رئیس اتاق بازرگانی تبریز ، اصل وجود ستاد تسهیل و قوانین آن را ایدهآل و مثبت ارزیابی میکند و میگوید: قوانین و کاغذ نوشتههای این ستاد کاملا ایدهآل است اما اجرایی شدن قوانین آن توسط حوزه بانکی با مشکلات زیادی مواجه است.
پنجم اردیبهشت سال ۱۳۸۹ بود که دولت وقت برای رفع مشکلات سد راه تولید از جمله مشکل سرمایه در گردش، به پیشنهاد رئیس جمهور و به استناد اصل ۱۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ستاد تسهیل امور و پشتیبانی از واحدهای تولیدی و شهرکهای صنعتی به ریاست وزیر صنایع و معادن به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور در امور اجرایی، تشکیل شد.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از فارس، حال بهنظر میرسد در اجرای قوانین این ستاد و بهرهمندی حوزه تولید از تسهیلات آن گرههای بهوجود آمده است.
گره کور ستاد تسهیل قوانین بانکی
رئیس اتاق بازرگانی تبریز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز، اصل وجود خود این ستاد و قوانین آن را ایدهآل و مثبت ارزیابی میکند و میگوید: قوانین و کاغذ نوشتههای این ستاد کاملا ایدهآل است اما اجرایی شدن قوانین آن توسط حوزه بانکی با مشکلات زیادی مواجه است.
یونس ژائله از عنوان اینکه بانکها برای دادن این تسهیلات ساز خود را میزنند استفاده میکند تا بتواند وخامت اوضاع در اجرای مصوبات این ستاد در بخش بانکی را به رخ بکشد، تاکید میکند: متاسفانه بانکها در اجرای مصوبات این ستاد محافظکارانه و لاک پشتی حرکت میکنند.
سیاستهای بانک مرکزی به نفع تولید و در بلند مدت به نفع اشتغال نیست
وی افزود: سیاستهای بانک مرکزی در حمایت از تولید به نفع تولید و در بلند مدت به نفع اشتغال نیست، چرا که در همین تسهیلات ارائه شده به بخش تولید از محل اعتبارات ستاد تسهیل، از عنوان سود ۱۸ درصدی استفاده شده اما در عمل با مسدود کردن ۲۰ درصد از اصل تسهیلات اعطایی توسط بانک به تولیدکننده، سود این رقم که قرار است گرهگشایی تولید باشد به بیش از ۲۴ درصد ختم میشود.
ژائله با اشاره به جریمههای ۶ درصدی تأخیر بازپرداخت این تسهیلات عنوان کرد: این موارد و قوانین جریمهای همچون بهره مرکب میتواند، کمر تولید را بشکند.
این فعال حوزه صنعت و تولید کشور گره کور ستاد تسهیل را قوانین دست و پاگیر بانک مرکزی که حتی آنها را نه تنها حامی، بلکه بر ضد تولید دانست و از مجلس خواست به این موضوع ورود پیدا کند و با تصویب قوانین لازم، بانک مرکزی را ملزم به اجرایی شدن مصوبات ستاد تسهیل کند.
وی عملکرد و همکاری بخش بانکی آذربایجانشرقی در اجرایی کردن قوانین ستاد تسهیل و ارائه تسهیلات به تولید را در مقایسه با سطح کشور اسفناک عنوان کرد و گفت: متاسفانه بانکهای مرتبط با این ستاد در استان برای ارائه تسهیلات با دید و اثرات مثبت این امر به تولید نگاه نمیکنند و حتی سختگیرهای این مجموعهها در استان مصداق سقوط از آن طرف پشت بام را بهدنبال دارد.
ژائله در پاسخ به اینکه اتاق بازرگانی اقدامی در مورد هموار کردن مسیر دریافت تسهیلات ستاد تسهیل توسط تولیدکنندگان استان اضافه کرد: اعضای اتاق بازرگانی تبریز تصمیم بر انجام مکاتباتی با مجلس برای انعکاس مشکلات سر راه اجرایی شدن مصوبات ستاد تسهیل گرفتهاند که بهزودی صورت میگیرد.
- ۱۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۵
رئیس اتاق بازرگانی تبریز:
اجرایی شدن قوانین ستاد تسهیل امور و پشتیبانی از واحدهای تولیدی توسط بانک ها با مشکلات زیادی روبروست
رئیس اتاق بازرگانی تبریز ، اصل وجود ستاد تسهیل و قوانین آن را ایدهآل و مثبت ارزیابی میکند و میگوید: قوانین و کاغذ نوشتههای این ستاد کاملا ایدهآل است اما اجرایی شدن قوانین آن توسط حوزه بانکی با مشکلات زیادی مواجه است. پنجم اردیبهشت سال ۱۳۸۹ بود که دولت وقت برای رفع مشکلات سد راه […]