مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری اصفهان گفت: ساماندهی جمع آوری پسماندهای خشک در دستور کار است و از این رو تعطیلی انبار پسماندهای خشک زیرزمینی در اصفهان در دستور کار است.

به گزارش جارچی اخبار؛ رحیم محمدی پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد با بیان اینکه روزانه یک هزار تن پسماند در شهر اصفهان تولید می‌شود، اظهار داشت: از این میزان ۶۵ درصد پسماند آلی و ۳۵ درصد پسماندهای غیرآلی است که بخشی دفن و بخشی بازیافت می‌شود.

وی با بیان اینکه روزانه ۵۰ تن پسماند خشک در اصفهان تولید می‌شود، اضافه کرد: این پسماندها هفته‌ای یک بار توسط خودروهای مخصوص جمع آوری می‌شود ضمن اینکه ۷۰ ایستگاه ثابت در شهر اصفهان در زمینه دریافت این پسماندها فعالیت دارند.

تولید روزانه ۴۵۰۰ تن نخاله ساختمانی در اصفهان

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری اصفهان همچنین با اشاره به تولید روزانه چهار هزار و ۵۰۰ تن نخاله ساختمانی در استان اصفهان ابراز داشت: این نخاله‌ها نیز به واسطه کامیون‌های شهرداری جمع آوری و به محل دفن منتقل می‌شود.

وی با بیان اینکه جلب رضایت شهروندان و کاهش آلاینده‌های زیست محیطی را در دستور کار داریم، افزود: در این زمینه طی ۶ ماه گذشته نقشه راه جدیدی را در دستور کار قرار دادیم.

محمدی با بیان اینکه در حال حاضر دفن زباله‌های عادی به روش هوازی است، اضافه کرد: در برخی از نقاط نیز روش بی هوازی استفاده می‌شود، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این روش تولید انرژی الکتریسیته است هنوز در این زمینه در استان اصفهان فعالیتی صورت نگرفته و ما در اقدامی مبتکرانه بخش پایلوت را بومی‌سازی کرده‌ایم و در صورت نتایج مناسب فاز صنعتی این طرح را اجرایی خواهیم کرد.

وی گفت: تحریم‌ها فرصت استفاده از فناوری‌های خارجی را از ما گرفت و ما فناوری را بومی سازی کرده‌ایم.

افزایش ۱۸ درصدی تولید پسماند پزشکی در اصفهان

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه در ۶ ماه نخست سال جاری شاهد ۱۸ درصد افزایش پسماندهای بیمارستانی بوده‌ایم، اضافه کرد: برای این امر هر چند وظیفه ما نبوده است اما همکاری خوبی در این زمینه داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه برای ساماندهی پسماندهای بیمارستانی دستورالعمل‌هایی در بیمارستان‌ها تعریف شده که باید رعایت شود، ادامه داد: امیدواریم با برنامه‌ریزی بهتر به سمتی برویم که کمترین آسیب را در سایت سگزی برای دفن پسماندهای بیمارستانی داشته باشیم.

محمدی با بیان اینکه برای ادامه همکاری برای دفن پسماندهای بیمارستانی در اصفهان نیازمند همکاری بیشتری از سوی دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان‌ها هستیم، اضافه کرد: البته باید توجه داشت بهترین شیوه دفن پسماندهای بیمارستانی را در اصفهان داریم.

وی در ادامه با بیان اینکه پسماندهای خشک، بخش درآمدزای پسماند است، ابراز داشت: از این رو به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی در کشور مدیریت این پسماندها با مشکل رو به رو شده است و برخی به صورت زیرزمینی نسبت به جمع آوری این پسماندها اقدام می‌کنند که با همکاری دستگاه قضائی ساماندهی این امر را پیگیری می‌کنیم و با همکاری پلیس راهور توقیف خودروهای حامل این زباله‌ها را نیز در دستور کار داریم.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری اصفهان گفت: شهروندان در خصوص ارائه زباله‌های خشک تنها به نیروهای شهرداری و ایستگاه‌های تفکیک زباله اعتماد کنند تا بتوان زباله‌گردها را مدیریت کرد.

۷۴ درصد از انبار پسماندهای خشک اصفهان تعطیل شد

وی با بیان اینکه ۷۴ درصد از انبارهای جمع آوری زباله‌های زیرزمینی در اصفهان تعطیل شد، اضافه کرد: باید توجه داشت که این انبارها وضعیت محیط زیستی و بهداشتی زیادی دارند و در معرفی این مراکز شهروندان باید همکاری داشته باشند.

محمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر آلاینده بودن مدیریت پسماند شهرداری اصفهان در زمینه آلودگی هوا و خاک اظهار داشت: در این زمینه باید توجه داشت که ما آلایندگی زیادی نداریم ضمن اینکه کاهش این آلاینده‌ها در دستور کار سازمان است و با سازمان محیط زیست نیز همکاری‌های خوبی را در این زمینه داشته‌ایم.

اصراری بر استفاده از فناوری در مدیریت پسماند نداریم

وی در پاسخ به سوال دیگر در خصوص چرایی اصرار شهرداری برای استفاده از سرمایه‌گذار برای راه‌اندازی زباله سوز در این زمینه اظهار داشت: ما هیچ اصراری برای استفاده از فناوری در مدیریت پسماند نداریم، ما مجموعه‌ای خدمت رسان هستیم، اعتماد عمومی به شهرداری زیاد است و در این زمینه هر تصمیمی که دانشگاه علوم پزشکی در خصوص روند ساماندهی این پسماندها اتخاذ کند احترام خواهیم گذاشت.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه روزانه ۱۹ تن زباله عفونی در سایت پسماند شهرداری اصفهان ساماندهی می‌شود، اضافه کرد: از این میزان هشت تن از شهر اصفهان و ۱۱ تن از دیگر شهرهای استان است.