رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به ضرورت رفع موانع رونق کسب و کار گفت: مهمترین مشکل فعالان اقتصادی، تغییر مکرر قوانین و مقررات است؛ به همین منظور با همکاری نهادهای حمایتی درصددیم تحولات قوانین را منظم و کسب و کار در سطح استان را بهبود ببخشیم.
به گزارش جارچی اخبار؛ مسعود گلشیرازی در نشست خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان اظهار کرد: در ۲۱ ماه گذشته ۳۵۰ مصوبه در شوراها با هدف احصا بخش خصوصی داشتهایم.
وی افزود: طی ۲۱ ماه گذشته در جلسات این شورا ۳۵۰ مصوبه تأیید شد؛ همچنین هدف اصلی از برگزاری جلسات شورای گفتگو احصا مشکلات بخش خصوصی است.
رئیس اتاق بازرگانی ادامه داد: در نظرسنجی ۶ ماهه اتاق بازرگانی نتیجه عجیبی مشاهده شد به این صورت که حدود ۲۰ درصد از فعالان اقتصادی از ظرفیتهای نهادهای حمایتکننده شورای گفتوگو اتاق بازرگانی، کمیته حمایت قضائی از سرمایه گذاری و ستاد تسهیل مطلع هستند؛ به همین دلیل از اصحاب رسانه خواستاریم تا در آگاهی بخشی به ۸۰ درصد باقیمانده فعالان اقتصادی کوشا باشند.
گلشیرازی ادامه داد: نخستین مشکل جدی فعالان اقتصادی، تغییر مکرر قوانین و مقررات است؛ به همین منظور درصدد هستیم با همکاری نهادهای حمایتی اعم از شورای گفتوگو، کمیته حمایت قضائی و ستاد تسهیل مشکل تغییر و تحولات قوانین را منظم و کسب و کار در سطح استان را بهبود بخشیم.
وی ادامه داد: با توجه به گزارشی که اتاق بازرگانی منتشر کرد به دلیل اینکه بیش از ۵۰ درصد اقتصاد استان را بخش خدمات تشکیل داده است، پیشبینی شده است که اصفهان آسیب پذیرترین استان در برابر این ویروس است و بیشترین حوزه آسیب پذیر بخش خدمات بود که به همین منظور با تشکیل ستاد مرکزی احیای گردشگری ذیل شورا نهاد فرادستی ایجاد شد.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به گزارشی که در جلسه گفت و گو گذشته مبنی بر تعهدات ارزی استان اصفهان حاصل از صادرات ارائه شد، افزود: بر اساس نتیجه به دست آمده بیش از ۹۰ درصد تعهدات ارزی حاصل از صادرات توسط فعالان اقتصادی در استان به چرخه اقتصادی کشور بازگشته است؛ همچنین اصفهان و یزد بهترین عملکرد را در زمینه برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد را داشتهاند؛ اگر حجم صادرات راه نگاه کنیم متوجه این موضوع میشویم که از ۳ میلیارد دلار صادرات صورت گرفته بیش از ۲.۷ میلیارد دلار ارز به چرخه اقتصاد کشور برگشته است.
گلشیرازی ادامه داد: آمار نشاندهنده این است که باید اقتصاد اصفهان که یک اقتصاد صنعتی است مسیر رشد توسعه خود را طی کند. به همین منظور در سفر وزیر صمت به استان اصفهان، سند شرافت فعالان اقتصادی استان برای اولین بار در کشور رونمایی شد.
وی اضافه کرد: در شاخصی که توسط شورای گفت و گو دولت و بخش خصوصی و وزارت کشور احصا شد، شورای گفت و گو دولت و بخش خصوصی اصفهان با کسب نمره ۹۸.۵ از ۱۰۰ در کشور بهترین عملکرد را توانسته به دست بیاورد.
رئیس اتاق بازرگانی در ادامه گفت: طبق گزارشهایی که توسط اتاق بازرگانی اصفهان منتشر شد، برآورد شده بود که ۱۲ تا ۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی استان (GDP) در اثر کرونا از دست رفته است.
رئیس اتاق اصناف اصفهان:
ارایه وام ۱۴ درصد کمکی به اصناف نمی کند
رئیس اتاق اصناف اصفهان گفت: ۱۲ درصد از میزان سرایت کرونا به واسطه اصناف است، اما متاسفانه چون راهکار دیگری وجود ندارد متولیان امور اصناف را به عنوان تابلو اعلان خطر تعطیل میکنند تا بقیه بخشها خطر کرونا را احساس کنند.
رسول جهانگیری در نشست خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان اظهار کرد: بیشترین آسیب ناشی از ویروس کرونا به اصناف، کسبه و بازاریان وارد شد؛ اگر بخواهیم بعد از جامعه پزشکی که بیشترین فشار را با شیوع همهگیری کرونا متحمل شد از جامعه دیگر نام ببریم میتوان به اصناف و بازاریان اشاره کرد که بدون یک ریال کمک دولتی و با هزینه خود کسب و کارشان را تعطیل کردند.
وی در مورد کمکهایی که به اصناف در دوران کرونا پرداخت شد، تصریح کرد: حمایتهای صنفی که برای کمک به اصناف صورت گرفت مانند یک مُسکن تأثیر کوتاه مدتی در معیشت اصناف ایفا کرد.
رئیس اتاق اصناف اصفهان افزود:. در کل کمکی که از جانب دولت موجب کاهش ضرر و زیان بازاریان شده باشد اتفاق نیفتاده است و این خود بازاریان بودهاند که با منش خود با مسئله تعطیلی صنوف کنار آمدهاند.
جهانگیری افزود: ۱۲ درصد از میزان سرایت کرونا به واسطه اصناف است، اما متأسفانه چون راهکار دیگری وجود ندارد متولیان امور اصناف را به عنوان تابلو اعلان خطر تعطیل میکنند تا بقیه بخشها خطر کرونا را احساس کنند.
وی اضافه کرد: در خصوص کمک به اصناف اعلام شده است که وام ۱۴ درصد را به اصناف پرداخت میکنند اما شخصی که واحد صنفی آن تعطیل و ورشکست شده است با گرفتن این وام بدهی خود را بیشتر نمیکند.
رئیس اتاق بازرگانی کاشان:
قدرت خرید مردم به دلیل تورم کاهش یافته است
رئیس اتاق بازرگانی کاشان گفت: افزایش تورم موجب کاهش قدرت خرید مردم و کاهش سرمایه در گردش بنگاهها و واحدهای تولیدی شده است.
محمود تولایی در ادامه نشست خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان اظهار کرد: تورم موضوع پیچیدهای است که در بخش صادرات تورم موجب کاهش ارزش پول ملی شده است، وقتی تورم اتفاق میافتد اقتصاد دچار مشکل جدی میشود و به دنبال آن به تمام بخشهای اقتصادی این مشکل سرایت پیدا میکند.
رئیس اتاق بازرگانی کاشان ادامه داد: افزایش تورم موجب کاهش قدرت خرید مردم و کاهش سرمایه در گردش بنگاهها و واحدهای تولیدی شده است.
تولایی گفت: تورم قدرت خرید مردم را کاهش میدهد و بر سرمایه در گردش بنگاهها تأثیر جدی میگذارد یعنی شخص با سرمایهای که سال قبل میتوانسته کار کند، امسال نمیتواند به کارش ادامه دهد.
افزایش ۴ برابری قیمت مسکن طی سه سال
سیدمحمد میرهادیان، رئیس اتاق تعاون استان اصفهان نیز در ادامه این نشست، اظهار کرد: نرخ پایین ارز باعث شده بود تا کشورهای اطراف سالانه بسیاری از محصولات خود را به سمت ایران سرازیر کنند؛ از طرفی چون نرخ ارز در سطح پایینی قرار داشت تولیدکنندگان داخلی قدرت رقابت با آنها را نداشتند، چون کشورهای دیگر از اقتصاد و تکنولوژیهایی برخوردار بودند که میتوانستند جنس ارزانتر وارد کنند.
رئیس اتاق تعاون استان اصفهان افزود: طی دو سال اخیر شرایط به گونهای بود که تولیدکنندگان توانستند با تولید خود، تقاضای داخلی کشور را پاسخ بدهند.
وی با اشاره به تأثیر تورم در بازار مسکن تاکید کرد: طی سه سال اخیر قیمت مسکن در بعضی موارد ۴ برابر افزایش پیدا کرده است.
رئیس اتاق تعاون استان اصفهان اضافه کرد: معمولاً در کشور وقتی کالایی گران میشود تقاضا برای آن افزایش پیدا میکند؛ به همین دلیل اخیراً تعاونیهای مسکن که دو سه سالی با رکود مواجه بودند در این مدت فعال شدند.
میرهادیان ادامه داد: اکنون بسیاری از تعاونیهای مسکن خانههای بسیار با کیفیت و با قیمتهای مناسبی عرضه میکنند؛ این موارد از جمله مزیتهای تورم است.