مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان بر لزوم کاهش شیرابه ناشی از پسماندهای خانگی در کنار مدیریت اصولی آن به منظور کاهش اثرات زیست محیطی این مایع آلوده تأکید کرد.

به گزارش جارچی اخبار؛ رحیم محمدی با اشاره به این که جلوگیری از تولید این حجم از شیرابه باید در مبدأ صورت بگیرد، گفت: شهروندان با روش هایی از قبیل آبگیری و رطوبت زدایی، می توانند از ایجاد شیرابه در پسماندهای شهری پیشگیری کنند که این امر با اقدامات ساده ای مانند استفاده از سبد آبگیری، قرار دادن پسماندهای آبدار مانند پوست میوه و صیفی جات در معرض نور خورشید و خودداری از ریختن غذاهای پرآب در کیسه زباله تر محقق می شود.

وی بیان کرد: شیرابه مایعی تیره رنگ، غلیظ و بسیار آلوده است که از پسماندهای خانگی جاری می شود و شاید از نظر یک خانوار مقدار آن اندک دیده شود اما با توجه به ورود روزانه یک هزار تن پسماند به کارخانه پردازش پسماند در اثر فشار و جابجایی مقدار و غلظت این شیرابه ها بیشتر می شود به نحوی که هزار تن پسماند ورودی کارخانه در فصول گرم سال منجر به تولید روزانه بین ۵۰ تا ۶۰ متر مکعب شیرابه می شود و به طور میانگین نیز در ایام مختلف سال میزان تولید روزانه شیرابه حدود ۳۰ تا ۴۰ متر مکعب است.

این مقام مسئول با اشاره به این که کاهش شیرابه اثرات مستقیمی بر کیفیت بهداشت و محیط زیست دارد، بیان کرد: شیرابه منابع آبی و خاکی را آلوده می کنند به طوری که میزان آلودگی آن بسیار بیشتر از فاضلاب شهری تخمین زده می شود و در صورتی که بتوانیم از حجم این میزان بکاهیم، از پیامدهای منفی و زیانبار آن برای سلامت جامعه پیشگیری می شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به برنامه های این سازمان برای مدیریت و کنترل آسیب های ناشی از شیرابه بیان کرد: اگرچه تأکید ما بر کاهش حداکثری مقدار شیرابه از طریق اصلاح الگوی رفتار است، اما این موضوع مانع از اجرای اقدامات زیرساختی و توسعه یافته برای مدیریت شیرابه نشده و طی پروژه هایی عظیم لاگون های تبخیری شیرابه و حدود یک کیلومتر کانال های انتقالی با هدف جلوگیری از نفوذ آن به درون خاک احداث شده و هم اکنون شیرابه موجود در کارخانه از طریق این کانال ها به لاگون های تبخیری منتقل می شود تا در فرآیند تبخیر از نشت آن به منابع آبی و خاکی ممانعت شود.