ایران در دانه های روغنی ۹۰ درصد و نهادههای دامی ۷۰ درصد وابسته به واردات است و در گندم هم علیرغم اینکه خودکفایی چندساله داشت، اما سال ۹۸ به میزان سه میلیون تن گندم وارد کرد.
به گزارش جارچی اخبار، قیمت جهانی انواع کالاهای اساسی از جمله گندم ، نهادههای دامی و دانههای روغنی مدتی است، در کورس گرانی بوده و تقریبا هر روز افزایش قیمت را تجربه میکند، این در حالی است که کشور وابستگی تا ۹۰ درصدی را برای تامین این محصولات دارد.
ایران در دانه های روغنی ۹۰ درصد و نهادههای دامی ۷۰ درصد وابسته به واردات است و در گندم هم علیرغم اینکه خودکفایی چندساله داشت، اما سال ۹۸ به میزان سه میلیون تن گندم وارد کرد و آمار سال گذشته هم منتشر نشد.
بر اساس پیش بینی وزیر جهاد کشاورزی تولید گندم امسال ۱۲ میلیون تن است که این رقم از تولید سال گذشته نیز کمتر است.
بر اساس اعلام بلومبرگ؛ امروز قیمت جهانی ذرت که به عنوان خوراک دام استفاده میشود ۶.۲۵ دلار افزایش داشت و هر بوشل از این محصول به قیمت ۷۲۸.۵۰ دلار معامله شد.
قیمت گندم هم رشد ۵.۷۵ دلاری داشت و هر بوشل به قیمت ۷۴۷.۵۰ دلار به فروش رفت.
قیمت دانه سویا روغنی هم ۱.۲۱ دلار و سویا خوراکی ۵.۳۰ دلار افزایش قیمت را تجربه کردند. شکر هم از قافله افزایش قیمتها عقب نماند و ۶۱ سنت رشد کرد.
امروز قیمت دام زنده هم در بازارهای جهانی با ۱.۷۱ دلار افزایش یه قیمت ۱۲۲.۰۵ دلار به فروش رفت.
خبرگزاری رویترز نوشت: افزایش قیمت کالاهای اساسی دو دلیل عمده دارد، نخست اینکه خشکسالی در کشورهای بزرگ تولید کننده تا حدود زیادی تولید را محدودتر کرده و دیگر اینکه شیوع ویروس کرونا صادرات را کم کرده است.
کشورها تامین امنیت غذایی خود را در اولویت قرار دادهاند و صادرات خود را کاهش دادهاند و البته پروتکلهای سختگیرانه به خاطر شیوع ویروس کرونا هم بر میزان صادرات تاثیر داشته است.