به گزارش جارچی اخبار؛مهرداد اسماعیلی ، با اشاره به این که از سال ۷۹ اولین خشکسالی ها در اصفهان شروع شد گفت : ذوب آهن اصفهان از صنایعی می باشد که حیات آن به وجود آب وابسته است ، با شروع خشکسالی ها، این شرکت با برنامه ریزی های و تعریف پروژه های مختلف سعی کرد تا میزان مصرف خود را از زاینده رود کاهش دهد . وی با اشاره به این که در سال ۷۹ میزان برداشت آب از زاینده رود ۳۲ میلیون متر مکعب بود و این رقم در سال ۹۷ به ۱۴ میلیون متر مکعب کاهش پیدا کرده است ، یاد آور شد : با انجام پروژه های مختلف و علی رغم افزایش ۶۰ درصدی تولید هر ساله ۲۰ درصد کاهش مصرف آب نسبت به سال قبل داریم که این رقم بسیار قابل توجه است .
مدیر آبرسانی ذوب آهن اصفهان یکی از تمهیدات مهم در طرح های توسعه ای ذوب آهن اصفهان را کاهش مصرف آب دانست و گفت : استفاده از پساب در سیکل های کثیف کارخانه نظیر خنک کردن سرباره ، مدیریت مصرف آب با نصب مولتی پمپ های آب صنعتی و آشامیدنی و مدیریت مصرف و فشار از دیگر عواملی است که با کنترل آن توانستیم مصرف آب در شرکت را کاهش دهیم .
اسماعیلی ، یکی از نقاط پر مصرف آب در ذوب آهن اصفهان را برج های خنک کننده دانست و گفت : در شرکت حدود ۲۰۰ برج خنک کننده وجود دارد که از سال ۸۱ به خاطر تبخیر زیاد آب در این برج ها شروع به اصلاح ساختاری آن ها نمودیم و سعی شده سالیانه ۱۰ برج خنک کننده را باسازی و نوسازی کنیم .
وی افزود : اخیرا برنامه ریزی کردیم تا از برج های هیبریدی ، استفاده کنیم زیرا این برج ها علاوه بر کاهش حداقل ۳۰ درصدی مصرف آب ، در زمینه کاهش آلایندگی نیز بسیار موثر است .
وی رویکرد جدید صنایع فولادی را برای تامین آب ، استفاده از پساب دانست و گفت : ذوب آهن اصفهان با سرمایه گذاری بالغ بر هزار میلیارد تومان به منظور کاهش مصرف آب ، پساب شهرستان های زرین شهر بالغ بر ۶۰ لیتر بر ثانیه و فولادشهر بالغ بر ۱۹۰ لیتر بر ثانیه را خریداری کرده و همچنین در صدد هستیم تا پساب شهرستان نجف آباد و شهرستان های اطراف را نیز خریداری نموده و به شرکت انتقال دهیم تا نیاز به آب رودخانه را به کمترین حد ممکن کاهش دهیم .
مدیر آبرسانی ذوب آهن اصفهان هدف این مدیریت را کاهش و مدیریت بهینه مصرف آب در شرکت دانست و تصریح کرد : ساخت تصیفه خانه پساب ، اصلاح برج های خنک کننده و بازسازی و نوسازی شبکه فرسوده شرکت از برنامه هایی است که در سال جاری در صدد انجام آن هستیم .