اردشیر سعدمحمدی روز شنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی طرح های تکمیل چرخه تولید در مجتمع مس سونگون اظهار کرد: با کارهایی که در معدن مس سونگون انجام شده، ظرفیت تولید مس کاتدی این مجتمع در سال به ۵۰۰ هزار تن افزایش می یابد.
وی با اشاره به کیفیت منحصر به فرد تولیدات مس ایران گفت: بازار مس در دنیا تقاضای فراوانی برای خرید دارد، زیرا در حالی که عیار مس جهانی ۹۹.۹ درصد است، ایران توانایی تولید مس با عیار ۹۹.۹۹۹ را دارد.
سعدمحمدی با بیان اینکه ذخایر مناسبی در پی اکتشافات انجام شده در این منطقه به دست آمده است که عمر معدن مس سونگون را به بیش از ۶۰ سال افزایش می دهد، افزود:
ترکیه سالانه ۵۰۰ هزار تن مس کاتدی از قزاقستان وارد می کند که با راهاندازی مرحله اول ۱۰۰ هزار تنی مس کاتدی سونگون، ۲۰ درصد بازار هدف ترکیه را به خود اختصاص میدهیم.
وی از استاندار آذربایجانشرقی خواست مجوز برای گسترش معدن از منابع طبیعی با رعایت الگوهای زیست محیطی صادر شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اظهار کرد: مسائل زیست محیطی بر اساس آخرین تکنیک های به روز و فنی در مجتمع مس سونگون انجام می شود.
وی با اشاره به عملیاتی شدن فاز سوم مس سونگون و آغاز عملیات ذوب و پالایش این مجتمع گفت: ظرف سه تا چهار سال آینده اقتصاد مردم منطقه و اشتغال آنان رونق مییابد.
معدن مس سونگون در ۱۰۰ کیلومتری شمال شرق تبریز و ۲۵ کیلومتری شهرستان ورزقان واقع شده است. َ
به گزارش جارچی اخبار به نقل از ایرنا, در شرایط کنونی و با فعالیت ۲ کارخانه تغلیظ در مجتمع مس سونگون، ۱۴میلیون تن ماده معدنی (به عنوان خوراک) استخراج و در مجموع حدود ۳۰۰ هزار تن کنسانتره تولید می شود.
طرح توسعه مس سونگون به شکل یک بسته طراحیشده و شامل کارخانه ذوب و پالایش و اسید سولفوریک است که بدون هیچگونه آلایندگی اجرا میشود.