شهردار تبریز از پایان کف‌سازی معابر عمومی بازار تاریخی تبریز خبر داد و گفت:برای این منظور حدود ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

به گزارش جارچی اخبار، ایرج شهین باهر روز پنجشنبه در مراسم افتتاح پروژه‌های منطقه تاریخی و فرهنگی تبریز، اظهار کرد: بازار تبریز به نوعی نماد هویت و تاریخ شهر  به شمار می‌آید که باید آن را احیا و به یک جاذبه گردشگرپذیر تبدیل کنیم.

وی افزود: اعتبار تبریز مدیون این بازار است و اگر امروز افتخار می‌کنیم که شهر بدون گدا هستم، مرهون همین بازار و خیران است.

شهردار تبریز با تاکید بر ضرورت توجه به ابعاد گردشگری بازار تاریخی تبریز، گفت: با رونق گردشگری، اقتصاد اصناف بازار پویا شده و اقتصاد قوی، اداره شهر را تسهیل می‌کند و اگر اقتصاد شهروندان خوب باشد، اقتصاد مدیریت شهری نیز خوب می‌چرخد.

شهین باهر خاطرنشان کرد: با این‌که امور مربوط به بازار تاریخی تبریز بر عهده سازمان میراث فرهنگی است، اما شهرداری تبریز در مواقعی که نیاز باشد، منتظر بروکراسی‌ اداری نمی‌ماند و به صورت نیابتی وارد عمل می شود.

وی افزود: تقریبا تمامی معابر اصلی بازار تبریز در این دوره از مدیریت شهری کف سازی و جداره سازی شده است؛ حتی ما اعلام آمادگی کرده‌ایم که نیمی از هزینه‌های کف سازی و جداره سازی معابر غیر عمومی بازار را نیز تامین می‌کنیم.

شهین باهر خاطرنشان کرد: در صورت رضایت اصناف و کسبه بازار، احداث پیاده راه جمهوری می تواند در رونق کسب و کار این منطقه بسیار تاثیرگذار شود.

شهردار تبریز همچنین با اشاره به دغدغه شهرداری تبریز در خصوص تامین حمل و نقل عمومی مرکز شهر، گفت: توسعه حمل و نقل عمومی برای ایجاد آرامش در بازار و جلوگیری از تخریب آن، بسیار مهم است و بر این اساس شهرداری تبریز به صورت جدی این موضوع را پیگیری می‌کند.

وی با بیان این‌که برای آبادانی هرچه بیش تر شهر لازم است شهروندان و مدیریت شهری به صورت تنگاتنگ در تعامل باشند، افزود: این‌که امروز ما در سطح کشور و جهان به نداشتن معتاد متجاهر یا تکدی گری در سطح شهر افتخار می کنیم، در سایه حساسیت شهروندان نسبت به این موضوع است.

بازار تبریز، با حدود یک کیلومتر مربع مساحت، بزرگ‌ترین و مهم‌ترین بازار سرپوشیده در سطح جهان به‌شمار می‌رود که در سال ۱۳۸۹ خورشیدی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌ است؛  این بازار از بازارچه‌ها، دالان‌ها، تیمچه‌ها، سراها و کاروانسراهای متعددی تشکیل یافته‌است؛  پیش‌تر به جهت قرارگرفتن شهر تبریز بر سر چهارراه جادهٔ ابریشم و گذر روزانهٔ هزاران کاروان از کشورهای مختلف آسیایی،  آفریقایی و اروپایی از آن، این شهر و بازار آن از رونق بسیار خوبی برخوردار بوده‌است.

این بازار حدود ۳ سده پیش و پس از وقوع زمین‌لرزه تاریخی تبریز در سال ۱۱۹۳ قمری توسط نجفقلی خان دنبلی، حاکم وقت تبریز، بازسازی شده‌است؛  بازار تبریز در سال ۱۳۵۴ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

تاریخ بنای این مجموعه مشخص نیست؛ ولی بسیاری از جهان‌گردانی که از سده چهارم هجری تا دوره قاجاریان از این بازار بازدید کرده‌اند، درباره آن اطلاعاتی ارائه داده‌اند؛ ابن بطوطه،  مارکو پولو، جاکسن، اولیای چلبی،  یاقوت حموی،  گاسپار دروویل، الکسیس سوکتیکف،  ژان شاردن،  اوژن فلاندن، جان کارت‌رایت، جملی کاردی، کلاویخو، رابرت گرنت واتسن،  حمدالله مستوفی و مقدسی از رونق و شکوه بازار تبریز تمجید کرده‌اند.

بازار تاریخی تبریز با داشتن حدود ۵٬۵۰۰ باب حجره، مغازه و فروشگاه، ۴۰ گونه شغل، ۳۵ باب سرا، ۲۵ باب تیمچه، ۳۰ باب مسجد، ۲۰ باب راسته و راسته‌بازار، ۱۱ باب دالان، ۵ باب حمام و ۱۲ باب مدرسه، به‌عنوان اصلی‌ترین مرکز داد و ستد مردم تبریز و ایران شناخته می‌شود.

در سال ۲۰۱۰ نیز این مجموعه با شماره ثبت ۱۳۴۶ به عنوان یکی از میراث جهانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.