رییس پایگاه انتقال خون مراغه گفت: اهدای خون در این شهرستان طی هفته گذشته و پس از بارشهای چشمگیر برف و سرمای هوا کاهش یافت و بر همین اساس از ساکنان شهرستانهای مراغه، بناب، عجبشیر و ملکان دعوت میشود تا این پایگاه را در تامین ذخیره نرمال خون یاری کنند.
به گزارش جارچی اخبار، محمود مهدوی روز شنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: این پایگاه، خون مورد نیاز هفت بیمارستان این شهرستانها شامل سه بیمارستان در مراغه، ۲ مرکز درمانی در بناب، یک بیمارستان در عجبشیر و یک مرکز درمانی در ملکان را تامین میکند و در صورتی که تعداد اهداکنندگان خون روزانه از ۳۵ نفر کمتر نباشد، ذخیره نرمال پایگاه تامین خواهد شد.
به گفته وی قبل از بارشهای اخیر و سرمای هوا، روزانه بیش از ۵۰ نفر برای اهدای خون به این پایگاه مراجعه میکردند و این تعداد طی روزهای گذشته به زیر ۳۵ نفر کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه ذخیره نرمال خون را تنها به مدت یک هفته میتوان نگهداری کرد، اظهار داشت: به اهداکنندگان مستمر خون در منطقه پیامکی مبنی بر ضرورت اهدای خون ارسال شده است که در پی آن امیدواریم تعداد اهداکنندگان خون طی روزهای پیشرو به میران نرمال برسد.
اکنون پایگاه انتقال خون مراغه آماده خونگیری از گروههای مختلف سنی است اما گفته میشود بیشترین اهداکنندگان خون در پایگاه انتقال خون مراغه را گروه سنی ۲۱ تا ۲۵ سال و کمترین آن را ۶۰ تا ۶۵ سال تشکیل میدهند.
پنج مزیت اهدای خون که باید آنها را دانست
بسیاری از اوقات جان بیمارانی را که در آستانه مرگ قرار دارند را میتوان با اهدای خون نجات داد اما دانستن این موضوع نیز حائز اهمیت است که اهدای خون نه تنها به نجات جان انسانها کمک میکند بلکه فواید خاصی نیز برای سلامت فرد اهداکننده دارد.
به گزارش پایگاه اینترنتی «ایندین اکسپرس»، کاهش وزن، پیشگیری از هموکروماتوز، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، کاهش خطر ابتلا به سرطان و تقویت تولید سلولهای جدید خونی از جمله این فواید است.
کاهش وزن
اهدای خون به موقع به کاهش وزن کمک میکند و موجب بهبود تناسب اندام در بزرگسالان میشود؛ به گفته محققان دانشگاه کالیفرنیا، اهدای یک پیمانه خون یعنی ۴۵۰ میلی لیتر به بدن کمک میکند تا حدود ۶۵۰ کالری بسوزاند اما نباید اهدای خون را به عنوان یک برنامه کاهش وزن تصور یا تشویق کرد؛ مشاوره با پزشک قبل از اهدای خون برای جلوگیری از هرگونه مشکل سلامت ضروری است.
پیشگیری از هموکروماتوز
اهدای خون میتواند خطر ابتلا به هموکروماتوز را کاهش دهد یا از ابتلا به این بیماری جلوگیری کند؛ هموکروماتوز، وضعیتی است که بر اثر ابتلا به آن جذب آهن بیش از حد توسط بدن صورت میگیرد. اهدای منظم خون ممکن است باعث کاهش اضافهبار آهن در خون شود از اینرو اهدای خون برای افراد مبتلا به هموکروماتوز مفید است؛ با این حال، اطمینان از رعایت استانداردهای اجباری معیارهای صلاحیت اهدای خون، توسط اهداکننده مبتلا به هموکروماتوز ضروری است.
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
اهدای منظم خون با کنترل سطح آهن، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد؛ تجمع زیاد آهن در بدن میتواند باعث آسیب اکسیداتیو شود که ثابت شده عامل اصلی تسریع پیری، سکتههای قلبی، مغزی و غیره است.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
وجود سطح بالای آهن در بدن، در واقع پیشزمینهای برای ابتلا به سرطان است؛ با اهدای خون میتوان سطح سالم آهن را در بدن حفظ کرد و در نتیجه خطر ابتلا به سرطان را کاهش داد.
تقویت تولید سلولهای جدید خونی
اهدای خون موجب تحریک تولید سلولهای جدید خونی میشود؛ بطوریکه پس از اهدای خون، بدن طی ۴۸ ساعت با کمک مغز استخوان فعالیت میکند تا میزان خون اهدا شده را جبران کند؛ گلبولهای جدید خونی تولید، و تمام گلبولهای قرمز از دست رفته در مدت زمان ۳۰ تا ۶۰ روز جایگزین میشوند؛ از اینرو اهدای خون به حفظ سلامت انسان کمک میکند.