مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه شعر نظامی از دل حکمت‌ها و معانی قرآنی بیرون آمده است، گفت: نظامی گنجوی از رکن‌های اساسی شعر پارسی است.

به گزارش جارچی اخبار، شهرام خدایی، روز سه شنبه در نشست علمی روز حکیم نظامی گنجوی در تالار نخجوانی کتابخانه مرکزی تبریز افزود: شعر نظامی متاثر از حکمت و معنا بوده و از دل حکمت ها و معانی قرآنی بیرون آمده است.

وی با اشاره بر شهرت جهانی حکیم نظامی گنجوی، اظهار داشت: سبک شعری او نه تنها در عصر خود بی بدیل بوده بلکه تاثیر سبک شعری او بر شاعران بعد از خود نیز آشکار است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌شرقی گفت: قبل از آن که نام این حکیم بزرگ در تقویم ایرانی ثبت گردد فعالیت های فرهنگی اندکی در مورد شخصیت، آثار و اشعار وی انجام شده بود که همین امر باعث شده تا برخی کشورها درصدد تصاحب نام نظامی باشند.

خدایی، با اشاره به ارزش و جایگاه حکیم نظامی در فرهنگ و ادب ایرانی، ادامه داد: حکیم نظامی، از شخصیت های مهم در فرهنگ ایران است و از تولد تا کنون در آثار فرهنگی، ادبی و هنری ما بسیار تاثیرگذار بوده است.

وی یادآوری کرد: در کتابخانه های عمومی استان نیز همانند سراسر کشور برای هفته بزرگداشت حکیم نظامی در قالب آیین «بزرگداشت حکیم نظامی شاعر پارسی» برنامه های گسترده ای تدارک دیده شده که شامل ۴۰ برنامه استانی و شهرستانی است.

خدایی، افزود: برگزاری مسابقات و پویش‌ها، نشست‌های کتابخوان تخصصی، جلسات مطالعاتیِ نظامی‌خوانی و محفل‌های شعری، معرفی کتاب‌های مرتبط با این شاعر در فضای مجازی، جلسات قصه‌گویی در کتابخانه‌ها و فضای مجازی، معرفی نویسندگان و نظامی‌شناسان بومی، برپایی نمایشگاه‌های کتاب با موضوع نظامی و معرفی آموزه‌های حکیم نظامی از جمله این برنامه هاست.

نشست علمی روز حکیم نظامی گنجوی با حضور جمعی از اساتید، پژوهشگران و شاعران ملی و بین المللی برگزار و مقالات مختلفی از سوی اساتید برجسته ملی و بین المللی ادبیات در آن ارایه شد.

در پایان این نشست از ارائه کنندگان مقاله توسط اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی و موسسه فرهنگی هنری حکیم نظامی با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تقدیر به عمل آمد.

حکیم جمال‌الدین ابومحمد الیاس بن یوسف بن زکی بن موید، متخلص به «نظامی»، شاعر معروف ایرانی قرن ششم هجری است؛ او در شعر، به ویژه در داستان‌سرایی در قالب مثنوی، صاحب سبک و در این حوزه از سردمداران ادب فارسی ‌است.

معروف‌ترین و مهم‌ترین اثر نظامی، «خمسه» یا «پنج گنج» نام دارد که شامل «مخزن الاسرار»، «خسرو و شیرین»، «لیلی و مجنون»، «هفت پیکر» و «اسکندرنامه» است.

نظامی، نخستین اثر خود یعنی «مخزن الاسرار» را در جوانی سرود؛ او از شاعرانی است که تأثیر شگرفی بر شعر فارسی گذاشت به طوری که می‌توان او را در کنار شاعرانی مانند فردوسی و سعدی از استادان مسلم زبان و ادب فارسی دانست.

وی از علوم ادبی و اسلامی، نجوم و فلسفه آگاهی کافی داشته و این آگاهی‌ها در شعر او به روشنی پیداست.