مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق اصفهان گفت: مرجع اول برنامه‌های خاموشی سامانه سپام است که در آن با استفاده از ۳ روش می‌توان به برنامه‌ خاموشی دست یافت.

به گزارش جارچی اخبار؛ محمد علی‌اکبری پیش از ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: هیچکدام از جدول‌هایی که در کانال‌های استان‌ها درباره برنامه‌ خاموشی‌ها قرار داده می‌شود صحیح نیستند و این بحث  باعث به مشکل برخوردن مردم و مجموعه‌ها شده‌است.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق اصفهان ادامه داد: مرجع اول برنامه‌های خاموشی سامانه سپام است که در آن با استفاده از ۳ روش جست‌وجو بر اساس نقشه، رمز یارانه و جدول می‌توان به برنامه خاموشی دست یافت؛ لازم به ذکر است که این سامانه مربوط به استان اصفهان است.

وی یادآور شد: اپلیکیشن برق من نیز از دیگر روش‌های دستیابی به برنامه‌های خاموشی از طریق رمز یارانه و شناسه قبض است که در استان‌های مختلف قابل دسترسی است.

علی‌اکبری در خصوص سامانه سپام توضیح داد: بعد از خاموشی‌های سال ۹۷ زیرساختی را فراهم کردیم که نتیجه آن سامانه سپام شد و از ابتدای ۹۸ قابل دسترسی بود.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق اصفهان با اشاره به این موضوع که خاموشی‌ها ۲ نوع است، گفت: ۷۰ درصد از شبکه‌های انتقال برق هوایی است که این خطوط انتقال دائماً در معرض آسیب‌های مختلف هستند و خاموشی‌های ناشی از حوادث جز جدا نشدنی از شبکه هوایی است و نوع دوم آن خاموشی‌های خواسته است که برای توسعه نیاز است.

وی درباره خاموشی‌های خواسته توضیح داد: بیش از ۹۰ درصد توسعه‌ها با شبکه‌های برق‌دار و بدون خاموشی صورت می‌گیرد و برای یک مرحله اتصال به شبکه برق مجبور به قطع برق آن منطقه هستیم که تمام این قطعی‌ها از سال ۹۸ حداقل یک هفته زودتر در سامانه سپام و سایت اعلام شده است.

علی‌اکبری بیان کرد: خاموشی‌های این مدت که مربوط به کمبود تولید‌ است را در سامانه قرار دادیم اما مردم به جداول نامعتبر مراجعه می‌کنند.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق اصفهان درباره اشکالات جداول منتشر شده بیان داشت: اولین مشکل جداول این است که مردم در شهر بزرگی مثل اصفهان از مسیرهای تغذیه خبر ندارند و نمی‌دانند در کدام قسمت و ناحیه قرار دارند؛ برای انبوه‌سازی در اصفهان برای مثال در خیابان احمدآباد ۳ مسیر تغذیه قرار دارد، در شهرهای کوچک نیز با اینکه مسیرهای محدودی قرار دارد ولی پیچیدگی زیادی دارد.

وی تأکید کرد: در سامانه سپام حتی اگر هیچ اطلاعاتی نداشته باشیم با نقشه می‌توان برنامه خاموشی را بدست آورد؛ جداول ارائه شده حتی اگر درست هم باشد مربوط به زمان محدود و غیرقابل تغییر است و اگر تغییری در برنامه‌ها و مسیرهای تغذیه برق صورت بگیرد در جداول قابل اطلاع‌رسانی نیست اما در سامانه سپام بروزرسانی‌ها انجام می‌شود.

خاموشی در مدارس و صنایع

علی‌اکبری درباره خاموشی صنایع، بیمارستان‌ها و مدارس خاطرنشان کرد: مدارس و حتی بیمارستان‌‌ها جدا از دیگر نقاط شهر نیستند و جزئی از شبکه شهر هستند و اگر هرجایی از شهر قطع شود آن‌ها نیز جزئی از برنامه‌اند؛ کاری که کردیم این است که مدارس گفتند ساعت ۸ تا ۹ صبح برای ما مهم است و توانستیم این مناطق را برای این ساعت جز اولویت‌های بعدی قرار دهیم؛ در حوزه صنایع نیز جلساتی را برگزار کردیم و در تلاشیم ساعت‌های مشخصی را برای قطعی آن‌ها مشخص کنیم و از هفته آینده برنامه صنایع و مراکز آموزشی را ارائه می‌دهیم.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق اصفهان درباره علت خاموشی‌ها توضیح داد: در حوزه توسعه تولید نیروگاهی به هنگام نبودیم و در حال حاضر به‌دلیل کاهش نزولات آسمانی از ۳۵ درصد نیروگاه‌ها برق-آبی نمی‌توانیم استفاده کنیم و نسبت به ۲۰ سال گذشته ۳۷ درصد کاهش باران داشتیم.

وی ادامه داد: این کمبود احتمالی است و بسته به تراز میان تولید و مصرف است و زمانی به مشکل بر می‌خوریم که میزان مصرف از تولید بیش‌تر و یا برابر باشد؛ میزان تراز تولید و مصرف در استان اصفهان منفی است و میزان تولید به‌ طور حدودی ۳۵۰۰ مگاوات و میزان مصرف حدود ۴۵۰۰ مگاوات است و توان باقی‌مانده از شبکه‌های کشوری تأمین می‌شود.

علی‌اکبری یادآور شد: برای حفظ پایداری شبکه، فرکانس و میزان مصرف و‌ تولید در کل کشور اندازه‌گیری می‌شود و برای جلوگیری از خاموشی در کل کشور، اعلام می‌شود که مصرف لحظه‌ای برق کم‌ شود و این نکته مربوط به کل کشور است و برای پایداری شبکه مجبور به این خاموشی‌ها هستیم.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق اصفهان عنوان کرد: در سال ۹۳ خاموشی در اصفهان به ازای هر مشترک ۸۵۰ دقیقه بوده و در انتهای سال ۹۹ این عدد به ۱۳۰ دقیقه رسیده بود.

وی با اشاره به اینکه در فروردین و اردیبهشت بین ۱۵ تا ۳۰ درصد افزایش مصرف در مدت زمان مشابه داشته‌ایم گفت: صنعت در استان اصفهان رشد چشمگیری داشته و یکی از عوامل ازدیاد مصرف رشد مصرف بوده است؛ عامل بعدی گرمای زودرس و زیاد هوا است، افزایش هر درجه حرارت هوا بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مگاوات افزایش مصرف برق را به‌دنبال دارد.

علی‌اکبری ادامه داد: مورد بعدی مشکلات خشکسالی و کشاورزی و چاه‌های کشاورزی است، موتورهای چاه‌های کشاورزی به‌دلیل کمبود آب باید با توان و زمان بیش‌تری کار می‌کنند؛ عامل بعدی افزایش مصرف ویروس کرونا است و اینکه باید برای دستورالعمل‌های بهداشتی در منازل، ادارات و مدارس یک پنجره باز باشد و مورد بعد افراد قرنطینه در منزل و استفاده از دستگاه‌های اکسیژن است.

استخراج رمز ارز و خاموشی‌ها

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق اصفهان با اشاره به اینکه یکی از عوامل افزایش مصرف استخراج رمز ارز است بیان داشت: در کل کشور کل مجوز استخراج رمزارز ۳۲۰ مگاوات است اما مصرف کل کشور ۵۸ هزار مگاوات است؛ از اول خرداد دستگاه‌های مجوزدار خاموش شدند اما بحثی که باعث ایجاد مشکل شده بخش غیرمجاز استخراج و‌ تولید رمز ارز است، طبق پیش‌بینی‌ها بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مگاوات استخراج رمز ارز در جهان توسط ایران صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: مصرف هر دستگاه تولید رمز ارز به‌ طور میانگین بیش از ۲۰ واحد مصرف یک منزل است و در حال حاضر در حال بررسی مناطقی هستیم که احتمال می‌دهیم در آن تولید رمز ارز وجود دارد را  با حکم قضایی به جمع‌آوری آن‌ها خواهیم پرداخت.

علی‌اکبری در انتها تأکید کرد: مردم برای اطلاع‌رسانی از برنامه‌های خاموشی با جدیدترین تغییرات از سامانه سپام و اپلیکیشن برق من استفاده کنند؛ لازم به‌ ذکر است این برنامه‌ها احتمالی است و به میزان مصرف و تولید بستگی دارد و ممکن است خاموشی صورت نگیرد و هر زمانی از بازه زمانی اعلام شده امکان قطعی برق است ولی زمان انتهای آن ثابت است و زمان دیگری خاموشی صورت نمی‌گیرد.