مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی گفت:۴۰ هزار مترمربع از اراضی واقع در عرصه قلعه تاریخی بختک لیلان تملک و برای آن سند رسمی اخذ شده است.

به گزارش جارچی اخبار، احمد حمزه زاده روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران ضمن اشاره به برگزاری جلسه هیات راهبردی پایگاه ملی میراث فرهنگی محوطه قلعه بختک لیلان در راستای بررسی وضعیت و اقدامات انجام گرفته در راستای حفاظت و صیانت از این قلعه تاریخی، اظهار کرد: اقدامات اجرایی و حفاظتی از قلعه در برنامه‌های پیشنهادی سال جاری مطرح و موضوعات در ابعاد مختلف مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت تا تصمیم لازم اتخاذ شود.

وی تجهیز دفتر حفاظت و حراست پایگاه، نقشه‌برداری املاک واقع در عرصه، مرمت و تعمیر ساختمان حفاظت و حراست پایگاه را از دیگر اقدامات انجام شده طی سال گذشته عنوان کرد.

به گفته وی در عملیات حفاظتی این قلعه تاریخی، اقداماتی نظیر مرمت و احیای برج و باروی قلعه انجام شد و طی سال جاری مطالعات و کاوش‌های باستان‌شناسی در قلعه بختک لیلان اجرا می‌شود.

“لیلان” یکی از شهرهای آذربایجان‌شرقی است که در ۱۵۰ کیلومتری جنوب تبریز در محدوده شهرستان ملکان واقع است؛ شهر باستانی “لیلان” که پس از اسلام به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین شهرهای آذربایجان مطرح می‌شد، بر اثر زلزله‌ها، سیل‌ها و سایر بلایای طبیعی از بین رفت و امروزه تنها شهری متروکه در معرض دید قرار دارد.

تاریخ شهر کنونی “لیلان” بسیار کوتاه است؛ در واقع چند دهه پیش یکی از ایلات، در نزدیکی شهر باستانی “لیلان” سکنی گزید و مسئولان کشوری به‌ دلیل نزدیکی این روستا به شهر باستانی لیلان، نام “لیلان” بر آن گذاشتند.

آذربایجان شرقی با داشتن افزون بر یکهزار و ۸۰۰ اثر ثبت شده ملی در حوزه میراث فرهنگی و جاذبه‌های خاص گردشگری در کنار بازار تاریخی تبریز و ثبت شده در فهرست یونسکو،  در ردیف پنج استان نخست ایران به لحاظ برخورداری از ظرفیت‌های گردشگری و میراث فرهنگی قرار دارد.