وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:از ۴۵ میلیون نفر دارنده سهام عدالت در کشور تنها ۳ درصد سهم خود را فروختهاند.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، در نشست «کارگروه تحلیل بازار سرمایه و تدوین استراتژی سرمایهگذاری» روندهای بازار سرمایه به تفکیک صنایع و جایگاه سبد سرمایهگذاریهای صندوقهای بازنشستگی در هر صنعت، بازدهی و ترکیب دارایی شرکتهای پورتفوگردان بررسی شد.
معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست گزارشی از عرضه سهام عدالت و آثار اقتصادی و اجتماعی آن درجامعه ارائه کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به حضور، نقش و اثرگذاری شرکتهای زیر مجموعه این وزارتخانه در بازار بورس، بر اتخاذ رویکردی آیندهنگرانه و توصیههای سیاستی برای رشد و رونق این بخش تاکید کرد.
شریعتمداری به ورود شرکتهای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بازار بورس اشاره کرد و افزود: باید برای سوددهی و بهرهبرداری مناسب از این حضور، برنامهریزی عملیاتی کرد به گونهای که در جریان تغییرات بازار دچار زیان هنگفت نشوند.
وی با بیان اینکه سیاستهای اتخاذ شده در زمینه حضور در بازار سرمایه باید از مصارف کلی به مصارف عملیاتی هدایت شود، اضافه کرد: باید در کنار پیروی از سیاستهای کلان حوزه بورس، به منظور بهرهبرداری و اثربخشی بیشتر از این بازار، با تشکیل اتاق عملیات متشکل از نمایندگان دستگاههای تابعه، همفکری و تشریک مساعی داشت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به حاضران در این نشست تاکید کرد: به ازاء میزان سهامی که شرکتهای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارند، باید در تصمیمگیریهای بازار سرمایه مداخله و نقشآفرینی کنید، همچنین باید سیاستهای روشنی در سطح ملی برای مدیریت مناسب بازار سرمایه و در سطح صندوقها برای نحوه حضور و تاثیرگذاری در این بازار در کارگروههای تخصصی تدوین و پیشنهاد شود.
شریعتمداری افزود:
وی تصریح کرد: دستور رئیسجمهوری و مصوبه دولت مبنی بر حضور در بازار بورس و عرضه بیشتر سهام منحصر به این وزارتخانه نیست و همه شرکتهای دولتی و بخش عمومی غیردولتی و بانکها باید در بورس عرضه شوند و سهام شناور خود را افزایش دهند.
معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست به روند رو به رشد سرمایهگذاری و سودآوری بازار سرمایه کشورمان به ویژه در ماههای اخیر اشاره کرد و گفت: این فرایند اگر در بلندمدت ادامه پیدا کند، میتواند به شکاف اجتماعی و افزایش فاصله طبقاتی در جامعه منجر شود از همین رو باید با استراتژی درست زمینه حضور دهکهای پایین جامعه به ویژه کارگران و بازنشستگان را در این بازار فراهم آورد.
میرزائی یکی از پیشنهادات مطرح شده برای کاهش ریسک سرمایهگذاری در بازار بورس به ویژه دهکهای پایین جامعه را بیمه سهام عنوان کرد و افزود: در حال پیگیری این موضوع هستیم چراکه باعث میشود بدون اینکه باری به سهامداران تحمیل شود، ریسک کاهش یابد.
محمد رضوانیفر (مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی- شستا)، اکبر افتخاری (مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری)، علی شیرکانی (مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر)، رضا مسرور (مدیرعامل صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد) و اسماعیل لـلگانی (مدیرعامل بانک رفاه کارگران نیز ضمن ارائه گزارشی تحلیلی-آماری) از وضعیت سهام زیرمجموعههای خود در بازار بورس راهکارهایی در زمینه میزان عرضه و سرمایهگذاری در این حوزه پیشنهاد دادند.