یک محقق انگلیسی «سلفی» ۹۰۰ ساله یک سنگ‌تراش را بر بالای یکی از ستون‌های «کلیسای جامع سانتیاگو» در اسپانیا کشف کرد.

به گزارش جارچی اخبار به نقل از گاردین، این به اصطلاح سِلفی در واقع چهره مردی است که در بالای یکی از بی‌شمار ستون‌های کلیسای سانتیاگو دِ کمپوستلا (Santiago de Compostela) تراش خورده است. این چهره‌ قرن‌ها از فراز کلیسای معروف سانتیاگو در شمال غربی اسپانیا، میلیون‌ها بازدیدکننده این بنای قرن دوازدهمی را نظاره می‌کرد اما کسی تا به حال از وجودش خبر نداشت.

این خودانگاره سنگی حالا پس از قرن‌ها به دست یک محقق انگلیسی به نام جنیفر الکساندر کشف شده است.

الکساندر می‌گوید چهره‌ای که کشف کرده به یکی از سنگ‌تراش‌های تیم سازنده بنا تعلق داشته و اصلا قرار نبود دیده شود.

وی در گفت‌وگو با روزنامه آبزرور گفت: چنین چیزی در ساختمان‌های قرون وسطایی دیده می‌شود، در کنج‌های تاریکی که معمولا تنها یک سنگ‌تراش دیگر ممکن بود آنها را پیدا کند. این یکی در جایی تراشیده شده که فقط اگر سنگ‌تراش بودید می‌توانستید ببینیدش. در بالای یکی از مجموعه ستون‌های بنا پنهان شده بود، در جایی که در حالت عادی طراحی ساده‌ای دارد. البته این سنگ‌تراش فکرش را هم نمی‌کرد برای کشف شدن باید این همه سال صبر کند.

این دست از صنعتگران هنرمند با وجود استعداد فوق‌العاده‌ای که داشتند کاملا ناشناس بودند و نامشان در لابلای صفحات تاریخ گم شد. تراشیدن این خودانگاره در واقع به مثابه امضایی است که سنگ‌تراش این بنا پای کار خود زده است.

کلیسای جامع سانتیاگو دِ کمپوستلا یکی از بناهای ثبت شده در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو است و سالیانه صدها هزار بازدید کننده دارد.

این بنا که ساخت آن در اواخر قرن یازدهم میلادی آغاز شد، یکی از شاهکارهای معماری رومی‌وار یا رومانِسک به‌شمار می‌رود.