گزارش خبرنگاران حاکی است که زمین لرزه ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه بامداد جمعه در عمق ۸ کیلومتری زمین در ۱۹ کیلومتری شهر «ترک» شهرستان میانه روی داد و شدت آن به اندازه ای بودکه علاوه بر تمام شهرستان های آذربایجان شرقی، در استان های اردبیل، زنجان و آذربایجان غربی نیز احساس شد.
دراین زمین لرزه، ۶ شهر و ۱۴۵ روستا تحت تاثیر بوده اند؛ زلزله ۵.۹ ریشتری تاکنون ۴۰ پس لرزه نیز داشته که بزرگترین آن ۴.۸ ریشتر بوده است.
هر چند تاکنون خبرهای مختلفی از تعداد مصدومان این حادثه در رسانه ها منتشر و حتی آخرین آمار آنها به نقل از مسوولان اورژانس ۳۱۲ نفر اعلام شده است، اما محمدباقر هنربر، مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایججان شرقی می گوید که از این تعداد تنها ۱۲ نفر در بیمارستان بستری و بقیه که دچار شوک ناشی از ترس از زلزله شده بودند، سرپایی درمان و مرخص شده اند.
ترکمانچای میانه همچنان میلرزد
در پی زلزله ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه بامداد امروز با کانون ترک میانه، بخش ترکمانچای این شهرستان همچنان میلرزد.
رئیس جمهوری جان باختن تعدادی از هموطنان در زلزله میانه را تسلیت گفت
رئیس جمهوری لحظاتی پیش در تماس تلفنی با استاندار آذربایجانشرقی در جریان آخرین وضعیت زلزلهزدگان شهرستان میانه قرار گرفت و جان باختن تعدادی از هموطنان را در این زلزله تسلیت گفت.
دکتر حسن روحانی روز جمعه در تماس تلفنی با استاندار آذربایجان شرقی، جان باختن تعدادی از اهالی این روستا بر اثر وقوع زلزله را تسلیت گفت و با بازماندگان آنها ابراز همدردی کرد.
رئیس جمهوری همچنین بر بسیج تمامی امکانات استان برای امدادرسانی و اسکان زلزله زدگان تاکید کرد.
آواربرداری مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی آغاز شد
استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه اسکان اضطراری روستاهای زلزله زده انجام شده است، گفت: زلزله زده ای زیر آوار وجود ندارد و آواربرداری از روستاهای زلزله زده این استان آغاز شده است.
محمدرضا پورمحمدی اظهار کرد: آوار برداری روستای ورنکش ترکمانچای، ورزقان و یک روستای دیگر ترک با سرعت در حال انجام است و تجهیزات لازم برای آواربرداری به این مناطق اعزام شده است.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از ایرنا, وی افزود: نیاز به حضور مردم وجود ندارد و امکانات لازم مثل پتو در حال توزیع در منطقه است و گاز مناطق زلزله زده به جز یک روستا وصل شده است.
وزارت بهداشت در کنار مردم زلزلهزده است
وزیر بهداشت،درمان وآموزش پزشکی به دنبال وقوع زلزله ۵.۹ ریشتری در استانهای شمال غربی و شمالی کشور در توییتر خود نوشت: وزارت بهداشت با تمامی امکانات تا آخرین لحظه در کنار مردم شریف این مناطق خواهد بود.
«سعید نمکی» روز جمعه در توییتر خود درباره حادثه زلزله ۵.۹ ریشتری در استانهای شمال غربی و شمالی کشور افزود: «ضمن عرض تسلیت به خانوادههای داغدار، برای تمامی مصدومان حادثه تلخ زلزله آرزوی سلامتی و بهبودی دارم. از ساعات اولیه امروز تمامی پرسنل اورژانس و مراکز درمانی در مناطق زلزلهزده در آماده باش کامل هستند.»
بر اساس آمارهای سازمان اورژانس کشور، این زلزله تاکنون ۳۱۲ نفر مصدوم و ۵ فوتی داشته است. بر این اساسا از ۳۱۲ مصدوم فقط ۱۳ نفر بستری هستند و بقیه سرپایی درمان شدند.
زلزله در زنجان ۸ نفر را راهی اورژانس کرد
معاون اورژانس استان زنجان نیز اعلام کرد: در زلزله بامداد امروز/جمعه/ هشت نفر در این استان به علت آسیب حین فرار، ترس و استرس روحی به مراکز اورژانس مراجعه کردند.
ابراهیم خسروشاهی افزود: خوشبختانه تاکنون آسیبی به علت ریزش آوار و زلزله در استان گزارش نشده است.
به گفته وی، هشت نفر به علت آسیب حین فرار، ترس و استرس روحی، درد قفسه سینه و یک مادر باردار به بیمارستانها اعزام شدند که تعدادی ترخیص و تعدادی از آنها نیز تحت نظر هستند.
معاون اورژانس استان زنجان گفت: از نخستین لحظات زلزله اعلام آماده باش به تمامی پایگاههای این استان اعلام و آمبولانس ها خارج از پایگاه ها و اتوبوس آمبولانس نیز آماده اعزام به محل های حوادث احتمالی شدند.
آمادهباش بیمارستانهای ارتش برای خدماترسانی به زلزلهزدگان
رئیس اداره بهداشت و در مان نیروی زمینی ارتش اعلام کرد: در پی وقوع زمین لرزه ۵.۹ ریشتری در مناطقی از استان آذربایجانشرقی بیمارستانهای ارتش در منطقه به ویژه بیمارستان مراغه و تبریز در حالت آمادهباش برای ارایه خدمات به زلزلهزدگان قرار دارند.
امیر سرتیپ دوم شهنام بابلی اظهار کرد: بلافاصله پس از وقوع زلزله در مناطقی از استان آذربایجان شرقی، گردانهای بهداشت و درمان بیمارستانهای منطقه در آماده باش قرار گرفته اند تا در خدمت مردم آسیب دیده قرار گیرند.
وی ادامه داد: امروز بیمارستانهای نیروی زمینی ارتش به نیروهای واکنش سریع تغییر ساختار داده و در کمترین زمان ممکن با یک گردان کاملا مجهز به خدمات پزشکی در منطقه حادثه حضور خواهند یافت.
نیروهای امدادی گیلان آماده باش هستند
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با اشاره به زلزله بامداد امروز در آذربایجان شرقی و احساس شدن آن در گیلان گفت: نیروهای امدادرسان استان از زمان زلزله آماده باش کامل هستند.
رضا اسلامی افزود: تاکنون خسارت مالی یا جانی در استان ناشی از زلزله بامداد امروز گزارش نشده است.
وی از مردم خواست حداقل های ایمنی را همواره رعایت از جمله از نصب آویزهای بی تعادل در روی دیوارها پرهیز کنند.
تأکید معاون اول رئیس جمهوری بر امدادرسانی به زلزلهزدگان
معاون اول رئیس جمهوری در تماس تلفنی با استاندار آذربایجانشرقی بر لزوم امدادرسانی فوری و بسیج تمامی امکانات برای کمکرسانی به مناطق زلزلهزده استان تاکید کرد.
دکتر اسحاق جهانگیری دقایقی پیش در تماس تلفنی با استاندار آذربایجان شرقی جویای آخرین وضعیت و اقدامات صورت گرفته برای کمک به زلزله زدگان شد.
معاون اول رئیس جمهور از استاندار آذربایجان شرقی خواست تا با بسیج تمامی امکانات استان و اعزام گروههای امدادرسان و ارزیاب به مناطق زلزلهزده، اقدامات لازم و کمک رسانی فوری به آسیب دیدگان را دستور کار خود قرار دهد.
زلزله شهرستانهای استان اردبیل را لرزاند.
این زمین لرزه موجب وحشت مردم شده و باعث شد تا بسیاری از افراد به بیرون از خانه فرار کنند.
در برخی از شهرستانها حضور خودروها در خیابانها بیشتر شده و مردم در بیرون از خانهها حضور دارند.
شروع اسکان اضطراری در روستای زلزله زده ورنکش میانه
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با اعلام اینکه از بامداد امروز ۳۰ تیم عملیاتی در مناطق زلزلهزده آذربایجانشرقی مشغول امدادرسانی به هموطنان هستند، از شروع اسکان اضطراری در روستای ورنکش خبرداد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلال احمر؛ مرتضی سلیمی گفت: دو بالگرد هم در منطقه آماده هستند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۶۵ روستا ارزیابی شده است، اعلام کرد: ۷ روستا بیشترین خسارت را داشتهاند.
وی گفت: مطابق ارزیابیها بیشترین تخریب در ورنکش با ۳۰ واحد تخریبی گزارش شده است.
ترس از زلزله ۲۹ نفر را در مشگینشهر و اردبیل به بیمارستان کشاند
زلزله بامداد جمعه باعث هراس مردم در اردبیل و مشگینشهر شده و ۲۹ نفر به خاطر مصدومیت هنگام فرار از منزل و استرس به بیمارستانهای این شهرستانها مراجعه کردند.
رئیس مدیریت درمان و فوریتهای پزشکی استان اردبیل گفت: از این تعداد ۶ نفر به علت مصدومیت در بیمارستان بستری و بقیه افراد سرپایی مداوا شدهاند.
مجید محمدغریبانی افزود: اغلب آسیبدیدگان و مصدومان مراجعه کننده به بیمارستان دچار شکستگی و آسیب دست و پا و برخی نیز دچار ترس و استرس شده بودند.
دستور وزیر صنعت برای بسیج امکانات این وزارتخانه برای کمک به زلزلهزدگان
وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه ستاد مدیریت بحران آذربایجانشرقی ضمن ابراز همدردی با زلزلهزدگان شهرستان میانه، از بسیج امکانات این وزارتخانه برای کمک به حادثهدیدگان خبرداد.
رضا رحمانی روز جمعه در جمع خبرنگاران گفت: همه واحدهای تولیدی، صنعتی و تجاری با تمام توان خود برای رفع نیازهای مناطق زلزلهزده همکاری میکنند و ما نیز از هیچ کمکی مضایقه نخواهیم کرد.
وی افزود: آمار دقیقی از خسارات در مناطق زلزلهزده نداریم و در حال حاضر امدادرسانی و نجات هموطنان در اولویت است و کار پاکسازی مناطق زلزلهزده به زودی باید انجام شود.
زلزله شرق آذربایجانشرقی، ارومیه را نیز لرزاند
زمینلرزهای که به بزرگی ۵.۹ ریشتر منطقه «ترک» در شرق آذربایجانشرقی رخ داد، شهر ارومیه و برخی دیگر از شهرستانهای جنوبشرقی آذربایجانغربی را نیز لرزاند.
امدادرسانی ۳۰ تیم عملیاتی در مناطق زلزلهزده آذربایجان شرقی
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر از فعالیت ۳۰ تیم عملیاتی این سازمان و دو بالگرد در منطقه زلزله زده آذربایجان شرقی برای امداد و ارزیابی بیشتر خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلال احمر؛ مرتضی سلیمی روز جمعه با اعلام این خبر افزود: در پی زلزله ۵.۹ ریشتری در بامداد امروز در آذربایجان شرقی تاکنون ۶۵ روستا ارزیابی شده است. ۷ روستا بیشترین خسارت را داشتهاند و مطابق ارزیابیها بیشترین تخریب در ورنکش با ۳۰ واحد تخریبی گزارش شده است.
زلزله شمال غرب کشور در قزوین خسارت جانی و مالی نداشت
براساس ارزیابیهای انجام شده، زلزله بامداد امروز جمعه در شمال غرب کشور، در استان قزوین خسارت جانی و مالی به دنبال نداشت.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین اظهار داشت: زمین لرزه نسبتا شدید (۵.۹) ریشتری که بامداد جمعه ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه در حوالی ترک و سراب آذربایجان شرقی بوقوع پیوست تقریبا در تمامی نقاط استان قزوین نیز احساس شد.
تیمهای ارزیاب و امداد و نجات به مناطقی در اطراف شهر میانه در استان آذربایجان شرقی اعزام شدند اما تا کنون از ابعاد کلی خسارات این منطقه گزارش دقیقی در دست نیست.