معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی کشور با اشاره به مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر حمایت از تاسیسات گردشگری گفت: تمام ابهام‌ها در خصوص اعطای تسهیلات رفع شده و اگر ارگانی در این خصوص از اعطای تسهیلات سرباز زد به سازمان بازرسی کل کشور معرفی می‌شود.

به گزارش جارچی اخبار، ولی تیموری شامگاه سه شنبه در وبیناری با موضوع چالش و چشم انداز آینده اقامتگاه های بوم گردی که با میزبانی اکبر رضوانیان نایب رئیس جامعه حرفه ای اقامتگاه های بومی گردی کشور برگزار شد، با اشاره به اینکه هم اکنون سه موضوع مهم در معاونت گردشگری پیگیری می شود، گفت: تدوین اهداف و وظایف وزارت جدید التاسیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یکی از این موارد است.

تیموری با بیان این که هم اکنون فرصت مناسب برای تدوین قوانین است، گفت: تدوین قوانین جدید فرصتی ایده آل است تا بتوان با استناد به آن قوانین بسیاری از مشکلات این سال ها را حل کنیم.
وی یکی دیگر از موضوعات در دست پیگیری این معاونت را تغییرات ساختاری در تشکیلات این وزارتخانه اعلام کرد و گفت: تا کنون بخش عمده‌ای از وظایف معاونت گردشگری به عهده معاونت سرمایه‌گذاری بود که ایرادات زیادی داشت در تغییر ساختار جدید و وظایف این معاونت نیز به گردشگری افزوده شده است.
تیموری  ارسال پیشنهادات در لایحه بودجه ۱۴۰۰ به دولت را یکی دیگر از برنامه‌های در دستور کار دانست و گفت: موارد بسیار خوبی به لایحه بودجه ۱۴۰۰ افزوده شده است.
معاونت گردشگری کشور در خصوص اقدامات و فعالیت‌های این معاونت درباره جبران خسارت های ناشی از کرونا به تاسیسات گردشگری گفت: بسته اول حمایتی دولت که شامل امهال و هم چنین اعطای وام با سود ۱۲ درصد با محوریت مشاغل اشتغال محور بود اعطا شد که خیلی مورد علاقه صاحبان تاسیسات گردشگری قرار نگرفت.

به گفته وی بر اساس آمار در این بسته حمایتی فعالان گردشگری درخواست ۸۰۰ میلیارد تومان کرده بودند که تاکنون نیمی از آنها پرداخت شده و نیمی دیگر در بانک ها در مرحله رسیدگی قرار دارد.
وی به بسته دوم حمایتی دولت که مختص فعالان گردشگری بود اشاره کرد و گفت: در این بسته حمایتی وام ها بنگاه محور شد و همچنین امهال ها و اعطای وام های با سود ۱۲ درصد ادامه پیدا کرد.
تیموری با بیان اینکه این امهال ها در بخش بانک تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی کشور و همچنین برای پرداخت وام ها بود، گفت: در این مدت ابهام ها و بهانه گیری های مختلفی از سوی ارگان های مربوطه برای اعطای تسهیلات وجود داشت که با تلاش ها این ابهامات رفع شده است.
معاون گردشگری کشور گفت: هم اکنون همه ابهام ها و بهانه گیری ها رفع شده است و اگر ارگانی در این خصوص از اعطای تسهیلات سرباز زد به سازمان بازرسی کل کشور معرفی می‌شود.
وی با بیان اینکه مصوبات حمایتی تاسیسات گردشگری از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح شده است گفت: بر اساس هماهنگی‌هایی که با سازمان بازرسی کل کشور انجام شده، ارگان و سازمان هایی که در این خصوص با فعالان بخش گردشگری همکاری نکنند، بازخواست می شوند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال قانونی که سازمان امور مالیاتی را موظف به اخذ مالیات می‌کرد، حالا  قانون آنها را از گرفتن مالیات بر حذر داشته است و دیگر امکان بهانه تراشی وجود ندارد و در سطح ملی و استانی همه ارگانها موظف به رعایت مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا هستند.
معاون گردشگری کشور در خصوص مجوز ایمنی بناهای اقامت گردی و بوم گردی گفت: معاونت گردشگری مجری اعطا ، مجوز و تمدید آن نیست اما می توان با ارگان مربوطه که در انعقاد این مجوزها نقش دارند تفاهم نامه امضا کنیم. استحکام بخشی برای اقامتگاه های بوم گردی جزء ضروریات است اما نباید با همان خط کشی که اقامتگاه های شهری سنجش می شود، اقامتگاه های روستایی نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.
تیموری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا محدودیت برای اعطای مجوز به تاسیس اقامتگاه های گردشگری قرار نیست وجود داشته باشد، گفت: خیر نمی توان در این حوزه محدودیت ایجاد کرد چون این عرصه موضوع عرضه و تقاضا است. البته موضوع، استانداردسازی و ارتقا کیفیت تاسیس اقامتگاه های گردشگری اهمیت زیادی دارد. هر فردی بخواهد اقامتگاه تاسیس کند باید به ارتقاء کیفیت خدمات نیز به شدت توجه داشته باشد.
وی در خصوص وضعیت تاسیسات گردشگری از جمله اقامتگاه های بوم گردی در دوره شیوع کرونا و خسارت‌های ناشی از آن گفت: اولویت کشور سلامت است والبته حرف اصلی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری نیز سفر هوشمندی می باشد که در آن پروتکل های بهداشتی رعایت شود.

تیموری با بیان اینکه البته معیشت یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر که شغلشان با گردشگری مرتبط است، نیز برای ما اهمیت زیادی دارد، گفت: امیدواریم با واکسیناسیون کرونا این بیماری کنترل شود و بتوانیم دوباره شاهد شیوع گردشگری در کشور باشیم.
معاون گردشگری کشور با اشاره به دیدارش با معاونت کنسولی وزارت خارجه و ضرورت بازگشایی مرزها و حضور گردشگران خارجی در ایران گفت: در حال تدوین نامه مشترک با وزارت خارجه برای بازگشایی مرزها و ورود گردشگران خارجی  به ایران هستیم.
تیموری با بیان این که خسارتی که صنعت گردشگری در دوران شیوع کرونا دیده تنها مختص به ایران نیست، گفت: همه صنایع جهان آسیب جدی از شیوع کرونا دیدند، اما وضعیت صنعت گردشگری متفاوت با سایر صنایع است، هنگامی که این بیماری تمام شود گردشگری زودتر از تمام صنعت ها به دوره رونق خود باز می گردد، هم اکنون با انباشت سفر مواجه هستیم و با بازگشت به شرایط عادی سفرها آغاز می شود.

همچنین اکبر رضوانیان نایب رئیس جامعه حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی کشور در این وبینار با تشریح وضعیت نامطلوب  اقامتگاههای بومگردی به دلیل شیوع کرونا گفت: فعالان حوزه بوم گردی همچنان مشکلات اساسی برای امهال وام هایشان دارند و بانک ها همچنان به دنبال خرید زمان هستند و هنوز مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا را رعایت نمی کند و آن را جدی نگرفته اند.

وی در ادامه گفت: همکاری میان بخشی دولتی در این بخش به شدت ضعیف است و همچنان فعالان گردشگری برای اجرایی شدن این مصوبات حمایتی با مشکل روبه رو هستند.
رضوانیان در خصوص وام ‌هایی قرار بوده  در انی مصوبات به اقامتگاه گردشگری بشود، گفت: در حالی در مصوبه دولتی سقف این وام مشخص شده که در سامانه کارا این سقف اجرایی نشده است.