معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجانشرقی گفت:امروزه متاسفانه حفظ بافت تاریخی مفهوم خود را از دست داده است
به گزارش جارجی اخبار، جواد رحمتی امروز در سمینار تخصصی تبیین مفهوم بافت تاریخی، ضوابط فنی و حقوقی حاکم بر آن در تبریز، افزود: صرف نوشتن ضوابط کافی نیست و تا نظارت و آسیبشناسی در عملیات اجرایی صورت نگیرد، هویت تاریخی در خطر خواهد بود.
وی چگونگی استفاده از ثروت باقی مانده از میراث فرهنگی را معیار شایستگی کسانی خواند که متولی حفظ آن هستند و ادامه داد: معمولاً در زمان حال بهدنبال حفظ داشتههای هویت تاریخی شهر نیستیم و پس از گذر زمان سعی داریم با کاوشهای باستانی آنچه که مربوط به گذشته بوده را استخراج کنیم.
رحمتی با تاکید بر لزوم تغییر رویکرد طرحهای تفصیلی و تغییر کاربری، گفت: باید طرحهای تصویب شده مغایر با بافت و هویت منطقه نباشد.
رحمتی خاطرنشان کرد: وقتی شهرهای تاریخی در معرض توسعه قرار گرفت، یک نوع جراحی در بافت قدیمی انجام شد و در پی اقدامات غیر اصولی می توان گفت، شاهد تخریب بافت و به نوعی تحریف تاریخ شدیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه ملموسترین هویت تاریخی یک شهر، معماری آن است که با قرارگیری در کنار هم بافت تاریخی آن را تشکیل داده است، اضافه کرد: دخالت بدون پشتوانه علمی سبب از میان رفتن بافتهای تاریخی شده است.
وی با اشاره به اینکه امروزه متاسفانه حفظ بافت تاریخی مفهوم خود را از دست داده است، گفت: صرف نوشتن ضوابط کافی نیست و تا نظارت و آسیب شناسی در عملیات اجرایی صورت نگیرد، هویت تاریخی در خطر خواهد بود.
- ۱۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۹
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجانشرقی:
امروزه متاسفانه حفظ بافت تاریخی مفهوم خود را از دست داده است
صرف نوشتن ضوابط کافی نیست و تا نظارت و آسیبشناسی در عملیات اجرایی صورت نگیرد، هویت تاریخی در خطر خواهد بود.