رئیس کمیسیون فرهنگی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: از پل بزرگمهر به صورت یک مسیر پیوسته تا ناژوان مسیر سلامت ایجاد میشود که در صورت تأمین اعتبار، فضایی مناسب برای ورزش شهروندان است؛ همچنین تعداد خانههای خلاقیت نیز افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به سیاستهای کلی برای تدوین بودجه ۱۴۰۰، ادامه داد: توجه به نقاط تمرکز در برنامه ۱۴۰۵ از جمله سیاستهای کلی تدوین بودجه بوده است، کاهش آلایندههای زیست محیطی، گردشگری، فرهنگ و هنر شهر و افزایش بهرهوری سرمایههای انسانی از جمله اهداف برنامه ۱۴۰۵ برای سیاستگذاریهای کلی در تدوین بودجه بود.
رئیس کمیسیون فرهنگی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرشان کرد: سرمایهگذاری در بخش خصوصی برای جذب اعتبارات ملی و استانی، استفاده حداکثری از ظرفیت منابع درآمدی جدید به ویژه درآمدهای پایدار، رعایت توزیع متوازن ارائه خدمات به شهروندان با تاکید بر عدالت مکانی، توجه به پروژههای محرک توسعه در مناطق محروم در جهت محرومیتزدایی، افزایش همگرایی سرانه مناطق ۱۵ گانه، مشارکت حداکثری ذینفعان و گسترش خدمات غیرحضوری برای رفتن به سمت شهری هوشمند و رعایت انضباط مالی نیز از جمله سیاستهایی بود که در بودجه مدنظر قرار گرفت و در نهایت یک بودجه ۹ هزار و ۵۷۰ میلیارد تومانی برای سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته شد.
وی با توضیح این که ۲۹ درصد بودجه در بخش جاری و ۷۱ درصد آن در بخش عمرانی تصویب و تدوین شده است، تصریح کرد: این بودجه نیز در بخشهای مختلفی تقسیمبندی شده است، در حوزه حمل و نقل ۳۹ درصد بودجه را با هدف کاهش آلایندهها، ۱۸ درصد از بودجه در حوزه خدمات شهری، ۱۵ درصد در حوزه خدمات اقتصادی و مالی، ۱۴ درصد در برنامهریزی و توسعه منابع انسانی، ۶ درصد در حوزه فرهنگی و اجتماعی، ۴ درصد در حوزه معماری و شهرسازی و بخشی نیز به صورت مشترک در نظر گرفته شده است.
بهبود فضاهای فرهنگی در مناطق کمتر برخوردار
روشن با اشاره به افزایش بودجه ۱۴۰۰ شهرداری در بخش فرهنگی و اجتماعی نسبت به سال قبل، افزود: تاکید شورای شهر برای افزایش بودجه در این بخش این است که هر پروژهای که در شهر انجام میشود رویکرد فرهنگی و اجتماعی داشته باشد و پروژههای عمرانی باید با توجه به نیازهای فرهنگی و اجتماعی تعریف شود.
وی اضافه کرد: توجه به افزایش سرانه ورزشی در شهر با هدف برقراری عدالت مکانی دیگر اولویت کمیسیون بود و در سه سال و نیم گذشته نیز ایستگاههای ورزش صبحگاهی از ۱۲۱ به ۱۶۷ ایستگاه افزایش یافته است؛ در تدوین بودجه سال آتی نیز فضاهای روباز و سالنهای ورزشی برای مناطق ۱۵ گانه در نظر گرفته شده است؛ منطقه ۱۴ که پروژههای محرک توسعه خوبی در آن اجرا شده است مثال خوبی برای محرومیتزدایی مناطق محروم است.
روشن بهبود فضاهای فرهنگی در مناطق کمتر برخوردار را از اهداف افزایش بودجه در کمیسیون فرهنگی دانست و گفت: سعی شده تا اجرای پروژههای فرهنگی را به سمت مناطق کمتر برخوردار سوق دهیم و پروژهها و فرهنگسراهایی که در مناطق ۱۴، ۷ و دو انجام شده نمونههایی برای تأمین نیازهای فرهنگی در شهر است.
وی ادامه داد: برای بهبود و ارتقای اقتصاد فرهنگ و هنر بودجههایی را به مرکز خلاقیت به عنوان شنبههای خلاق، نمایشگاه آثار هنرمندان، برگزاری حراج صنایع دستی، مستندسازی صنایع دستی و آثار هنرمندان و شهروند دیپلمات و ارتباطات بینالمللی اختصاص دادهایم تا ارتقای اقتصاد فرهنگ و هنر را به در حوزههای زیرساختی و رویدادی همراه داشته باشد.
تخصیص بودجه شهر دوستدار کودک در ۱۴۰۰
رئیس کمیسیون فرهنگی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان این که شهر اصفهان شهر دوستدار کودک است، اضافه کرد: به کودکان باید به عنوان سرمایههای آینده نگاه شود تا بتوان گفت بودجههای اختصاص داده شده به این حوزه برای آینده نتیجهبخش خواهد بود؛ بدین سبب مناطق ۱۵ گانه موظف هستند پروژههایی را در زمینه شهر دوستدار کودک داشته باشند.
روشن ادامه داد: ردیف بودجه در حوزههای زیرساختی و رویدادی نیز برای شهر تحقق دوستدار کودک اختصاص داده شده است تا مناطق مختلف اجرای پروژههای مرتبط با شهر دوستدار کودک از جمله فضاهایی بازی مطابق با استاندارد یونیسف را داشته باشند و بتوانیم این نشان را برای اصفهان ماندگار کنیم.
عضو شورای شهر اصفهان با اشاره به سهم زنان در بودجه ۱۴۰۰، ادامه داد: حدود یک میلیارد و نیم میلیون تومان برای ساماندهی زنان کارتن خواب در نظر گرفته شده است تا سمنهای مربوطه که گرمخانههایی را برای زنان و مردان اختصاص دادهاند، حمایت شوند.
وی افزود: برای افزایش توان زنان سرپرست خانوار و حمایت از تولیدات آنها، توجه به صنایع دستی و حوزههای گردشگری اعتباراتی در نظر گرفته شده تا از این حوزهها نیز حمایت شود.
دنبال شهروندان خلاق، مطالبهگر، قانونمدار
روشن تصریح کرد: بحث فرهنگ شهروندی از سیاستهای کمیسیون فرهنگی است و باید شهر را به سمت شهری زیستپذیر و انسانمحور پیش ببریم و بودجه را نیز با توجه به این موارد تصویب و تأمین کنیم تا شهروندان ما خلاق، مطالبهگر، قانونمدار و هویتمدار باشند، در این راستا بودجهای به ارتقای فرهنگ شهروندی اختصاص یافته است.
وی با بین این که حدود ۴۹۱ میلیارد تومان بودجه برای حوزه فرهنگی شهر در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: برای فعالیتهایی که نیاز به فرهنگسازی دارد در سال ۹۹ حدود ۸۵ میلیارد تومان اختصاص داده شد که این رقم در سال ۱۴۰۰ حدود ۹۶ میلیارد تومان خواهد شد؛ برای ترویج ورزش همگانی با هدف افزایش فعالیتهای بدنی و تغییر سبک زندگی شهروندان اعتبارات لازم در قالب مسیرهای تندرستی یا جاده سلامت در نظر گرفته شده است.
روشن افزود: در این راستا از پل بزرگمهر به صورت یک مسیر پیوسته تا ناژوان جاده سلامت ایجاد میشود که در صورت تأمین اعتبار، فضایی مناسب برای ورزش شهروندان است؛ همچنین تعداد خانههای خلاقیت نیز افزایش خواهد یافت.
رئیس کمیسیون فرهنگی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با توضیح این که موضوع و حوزههای بودجه بسیار متنوع و مختلف است، افزود: تبدیل فضای آزاد فرهنگسراها و ایستگاههای مترو به محل فعالیت هنرمندان، احیای محورهای تاریخی شهر با توجه به بحث گردشگری، شهر دوستدار سالمند، پاتوقهای شهری با رویکرد بهسازی محیط از جمله مواردی است که در کمیسیون فرهنگی به آن پرداخته شده و برای آنها اعتبارات لازم در نظر گرفته شده است.
وی گفت: به ساماندهی فضاهای بیدفاع شهری نیز در این دوره از شورا توجه شده و حدود سه میلیارد تومان بودجه برای آن اختصاص یافته است تا مشکلات موجود در این زمینه اصلاح شود.