به گزارش خبرنگار جارچی اخبار ، حجت الاسلام حسین زارع زاده، روز دوشنبه در نشستی خبری با اشاره به اینکه سیاستگذاری اوقاف به سمت افزایش درآمدهای موقوفات در آینده است، اظهار داشت: وقف این ظرفیت را دارد تا به تنهایی بخشی از مشکلات جامعه را حل کند که این ظرفیت باید بالفعل شود.

 

وی یکی از راهکارهای افزایش درآمد موقوفات را سرمایه گذاری دانست و افزود: در حال حاضر ۴۰۰ خانه وقفی در بافت تاریخی یزد به حال خود رها شده که در صورت سرمایه گذاری برای مرمت این خانه‌ها، می‌توان علاوه بر آباد کردن خانه‌ها، آنها را به درآمدزایی رساند.

 

زارع زاده ادامه داد: ظرف چند ماه آینده، دو پروژه شامل مجتمع تجاری ابریشم در بلوار شهید عبادی و پمپ بنزین مجموعه شیخ محمد سلطان آماده بهره برداری است که این پروژه‌ها با مشارکت اوقاف و بخش خصوصی راه اندازی شده است.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد تاکید کرد: معتقدم سرمایه گذاری در موقوفات، به توسعه استان کمک می‌کند زیرا نفع آن در نهایت به خود مردم می‌رسد.

 

وی از وقف به عنوان یک دولت کوچک یاد کرد و افزود: یک عقب ماندگی تاریخی در حوزه وقف داریم که با تدبیر و سیاستگذاری سازمان اوقاف و امور خیریه، امیدوار به جبران این عقب ماندگی هستیم.

 

زارع زاده با اشاره به درآمد هزینه‌های صورت گرفته از محل نیات واقفین در طول سال جاری عنوان کرد: از محل محل موقوفاتی که نیت مذهبی داشتند، ۲ میلیارد تومان صرف برنامه‌های مذهبی شد و در بخش موقوفات اجتماعی ۵۰۰ میلیون تومان، مدارس علوم دینی ۱۶۰ میلیون تومان، موقوفات مساجد ۶۷ میلیون تومان، خیریه یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان و موقوفاتی که مصرف آن برای امامزادگان است، ۳۴۰ میلیون تومان هزینه شده است.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد است همچنین از اعزام ۲۲۳ مبلغ به مناطق مختلف استان در مناسبت‌های مذهبی خبر داد و گفت: بر اساس تفاهمنامه ای که میان سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات اسلامی منعقد شده، بخشی از هزینه‌های سکونت مبلغان توسط سازمان اوقاف پرداخت می‌شود.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود از ثبت ۳۱ وقف جدید در استان یزد خبر داد و اظهار داشت: به طور میانگین هر ۱۲ روز یکبار یک وقف جدید در استان به ثبت رسیده است که بیشترین موقوفات مربوط به شهرستان تفت و بعد از آن شهرستان یزد است.