به گزارش خبرنگار جارچی اخبار از یزد : ابوالفضل اسدی مدیرعامل برق منطقه‌ای استان یزد امروز یکشنبه ۲۵ خرداد درسیزدهمین نشست خبری آنلاین با اصحاب رسانه عنوان کرد: در فروردین ماه و اردیبهشت ماه همزمان با شیوع کرونا مصرف برق در استان کاهش یافت اما در خردادماه امسال نسبت به سال گذشته تقریبا ۸ درصد افزایش مصرف برق در استان داشتیم و با روند پیشرو، پیش بینی می‌شود پیک نیاز مصرف استان در سال جاری به ۱۸۳۵ مگاوات برسد.

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای یزد خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۷۸۰ مگاوات نیروگاه، ۱۶۱ مگاوات تولید پراکنده و ۵۸ و نیم مگاوات نیروگاه خورشیدی به عنوان ظرفیت های انرژی برق استان یزد است.

وی افزود: پیک نیازمصرف استان در سال ۹۷ میزان ۱۵۳۸ مگاوات بود که در ۹۸ به  ۱۶۶۸ مگاوات رسید که حدود  ۸ و نیم درصد افزایش داشته است.

اسدی بیان کرد: حدود ۷۵ درصد انرژی استان در مصرف صنعتی استان است که پیامد آن درآمد و اشتغال است و با احتساب ۷ درصد انرژی در بخش کشاورزی بیش از ۸۲ درصد انرژی استان بار مولد دارد.

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای یزد ادامه داد: پیشبینی نیاز مصرف استان در سال جاری ۱۸۳۵ مگاوات است که اگر این میزان در کل سال بود خواب سرمایه نداشتیم اما متاسفانه پیک بار حدود ۵ درصد بالای سقف پیک، تنها در ۲۴۵ ساعت است و حدود ۵ هزار مگاووات ظرفیت ما فقط در ۴۶۸ ساعت قرار دارد.

 

وی افزود: هر یک درجه افزایش دما، در بازه زمایی ۲۰ تا ۳۴ درجه سانتیگراد، نیاز مصرف به میزان ۱۵۴۲ مگاوات افزایش خواهد داشت که این موضوع در تیر و مردادماه و با افزایش مصرف برق راهبری شبکه برق را دچار بحران می‌کند و مدیریت تقاضا و مصرف برق در زمان پیک مصرف روزانه را ضروری می‌سازد.

اسدی احتمال خاموشی، کمبود نقدینگی و پایین بودن بهره وری سرمایه، آب و محیط زیست را از مهم‌ترین چالش‌های امروز صنعت برق برشمرد و افزود: اختلاف بالغ بر ۲۳ هزار مگاوات پیک بار تابستان و سایر فصول که عمدتا از بار سرمایشی است و منجر به استفاده ۲۵۰۰ مگاوات معادل ۲۰هزار میلیارد تومان ظرفیت نامی تولید برای کمتر از ۱۰۰ ساعت در سال می‌شود از دیگر چالش‌های صنعت برق است.

 

اسدی گفت: دنیا برای زمان های پیک، تعرفه ها را بالا می برد که مشتریان خودشان رعایت می کنند اما ما قیمت پایین داریم که نمی تواند کاهش را به همراه داشته باشد و نمی توانیم از اهرم تعرفه ای پیش برویم اما راهکارهای تشویقی را دنبال می کنیم.

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای یزد گفت: راهبرد ما توسعه متوازن صنعت برق در بخش مدیریت عرضه شبکه تولید، انتقال و توزیع برق است.

اسدی افزود: راهکارهای مدریت و کنترل چالش خاموشی از دیگر اقدامات است که راهکارهای بدون هزینه یا کم هزینه، راهکارهای با هزینه متوسط، راهکارهای با هزینه بالا را در نظر گرفته ایم که در خانه ها و به خصوص ادارات آنها را دنبال می کنیم.

وی بیان کرد: جایگزینی کولرهای گازی، سایه بان، تعویض کولرهای آبی، استفاده از شرکت های خدمات انرژی برای ممیزی انرژی و استارت آپ ها به عنوان راهکارهایی برای کاهش مصرف انرژی است.

اسدی همچنین نیروگاه‌های مقیاس کوچک با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات و ۵۸ و نیم مگاوات نیروگاه خورشیدی استان یزد را به عنوان دیگر حوزه‌های فعالیت شرکت برق منطقه‌ای برشمرد و افزود: کلیه کارکنان صنعت برق حتی در ایام عید و شرایط سخت کرونایی، با رعایت توصیه‌های بهداشتی به‌صورت شبانه­روزی در حال تلاش برای اتمام تعمیرات نیروگاه‌ها و توسعه و تعمیرات شبکه‌های انتقال و فوق‌توزیع هستند و امیدواریم بتوانیم ضمن عبور موفق از پیک بار ۹۹، انرژی برق را بدون وقفه به مردم ارائه کنیم.

 

 

مدیرعامل شرکت برق منطقه­ای یزد در نظر گرفتن پاداش خوش مصرفی برای مردم و مشترکین، طرح ذخیره عملیاتی و طرح تعمیرات در زمان اوج بار، را از جمله مشوق­ها برای صرفه‌جویی در مصرف برق توسط مردم و صنایع برشمرد.

وی همچنین احداث نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی و احداث نیروگاه ۱۰ مگاواتی تولید پراکنده توسط بخش خصوصی از دیگر برنامه‌های در دست اقدام برای سال۹۹ است