چیزی به پایان زمستان و آمدن فصل بهار و عید نوروز باقی نمانده است. اما امسال عید نوروز شکل و رنگ دیگری به خود گرفته است و آداب و رسوم عید نوروز متفاوت از سال‌های گذشته برگزار می‌شود.

ویروس کرونا که در حدود یک ماه است مهمان ناخوانده مردم کشور است، رفتارهای فردی و اجتماعی مردم را تحت تاثیر خود قرار داده است و برای اینکه مردم خود را از خطر ابتلا به این ویروس در امان نگاه دارند باید سنت‌های این عید باستانی را به شکل دیگری برگزار کنند.

یکی از مهمترین سنت‌های عید نوروز، عید دیدنی یا همان دید و بازدید نوروز است.

این سنت به واسطه توصیه‌های پزشکی مبنی بر در خانه ماندن و خودداری از ارتباط مستقیم با دیگران، در نوروز امسال باید تعطیل شود و برای حفظ سلامتی خود هم که شده باید از به جا آوردن آن خودداری کرد.

تعطیل کردن دید و بازدیدهای نوروز برای روستاییان که هنوز اصالت سنت‌ها را حفظ کرده و پایبندی خاصی به آداب و رسوم دارند، از اهمیت دو چندان برخوردار می‌شود.

اما این مهم در تعدادی از روستاهای بخش گندمان شهرستان بروجن با امضای میثاق‌نامه حکایت از حس تعهد، مسئولیت‌پذیری و همراهی مردم با مسئولان در مهار و کنترل شیوع ویروس کرونا دارد.

مردم روستاهای «امام‌قیس»، «بیژگرد»، و «له‌دراز» بخش گندمان شهرستان بروجن در اقدامی پسندیده، میثاق‌نامه‌ای تهیه کرده‌اند که بر اساس آن، هیچ دید و بازدیدی در عید نوروز انجام نگیرد و مردم در خانه‌های خود بمانند و به حفظ سلامتی خود و دیگران کمک کنند.

گندمان تا مرکز شهرستان بروجن ۱۵ کیلومتر و تا شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری ۷۵ کیلومتر فاصله دارد.

گذر از بحران کرونا با همراهی و همدلی مردم و مسئولان

محمدباقر سیاوشی دهیار روستای «امام قیس» در همین خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: این روزها کشور درگیر بحران بزرگی است که جز با همدلی و همکاری نمی‌توان بر آن غلبه کرد، از همین رو مردم روستا به صورت خودجوش و داوطلبانه اعلام کردند که امسال هیچ دید و بازدیدی در عید نوروز انجام نمی‎دهند.

وی ادامه داد: مردم روستا از زمانی که مسئولان اعلام کردند که خطر شیوع ویروس کرونا در استان شکل گرفته است، تلاش کردند تا با رعایت مسائل بهداشتی، از ورود ویروس و شیوع آن در روستا جلوگیری کنند.

سیاوشی تصریح کرد: مردم روستا بازار شب عید را تعطیل کردند، بساط دورهمی‌های خود را برچیدند و تا حد ممکن از خانه‌های بیرون نمی‌آیند و در این خصوص با مسئولان همراهی خوبی دارند.

دهیار روستای امام‌قیس به مشارکت مردم روستا در خصوص دوخت ماسک و تهیه دستکش اشاره کرد و گفت: تاکنون ۴ هزار و ۸۰۰ ماسک و ۱۲ هزار دستکش از سوی بانوان و جوانان روستا آماده و در بین مردم با رعایت مسائل بهداشتی توزیع شده است.

جشن ریشه‌کردن ویروس کرونا جایگزین جشن عیدنوروز

خسرو رمضانی کشاورز ۵۰ ساله روستای بیژگرد، تداوم تعطیلی دورهمی‌ها و دیدو بازدیدهای نوروز تا ریشه‌کن شدن ویروس کرونا را از برنامه‌های خود و اهالی روستا اعلام کرد و گفت: هر اتفاقی که رخ می‌دهد بی‌شک خیری در آن نهفته است از همین رو باید در هر شرایطی شکرگذار خداوند باشیم و با درک شرایط بتوانیم این بحران را پشت سر بگذاریم.

وی افزود: به نوبه خود از تمامی اهالی روستا قدردانی می‌کنم که با این اقدام پسندیده خود که می‌تواند الگویی برای مردم سایر مناطق باشد، مسئولیت‌پذیری و تعهد خود را در قبال جامعه نشان دادند.

رمضانی ادامه داد: این روزهای سخت هم می‌گذرد اما آنچه مهم است همدلی و همگرایی مردم است.

این روستایی اهل روستای بیژگرد خاطرنشان کرد: با میثاق مردم و دهیار و اعضای شورا قرار شده زمانی که ویروس کرونا ریشه‌کن شد جشن پیروزی و غلیه بر این ویروس را در کنار چشمه و امامزاده روستا جشن بگیریم.

اقدام خودجوش روستاییان برای تعطیل کردن دید و بازدیدهای نوروزی

فرهاد کشاورز دهیار روستای بیژگرد نیز با قدردانی از اقدام پسندیده مردم این روستا در تعطیل کردن سنت عید و بازدید نوروز، به خبرنگار ایرنا گفت: این روستا ۷۵۰ نفر جمعیت دارد و از زمانی که مردم متوجه خطر شیوع ویروس کرونا شدند نسبت به رعایت توصیه‌های بهداشتی اهتمام بیشتری به کار گرفتند.

وی با بیان اینکه اهالی روستای بیژگرد از اقوام ترک، لر و فارس هستند، تصریح کرد: هر یک از این اقوام جدای از سنت‌های مشابه عید نوروز، سنت‌ها و آداب و رسوم خاص خود را دارند اما برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در روستا از برگزاری این سنت‌ها و تجمعات و دورهمی‌ها خودداری می‌کنند.

این کشاورز ادامه داد: مردم روستا به صورت داوطلبان میثاق‌نامه‌ای تهیه کردند و خانه به خانه آن را امضا کردند تا بر اساس آن جشن‌ها و دید و بازدیدهای نوروز تعطیل شود تا از این طریق بتوانند همراهی و همدلی خود را با پزشکان و پرستارانی که در خط مقدم مقابله با کرونا قرار دارند نشان دهند.

دهیار روستای بیژگرد بخش گندمان شهرستان بروجن خاطرنشان کرد: با کمک اهالی، روستا را قرنطینه کرده و از ورود افراد غیربومی با رعایت احترام و ادب جلوگیری کرده و معابر روستا را هر روز ضدعفونی می‌کنیم.

به گزارش جارچی اخبار به نقل از ایرنا، رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون ۹ نفر از مبتلایان به این ویروس در استان جان خود را از دست دادند.

مجید شیرانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با اعلام آمار جدید مبتلایان به ویروس کرونا در روز چهارشنبه بیست و هشتم اسفندماه، مجموع مبتلایان این استان به ۵۸ نفر افزایش یافته است.

وی ادامه داد: از این تعداد تاکنون ۳۸ بیمار بهبود یافته‌اند و از بیمارستان ترخیص شده، ۹ نفر جان باخته و مابقی بیماران در مراکز درمانی استان بستری هستند.

شیرانی، از شناسایی ۳۱۳ بیمار مشکوک به ویروس کرونا در استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون خبر داد و گفت: از این تعداد ۷۰ نفر در بیمارستان‌های استان بستری و تحت مراقبت قرار دارند.
ویروس کرونا که کووید ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد.

این ویروس اکنون به بسیاری از کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا در مورد بهداشت جهانی؛ وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

شهرستان بروجن در ۶۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.