به گزارش خبرنگار جارچی اخبار ازیزد ، آیتالله محمدرضا ناصری یزدی در دیدار با معاون وزیر آموزش و پرورش با انتقاد از اینکه توجه به مسئله تربیت به ویژه تربیت دینی در آموزش و پرورش ضعیف است، اظهار داشت: متاسفانه بیشترین تمرکز در آموزش و پرورش کشور به بحث علمی است و بخش پرورشی آنچنان در سالهای قبل مورد توجه نبوده است.
وی تصریح کرد: از ۲۰ سال قبل به صورت مداوم به علمای قم بیان میکردم که چرا در کشور از مدارس و دانشآموزان غافل هستیم و تنها به دانشجویان توجه میکنیم، آن زمان کسی به این حرفها گوش نداد با وجودی که شاکله فکری و اعتقادی افراد در همان دوران کودکی و نوجوانی تشکیل مییابد.
نماینده ولی فقیه در استان یزد خاطرنشان کرد: الان هم آموزش و پرورش ما نیاز به یک تحول بسیار بزرگی دارد که بتوانیم در مقابل خیانت انگلیسیها و طرحی که برای آموزش و پرورش ما ریخته بودند، دانشآموزانمان را هدایت کنیم.
ناصری یزدی افزود: انگلیسیها برنامهریزی کرده بودند که ما همیشه مشغول باشیم ولی هیچ زمانی به سطح آنها نرسیم و به این ترتیب همیشه ما در علوم مختلف دستمان به سمت آنها دراز باشد.
امام جمعه یزد با بیان اینکه سبک آموزشی که انگلیسیها به ما تحمیل کردند، کاملا سطحینگری است خاطرنشان کرد: بارها و بارها من به این موضوع تاکید کردم که سیستم آموزشی در ایران بر اساس و پایه «بخوان، حفظ کن و نمره بگیر» تشکیل شده است؛ همین سیستم هم سبب شده که تعداد بسیار بالایی از بیکاران امروز جامعه ما را فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه دانشگاهی که بیکار تحویل جامعه دهد دانشگاه نیست ادامه داد: استکبار از سیستم آموزشی ما تدین، تفکر و تعقل را گرفتند و به این وسیله هم تعهد، هم فکر کردن و دانستن و هم انتخاب درست را از ذهن دانشآموزان دور کردهاند، به همین دلیل دانشآموزان ما در مباحث اصلا فکر نمیکنند و تنها به حفظ مطالب کتابها میپردازند.
نماینده ولی فقیه در استان یزد افزود: اگر سیستم آموزشی ما این سه اصل اساسی را در خود داشت، به دلیل تدینی که در افراد وجود داشت امروز شاهد تولید کالاهای بیکیفیت، نامناسب و کم فروشی و گرانفروشی در کار نمیبودیم.
ناصری یزدی خاطرنشان کرد: علاوه بر آن این دانشآموز هر آنچه که میخواند را به درستی تفکر میکند و به این وسیله میتواند نوآوری در موارد مختلف به وجود آورد و به همین صورت میشود که صنعت از مشکلات نجات پیدا میکند.
امام جمعه یزد با اشاره به اینکه پیکان نزدیک به نیم قرن در ایران تولید شد گفت: متاسفانه در ایران با وجودی که ۵۰ سال روی یک خودرو کار کردند، حتی دستگیره درب ماشین را هم عوض نکردند و هیچ زمانی اجازه کوچکترین تحولی در صنعت را به خود ندادند.
وی با اظهار تاسف از اینکه برخی افراد نمیخواهند آموزش و پرورش متحول شود افزود: امروز متاسفانه در یک کارخانه ۵۰۰ نفر کارگر و مهندس با دستگاههای مختلف کار میکنند ولی هیچ زمانی به آنها اجازه داده نمیشود که در ارتباط با نحوه ساخت این دستگاهها تفکر و مطالعه کنند؛ در صورتی که اگر واقعا این اقدام صورت گیرد، جوانان ما استعداد بسیار بالاتری از دیگر کشورها دارند و به راحتی میتوانیم پیشرفت کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان یزد به روایتهایی که در ارتباط با لزوم توجه والدین به انتخاب نام مناسب برای فرزندان اشاره کرد و افزود: بر اساس روایات، فرزندان در آخرت جلوی والدین خود را میگیرند که چرا نام خوب برای ما انتخاب نکردید؛ وقتی در آن دنیا به چنین مسائلی توجه میشود، چطور میشود دانشآموزان از معلمی که آنها را به درستی تعلیم و تربیت نکرده بگذرند؟