رییس نظام دامپزشکی آذربایجانشرقی بر لزوم اصلاح سیستم دامداریهای موجود استان از سنتی به صنعتی و بهره یری از روشهای مدرن نگهداری و پرورش دام به منظور بهره وری بیشتر و تولید پایدار تاکید کرد و گفت: نوسازی صنعت کهنسال و فرسوده طیور این خطه و اصلاح ظرفیت واحدهای طیور ضروری است.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از ایرنا رضا دادخواه با تاکید بر اینکه پذیرش دانشجویان دامپزشکی در کشور باید کنترل شود، گفت: ریشه اصلی بیکاری در این حوزه پذیرش بیش از نیاز در دانشگاههای دامپزشکی است که باید چارهاندیشی شود.
وی افزود: قانون تاسیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۷۶ در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و وظایف این سازمان حمایت از دامپزشکان و افزایش توان و مهارت های شغلی و دانش فنی همکاران است.
وی ادامه داد: رسیدگی به تخلفات صنفی دامپزشکان و تخلفات غیرصنفی بنا بر درخواست دستگاه قضایی، حمایت از اعضا در مقابل اشخاص حقیقی و حقوقی و سازمان ها از جمله وظایف این سازمان است.
دادخواه اظهارداشت: در آذربایجان شرقی ۲ هزار و ۴۹۴ نفر عضو نظام دامپزشکی استان هستند و در یکسال گذشته توسط این نهاد برای ۷۰ مسوول فنی- بهداشتی واحدهای تحت پوشش پروانه فعالیت صادر شده است.
وی تعداد مسوولان فنی- بهداشتی در بخش خصوصی دامپزشکی آذربایجان شرقی از جمله دامداری ها، مرغداری ها، مراکز جمع آوری شیر خام، کارخانجات سته بندی عسل، خوراک دام و طیور را حدود ۲۴۰ نفر برشمرد.
رییس نظام دامپزشکی آذربایجانشرقی یادآوری کرد: برای تمدید پروانه، اعضا باید دوره های مصوب آموزشی را طی کنند و این سازمان بر اساس نیاز در رشته های متنوع آموزش های مختلف ارایه می کند.
وی گفت: بر اساس وظیفه جدیدی که به تازگی به سازمان نظام دامپزشکی ابلاغ شده، باید بهره بردارانی که برای تمدید مراجعه می کنند، دوره های آموزشی در حوزه مدیریت صحیح و بهداشتی برای مدیریت کمترین تلفات را بگذرانند.
دادخواه با انتقاد از پذیرش دانشجو در دانشکده های دامپزشکی، اظهار داشت: متاسفانه پذیرش دانشجو براساس نیازسنجی علمی واقعی صورت نمی پذیرد و اینکه آیا برای فارغ التحصیلان این رشته بازار کار و شرایط کار فراهم است یا نه، مورد توجه نیست.
رییس نظام دامپزشکی آذربایجانشرقی بر لزوم تجدید نظر در محتوا و سیستم آموزش دامپزشکی متناسب با شرایط و نیازهای روز جامعه، تاکید کرد و گفت: با مراجعه به ترجمه سنوات گذشته کتب علمی مرجع نمی توان به نیازهای امروز جامعه پاسخ مناسب داد و امروزه در دانشگاه های نسل سوم در کنار آموزش، بحث تحقیق و کار عملی به طور جدی دنبال می شود تا دانش آموخته به راحتی بتواند به نیازهای متقاضی پاسخ قابل قبول بدهد.
وی گفت: آذربایجان شرقی جز استان های مطرح و دارای قدیمی ترین صنعت طیور در سطح کشور می باشد که این خطه را به قطب دامی کشور تبدیل کرده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه حدود ۱۴۴ داروخانه دامی در سطح آذربایجان شرقی وجود دارد، اضافه کرد: مشکل خاصی در حوزه دارویی نداریم.
رییس نظام دامپزشکی آذربایجانشرقی افزود: خوشبختانه در سال های اخیر شاهد هم افزایی خوبی بین بخش دولتی، خصوصی و دانشگاهی در استان هستیم.
وی اضافه کرد: ایجاد اشتغال، بهبود فضای کسب و کار و ا رتقای امنیت شغلی دامپزشکان به طوری که بتوانند بدون دغدغه چرخ یک زندگی نرمال را بچرخانند.
- ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۶
دامداری استان آذربایجان شرقی نیازمند گذر از روش های سنتی به مدرن است
صلاح سیستم دامداریهای موجود استان از سنتی به صنعتی و بهره یری از روشهای مدرن نگهداری و پرورش دام به منظور بهره وری بیشتر و تولید پایدار و نیز نوسازی صنعت کهنسال و فرسوده طیور این خطه و اصلاح ظرفیت واحدهای طیور ضروری است.