موسی کاظم زاده – روزنامه نگار

 بیانیه «گام دوم انقلاب» خطاب به ملت ایران سندی مهم برای ایجاد تمدن نوین اسلامی و جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ است که برای رسیدن به این جایگاه، نقش دانشگاهیان و در این میان نقش دانشجویان و جوانان ویژه و تعیین کننده اعلام شده است.

۲۲ بهمن سال ۹۷ بود که رهبر حکیم انقلاب اسلامی با صدور «بیانیه‌ی گام دوم انقلاب» از ملت ایران و به‌ویژه جوانان این سرزمین خواستند، این گام دوم انقلاب را «به آرمان بزرگش که ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه) هست» برای محقق آن تلاش جهادی نمایند.

بنابراین در راستای همین راهبرد، در این منشور به نقش دانشگاهیان و در راس آنان جوانان توجه ویژه ای شده، بنابراین به عقیده تحلیلگران این حوزه، این سند یک دکترین و راهکاری است که به منظور اجرا در دهه پنجم انقلاب مدنظر قرار گرفته که هسته مرکزی این دکترین «سپردن کار به جوان‌ها» با هدف «یک پیشرفت همه‌جانبه» است.

از این رو با توجه به اهمیت مساله «بیانیه گام دوم انقلاب»، از آنجایی که دانشگاه ها در هر جامعه ای مبدا تحولات و توسعه آن به شمار می روند، بر این اساس دانشگاهیان و در راس آنها دانشجویان با مطالبه گری و گفتمان سازی این سند با توجه به منویات رهبری می توانند جامعه را در مسیر درست آن هدایت کنند.

از آنجایی که این بیانیه به طور جامع و راهگشا تدوین شده، اکنون وقت آن رسیده ‌است که کارگروه‌های مختلفی برای محورهای هفتگانه آن تعیین شود و به‌صورت عملیاتی، جهادی وار باید وارد کار شد.

از سویی لازمه تحقق گام دوم انقلاب اسلامی، حرکت در این مسیر و میدان دادن به جوانان است و در این راستا نیز مهیا کردن زیرساخت ها و بسترهای لازم ضروری است.

در طول بیش از چهار دهه از انقلاب جوانان نقش مهمی در پیشرفت و اقتدار ایران اسلامی در برابر همه توطئه های دشمنان داشته و دارند و بنابراین در حال حاضر نیز اگر مسوولان به جوانان اعتماد کنند، به یقیین پشیمان نخواهند شد.

در هر حال رفع مشکلات زمانی امکان پذیر خواهد بود که به فرموده رهبر معظم انقلاب به جوانان خصوصا نسل انقلابی در دانشگاه ها و جنبش های دانشجوئی اعتماد شود تا در کنار نسل اول و دوم انقلاب و با راهنمایی آنها مسیر پیشرفت و آبادی را برای ملت ایران رقم بزنند و این ممکن نخواهد بود، مگر اینکه صحنه عمل به این ما جوانان نسل چهارم انقلاب سپرده شود.

چون این جوان هستند که دارای ذهنی فعال و پویا، و سرشار از خلاقیت و نوآوری است که در همه حوزه ها از جمله اقتصاد، سیاست و فرهنگ و…  می تواند راهگشا باشند.  ولی با این وجود این اعتماد و اعتقاد به جوانان هنوز در بین مسوولان کمتر دیده می شود و صرفا حالت کلیشه ای به خود گرفته است.

نکته دیگر در این همین راستا اینکه برای تحقق گام دوم انقلاب و حرکت در این مسیر باید گذشته خویش را خوب بشناسیم و تجربه اندوزی های لازمه صورت بگیرد تا به عنوان پشتوانه مهم فکری، تئوریک و عملی در آینده به کار گرفته شود.

برای حرکت در این مسیر ایجاد کارگره های تخصصی در دانشگاه ها برای تدوین برنامه های کلان و راهبردی و رصد اینها برای به سرانجام رسیدن این برنامه ها ضروری است، چرا که در صورت گام نهادن و حرکت در راستای این سند است که می توان در آینده به پیشرفت همه جانبه انقلاب در تمامی ابعاد رسید.

اگر دانشجویان و دیگر اقشار جوان به این باور رسیده باشند که آینده کشور به دست اینها ساخته خواهد شد به یقیین در این خصوص تلاش مضاعفی خواهند داشت به شرط اینکه مسوولان به جوانان میدان دهند و به آن خودباوری لازم رسیده باشند.

به سخن دیگر بیانیه‌ی «گام دوم انقلاب» تجدید مطلعی است خطاب به ملت ایران و به‌ویژه جوانان که به‌مثابه منشوری برای «دومین مرحله‌ی خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی» خواهد بود و «فصل جدید زندگی جمهوری اسلامی» را رقم خواهد زد. این گام دوم، انقلاب را «به آرمان بزرگش که ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه) هست» نزدیک خواهد کرد.