مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان شرقی گفت: مرمت و بازسازی خانه تاریخی سرخه‌ای تبریز ۷۰ درصد پیشرفت دارد.
به گزارش جارچی اخبار، مرتضی آبدار روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره ‌به اهمیت مرمت خانه‌های تاریخی در راستای حفظ و احیای بافت سنتی تبریز، اظهار کرد: تبریز، شهر خانه‌های تاریخی و به‌بیان‌دیگر، ویترین خانه‌های تاریخی ایران است که با وجود از دست دادن بخش عمده بناها و خانه‌های تاریخی در زلزله‌های مهیب گذشته، همچنان به‌عنوان بهشت خانه‌های فاخر قجری شهرت دارد.
وی با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان شرقی در سال‌های اخیر موفق به احیا و بازسازی تعداد قابل‌توجهی از خانه‌های تاریخی تبریز و استان شده است، به تکمیل بخش عمده‌ای از مرمت خانه تاریخی سرخه‌ای نیز اشاره کرد و گفت: مرمت این خانه فاخر، از خرداد ماه سال ۹۶ آغاز و در سال ۹۷ بااعتباری بالغ‌ بر ۱۹۰ میلیون تومان توسط معاونت میراث فرهنگی استان تداوم یافت.
آبدار اضافه کرد: با توجه به سیاست اداره کل در خصوص احیای اماکن تاریخی، این خانه در سال ۱۳۹۸ پس از طی مراحل قانونی به‌منظور مرمت، احیا و ایجاد کاربری هتل بوتیک به بخش خصوصی واگذار شد که عملیات اجرایی آن از تیر ماه سال جاری آغاز و تاکنون در مجموع ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان شرقی در خصوص اقدامات انجام‌گرفته در آخرین مراحل مرمتی خانه تاریخی سرخه‌ای گفت: در آخرین اقدامات انجام‌گرفته مراحلی نظیر قاب‌بندی دیوارهای جانبی حیاط، اجرای پی‌سنگی زیر قاب‌بندی، خاک‌برداری کف حیاط به ارتفاع ۵۰ سانتی‌متر، کوبیدن بستر حیاط، اجرای کف سازی با سنگ اسپراخون، اجرای حوض در داخل حیاط، برداشت و طراحی حیاط خانه و … انجام شدهاست.
خانه سرخه‌ای از خانه‌های دوره قاجار تبریز است که در ۲طبقه ساخته‌شده و متعلق به میرزامهدی فراش‌باشی داماد مظفرالدین شاه است.
این اثر در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۲۷۷۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
وجود افزون بر یکهزار و ۸۰۰ اثر ثبت شده ملی در حوزه میراث فرهنگی و جاذبه های خاص گردشگری در کنار بازار تاریخی تبریز و ثبت شده در فهرست یونسکو، آذربایجان شرقی را در رده ۵ استان نخست ایران به لحاظ برخورداری از ظرفیت های صنعت گردشگری قرار داده است.
همچنین وجود ۲۳ موزه تخصصی، بازار تاریخی ثبت شده تبریز در فهرست آثار یونسکو، مساجد، مدارس، حمام‌ها، بقعه‌ها و امام زاده‌ها و روستاهای متعدد گردشگری و تاریخی، صنایع دستی مختلف در رشته‌های گوناگون و مراکز متعدد تفریخی و خرید از جمله مزیت‌ها و داشته‌های حوزه گردشگری آذربایجان شرقی و تبریز است.