اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان در سالجاری ضمن بررسی مفاهیم پایداری و ضرورت توجه به مبحث انرژی در مقوله پایداری، به راهکارهای صرفه‌جویی و استفاده بهینه از انرژی با استفاده از فن‌آوری‌های روز جامه عمل پوشانده است. و برای کارنامه‌ای سبز از هیچ تلاشی دریغ نکرده است.

به گزارش جارچی اخبار و به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (اصفهان)، اصغر کشاورزراد معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان اظهار کرد: براساس تصویب نامه هیئت وزیران، دستگاه‌های اجرایی براساس شاخص‌های شش گانه مصرف انرژی، مصرف آب، مدیریت پسماند عادی، مصرف سوخت وسایل نقلیه، ساختمان‌ها و تجهیزات و آموزش و فرهنگ‌سازی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

وی افزود: در همین راستا یکی از وظایف دستگاههای اجرایی تلاش در جهت حفظ محیط زیست و کاهش مصرف انرژی در ساختمانها و محیط‌های اداری است لذا برای اجرای استانداردها و معیارهای دائمی صرفه‌جویی در انرژی، تعیین و کنترل دقیق مصرف انرژی در ساختمان، امری حیاتی است.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به اینکه یکی از روش‌های کنترل هزینه‌های جاری دولت‌ها، مدیریت سبز است. گفت: هرماهه به صورت مستمر بخشی از اعتبارات جاری صرف پرداخت هزینه انرژی مصرفی می‌شود از این رو صرفه‌جویی و کاهش میزان مصرف از اولویت‌های این اداره بشمار می‌رود.

وی افزود: با توجه به اینکه امروزه لزوم صرفه جویی در منابع آبی بیش از پیش احساس می شود این اداره کل در زمینه مدیریت آب، استفاده از شیرهای الکترونیکی و اهرمی برای جلوگیری از هدر رفت آب، استفاده از سیستم آبیاری قطره‌ای و گونه‌های مقاوم به خشکی در فضای سبز، تغییر ساعات آبیاری فضای سبز به شب‌ها برای راندمان بهتر و صرفه‌جویی در مصرف آب را در دستور کار خود قرار داده است.

کشاورزراد گفت: شاخص مدیریت سبز در پسماند عادی، استقرار و اجرای تفکیک پسماندها در سه دسته کاغذ، تر و سایر مواد بوده و دستگاه‌های اجرایی موظف هستند زباله را به صورت تفکیک شده به شهرداری و یا سازمان مدیریت پسماند تحویل دهد.

وی افزود: در همین راستا و با توجه به اهمیت مدیریت پسماند، مدیریت سبز اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان در این حوزه نیز اقداماتی از جمله تفکیک کاغذ و استفاده از کاغذ بازیافتی، جمع‌آوری برگ‌های پاییزی و شاخ و برگ گیاهان هرس شده به منظور تهیه کودهای ورمی‌کمپوست و کاهش استفاده از کودهای شیمیایی، تفکیک زباله‌ها و نخاله‌های ساختمانی و فروش آنها به مراکز بازیافت، توانمندسازی مجازی با هدف کاهش مکاتبات کاغذی را انجام داده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان همچنین تدابیر کاربردی و اقدامات صورت گرفته در زمینه بهینه‌سازی و اصلاح الگوی مصرف در این اداره کل را استفاده از لامپ‌های کم مصرف در ساختمان‌ها و محوطه‌های باز، استفاده از برج‌های نور کم مصرف (LED) برای روشنایی محوطه‌های بزرگ، سرویس‌های دوره‌ای شیرآلات و تجهیزات موتورخانه‌ای، اسیدشویی و تعویض صافی‌ها و تأکید بر خرید و استفاده از تجهیزات کم‌ مصرف عنوان کرد.

وی بابیان اینکه عملکرد دستگاه‌های اجرایی در حوزه مدیریت سبز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و بصورت کارنامه ای به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال می‌شود گفت: اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان در سالجاری ضمن بررسی مفاهیم پایداری و ضرورت توجه به مبحث انرژی در مقوله پایداری، به راهکارهای صرفه‌جویی و استفاده بهینه از انرژی با استفاده از فن‌آوری‌های روز جامه عمل پوشانده است. و برای کارنامه‌ای سبز از هیچ تلاشی دریغ نکرده است.