رشد جمعیت، منابع مالی و تحریم چالش‌های پیش روی صنعت آب
وی با بیان اینکه چالش‌های سال‌های اخیر در حوزه آب فزاینده‌تر خواهد بود، گفت: رشد و استقرار ناموزون جمعیت و کاهش کیفیت منابع آب از جمله این چالش‌هاست.
جانباز همچنین بیان کرد: علاوه بر موضوع یادشده، مضیقه مالی دولت نیز مزید بر علت شده است. شرایط تحریم منجر به این شده که کاهش درآمد داشته باشیم بنابراین با توجه به این اوضاع می‌توان از ساختار سازگاری با کم‌آبی بهره گرفت.
وی با تاکید بر اینکه سازگاری با کم‌آبی باید در دستور کار قرار گیرد، خاطرنشان کرد: به جای اینکه هر روز طرح تامین آب و به دنبال آب جدید باشیم، باید مصرف بهینه در کشور جا بیفتد.
سرانه مصرف آب در ایران؛ ۱۵۵ لیتر
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سرانه متوسط به ازای هر نفر ۱۵۵ لیتر است و این عدد در مقایسه با کشورهای اروپایی بسیار بالاست.
وی با بیان اینکه می‌توان با کار جدی و همکاری موثر با همه دست‌اندرکاران این رویه را تغییر داد، گفت: در آینده تغییری در ساختار شرکت‌های استانی خواهیم داشت به طوری که به صورت یکپارچه فعالیت کنند. بر خلاف شیوه‌های جاری که بخشی از پروژه را یک شرکت اجرا می‌کند و بخش دیگر به یک شرکت دیگر محول می‌شود.
وی با بیان اینکه هدف اجرای پروژه‌ها افزایش رضایتمندی مردم است، تاکید کرد: در این شرایط سخت اقلیم و اقتصادی افزایش رضایتمندی مشترکین را هدف‌گذاری می‌کنیم.
کمک بازچرخانی به حل مسئله آب
مدیرعامل آبفای کشور بازچرخانی آب را از موضوعات مهم در این راستا ذکر کرد و افزود: در این زمینه اتفاقات خوبی در کشور افتاده و از ۱۰ سال گذشته تحول عظیمی در زمینه طرح‌های فاضلاب به وجود آمده و اکنون به جای جمع‌آوری سنتی فاضلاب، در هر منطقه‌ای شبکه فاضلاب احداث شده و جمع‌آوری و تصفیه صورت می‌گیرد.
کشورهای پولدار هم بدون مدیریت، فقط به فکر انتقال آب نیستند
وی با بیان اینکه بازچرخانی آب اتفاق بزرگی است که رخ داده، افزود: باید کمک کنیم شرکت‌های نوپا و دانش‌بنیان که در زمینه تصفیه‌خانه‌های کوچک فعالیت می‌کنند بتوانند عملکرد خوبی داشته باشند. در حال حاضر بالغ بر هفت میلیارد متر مکعب فاضلاب داریم که با این روش‌ها احیا و بازچرخانی شده و به حل موضوع کمبود آب کمک می‌کند.
وی با بیان اینکه رویکرد توسعه‌ای در همه بخش‌های کشور ضربه زده است، افزود: با وجود نیاز به منابع مالی بالا به دنبال انتقال آب کیفی و طرح انتقال آب هستیم. ما فقط به دنبال این هستیم که آب را به هر قیمتی مصرف کنیم، بدون اینکه به مدیریت مصرف و یا بازچرخانی آن فکر کنیم. حتی کشورهای پولدار که اقلیمی شبیه ما دارند هم این کار را نمی‌کنند.
وی تاکید کرد: باید به تفکیک اقلیم مطالعه انجام دهیم که چه بخشی از مصرف را می‌توان در قالب اتکا به منابع موجود مدیریت کرد. اگر با همین روال کنونی رشد مصرف ادامه داشته باشد طرح انتقال آب از جاهای دیگر گریزناپذیر خواهد بود، بنابراین باید این اوضاع را مدیریت کنیم.