مدیرکل محیط زیست قم با اشاره به‌وضعیت هوای شهر قم در سال ۹۹ اظهار داشت: ۲۷۷ روز پاک و قابل قبول و ۸۹ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و عموم مردم داشتیم و یک چهارم هوای قم به‌دلیل وجود گازها و گرد و غبار آلوده بوده که جای تامل دارد.

به گزارش جارچی اخبار، سید رضا موسوی مشکینی در نشست خبری با خبرنگاران بیان داشت: در سطح شهر قم سه ایستگاه ثابت سنجش آلودگی هوا فعالیت می‌کند و تلاش‌هایمان برای افزایش این ایستگاه‌ها به‌نتیجه نرسید و برغم قولی که در استان داده بودند، تامین اعتبار حاصل نشد.

وی تصریح کرد: برای اینکه بانک اطلاعات دقیق تری داشته باشیم، حدود ۱۰ ایستگاه ثابت در سطح قم، شهرک پردیسان و محدوده شهر نیاز داریم.

وی با اشاره به موضوع باغ پرندگان گفت: باغ وحش و مراکز نگهداری حیوان‌ها همواره یک موضوع چالشی بوده و هر یک از مخالفان و موافقان آن، دلایل و توجیه‌های خاص خود را دارند که ‌می‌توان در یک فضای منطقی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی افزود: در قوانین و مقررات نه تنها منعی برای ایجاد باغ پرندگان نداریم، بلکه دستورالعملی نیز برای راه اندازی این مراکز ارائه شده است.
مدیرکل محیط زیست قم اظهار داشت: در آذرماه سال ۹۹ باغ پرندگان قم به‌بهره برداری رسید ولی در بهمن‌ماه دچار شیوع آنفلوانزای  فوق حاد پرندگان شد و طبق پروتکل‌های دامپزشکی تعدادی از پرندگان معدوم گردید.

وی با بیان اینکه باغ پرندگان قم به‌صورت عمومی بهره برداری نشده و فعالیت آن در این ۲ ماه بیشتر جنبه آزمایشی داشته است، بیان کرد: شهرداری در حال حاضر برای راه اندازی مجدد باغ پرندگان قم برنامه‌هایی را انجام می دهد.
مدیرکل محیط زیست قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به‌عملکرد حفاظت محیط زیست استان در سال ۹۹ گفت: در این سال هزار مورد پایش از واحدهای صنعتی به‌صورت برنامه ریزی شده و یا سر زده در شب و همچنین روز صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: ۷۰۰ مورد استعلام جهت تاسیس و بهره برداری از واحدهای مختلف صنعتی از اداره کل حفاظت محیط زیست استان انجام شده که با ۱۰ درصد از این استعلام‌ها به‌علت رعایت نکردن ضوابط و مقررات استقرار مخالفت کردیم.

موسوی مشکینی ادامه داد: مکان یابی پسماندهای ویژه و صنعتی استان نیز از دیگر اقدام‌های صورت گرفته در سال گذشته بود.

وی اظهار داشت: بیش از یک دهه تلاش‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان در این زمینه به‌نتیجه نمی‌رسید ولی سال قبل به‌نتیجه مطلوب رسید، هم اکنون مکان مورد نظر برای احداث سایت پسماندهایی صنعتی در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته و کارهای اولیه آن نیز در حال انجام می‌باشد.

موسوی مشکینی ایجاد یک بانک اطلاعاتی از واحدهای صنعتی استان برای راهگشایی مدیریت پسماندها را از دیگر فعالیت‌ها خواند و گفت: توسعه نواحی صنعتی استان از جمله اقدام‌های سال گذشته محیط زیست استان به‌شمار می‌آید و اولویت نخست ما استقرار واحدهای صنعتی در شهرک‌های صنعتی و ممانعت از پراکندگی این واحدها در سطح استان است.

وی ادامه داد: سال گذشته با ایجاد ناحیه صنعتی در منطقه بیدهند شهرستان کهک و همچنین توسعه چهار شهرک و ناحیه صنعتی خورآباد، سیرو، شهاب و قنوات موافقت کردیم، و امیدواریم به‌نتیجه برسد و زیرساخت‌های آنها نیز در اختیار واحدهای صنعتی قرار بگیرد.

وی وجود گاراژهای ضایعاتی را یکی از معضل‌های زیست محیطی قم ذکر کرد و بیان داشت: این موضوع در استان نهادینه و به‌مرکزیتی تبدیل شده و بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ مرکز جمع آوری ضایعات در قم است که به‌صورت غیر فنی و غیر علمی و بهداشتی ضایعات در آنها جمع آوری، تفکیک و بعضا سوزانده می‌شود.

مشکینی افزود: ساماندهی این واحدها سال قبل به‌اتفاق شهرداری در دستور کار قرار گرفت که شناسایی شدند و تلاش می‌کنیم در کارگروه مدیریت پسماند استان، گاراژهای پراکنده در سطح شهر تعیین تکلیف شوند تا در محدوده شهر نباشند، و نظارت بر آنها صورت گیرد و طبق ضوابط و مقررات در موردشان اعمال قانون کنیم.

وی همچنین گفت: در موضوع تخلف‌های شکار و صید، شکار و صید غیر مجاز ۷۰۰ قطعه پرنده و ۲ پستاندار شناسایی شد و ۶ شکارچی نیز در حین شکار دستگیر شدند.

وی ادامه داد: با حدود ۴۰۰ مورد تخلف‌های خرید و فروش گونه‌های جانوری نیز برخورد صورت گرفت، که برخی از آنها منجر به‌ تشکیل پرونده قضایی شد.