به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، بارندگی شدیدی که در انتهای سال ۱۳۹۷ و ابتدای سال ۱۳۹۸ در استان گلستان رخ داد باعث ایجاد خسارت به بیش از ۵۰۰ روستا و چهار شهر استان شد که بیشترین خسارت را شهرستان آق‌قلا، گنبدکاووس و سپس گمیشان وارد شد.

بر اثر وقوع سیل در استان گلستان تعداد ۵ هزار و ۱۷۲ واحد مسکونی شهری و تعداد ۱۲ هزار و ۶۶۱ واحد مسکونی روستایی خسارت دیدند.
در خصوص بررسی روند ساخت و سازها در مناطق سیل‌زده استان گلستان گفت و گویی ویژه با ولی‌الله زمانی‌نژاد «مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گلستان» و حسین محبوبی «مدیرکل راه و شهرسازی استان گلستان» انجام داد که در ادامه می‌خوانیم.

*۱۲ هزار تن سیمان رایگان در مناطق سیل‌زده گلستان توزیع شد
به گزارش جارچی اخبار به نقل ازفارس: زمانی‌نژاد درخصوص میزان توزیع سیمان رایگان به مناطق سیل‌زده استان گلستان در گفت و گو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: تاکنون ۱۲ هزار تن سیمان رایگان در مناطق سیل‌زده استان گلستان به همراه هزار تن میله‌گرد توزیع شد و هر سیل‌زده‌ای که نیاز به میله‌گرد داشته باشد می‌تواند با مجوز ستاد میله‌گرد را تحویل بگیرند.
مدیرکل بنیادمسکن انقلاب اسلامی استان گلستان تصریح کرد: حدود ۳۸ هزار تن سیمان رایگان دیگر را می‌توانیم از کارخانه پیوند دریافت کنیم که تا انشاالله با این کار بتوانیم همه واحدهای سیل‌زده را به سرعت احداث کنیم.

وی از افراد خسارت‌دیده در سیل اخیر استان گلستان خواست که حتما پای کار باشند تا روند کارشان به سرعت انجام شود، ابراز کرد: تمام افرادی که در سیل اخیر خساراتی را متحمل شدند درخواست داریم که حتما پای کار باشند و به بانک‌های عامل مراجعه کنند و برگه‌هایی که در بانک و بنیادمسکن استان باید توسط شخص برای دریافت پروانه ساخت مسکن امضا شود را انجام دهد تا انشاالله کارش سریع‌تر انجام شود.

مدیرکل بنیادمسکن انقلاب اسلامی استان گلستان تصریح کرد: تاکنون ۶۳ میلیارد تومان کمک بلاعوض به ۱۳ هزار و ۱۳۳ خانوار در مناطق سیل‌زده گلستان توزیع شد.

* تاکنون گزارشی درخصوص فروکش کردن زمین بعد از سیل در مناطق سیل‌زده گلستان نداشتیم

مدیرکل راه و شهرسازی استان گلستان در گفت و گو با خبرنگار فارس در گرگان ابراز کرد: یک اتفاق خوبی که در استان گلستان درخصوص سیل به زودی خواهد افتاد خرید یک دستگاه رادار هواشناسی برای استان است استان گلستان از عدم رادار هواشناسی بسیار آسیب دیدیم و رادار هواشناسی که اکنون گلستان را پوشش می‌دهد رادار هواشناسی «امیرآباد» است که تا حوزه علی‌آبادکتول را تحت پوشش خود دارد.

حسین محبوبی خاطرنشان کرد: با تامین اعتباری که در خصوص سیل استان گلستان انجام گرفته انشاالله به زودی شاهد خرید یک دستگاه رادار هواشناسی در گلستان خواهیم بود و با این کار آسیب‌های ناشی از سیل در سال‌های آتی به حداقل خواهد رسید.

وی اظهار کرد: از ۹۵۰ میلیارد تومانی که در اثر سیل به استان گلستان اختصاص داده شد مبلغی را برای خرید رادار هواشناسی در نظر گرفتند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان گلستان در خصوص ایجاد کمیته در مناطق سیل‌زده استان گلستان گفت: با توجه به اینکه نوع خاک در شهرهای آق‌قلا و گمیشان خاک رس و خاصی هستند احتمال می‌دادیم که بعد از سیل نشست خاک را در این مناطق داشته باشیم یک کمیته و کارگروهی را در این خصوص تشکیل دادیم و قرار شد قبل از اینکه سکونتی در این مناطق صورت بگیرد این گروه به محل موردنظر می‌رفتند و سازه را بررسی می‌کردند و بعد از تایید استحکام زمین اجازه سکونت داده می‌شد.
محبوبی خاطرنشان کرد: اکنون نیز به صورت رندوم این کار توسط شهرداری و فرمانداری انجام می‌شود که دچار حادثه بعد از فروکش سیلاب در این شهرها نباشیم که الحمدالله تاکنون هیچگونه گزارشی در این زمینه نداشتیم.