معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی اعلام کرد: ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سفر وزیر کشور به متروی تبریز اختصاص یافته است.
به گزارش جارچی اخبار، جواد رحمتی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: در کلانشهرهایی که مترو وجود دارد، اوراق مشارکت تصویب شده و برای تبریز نیز ۷۰۰ میلیارد تومان به تناسب حجم پروژه ها تصویب شده که ۲۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به اتوبوسرانی تبریز است.
وی خاطرنشان کرد: این مبلغ مربوط به اعتبارات سال ۱۴۰۰ بوده و برای سال ۱۴۰۱ هم اعتبار برای متروی تبریز اختصاص خواهد یافت که برای هیچ کلانشهری تاکنون این مبلغ مشخص نشده، چون قانون بودجه اخیراً ابلاغ شده است.
رحمتی ادامه داد: پیش بینی می شود اعتبار یاد شده در سال ۱۴۰۰ برای امسال نیز با حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش متناسب با حجم پروژه های مترو کلانشهرها افزایش یابد.
وی یادآور شد: در کلانشهرهای تبریز، مشهد، شیراز، اصفهان و اهواز مترو با چهار تا پنج خط طراحی شده است و اکنون نیز بر اساس حجم پروژه ها اعتبار اختصاص می یابد.
وی ادامه داد: از خط یک متروی تبریز اندکی باقی مانده است و خط ۲ مترو تبریز نیز به طور تقریبی از سه تا چهار سال پیش آغاز شده و با قرارگاه خاتم به پیش می رود.
وی اضافه کرد: خط سه نیز متاسفانه در شورای قبل و شهردار سابق از اولویت خارج شده بود، اما ما ردیف اعتباری آن را حفظ کردیم و اکنون نیز شورای جدید آن را در نظر گرفته است.
وی با بیان اینکه دولت ۵۰ درصد و شهرداری ها ۵۰ درصد اعتبارات مترو را تامین می کنند، گفت: بر این اساس اکنون رقم درشتی از اعتبارات برای انجام خطوط باقیمانده تبریز نیاز است که از طریق فاینانس چینی خط ۲ متروی تبریز تکمیل می شود.
۴۰۰ میلیون یورو اعتبار در شورای اقتصاد و هیئت دولت برای فاینانس خط ۲ متروی تبریز تصویب شده است
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: در این ارتباط ۴۰۰ میلیون یورو اعتبار در شورای اقتصاد و هیئت دولت برای فاینانس خط ۲ متروی تبریز تصویب شده که منتظر خط اعتباری آن هستیم.
رحمتی خاطر نشان کرد: خط اعتباری دولتی کم است اما پیگیر موضوع هستیم تا خط اعتباری فاینانس باز شود، چون درخواست فاینانس در کشور بالاست باید اولویت گذاری انجام میشد که البته بر اساس این اولویت گذاری هشت طرح بزرگ کشور مشخص شده و بر آن اساس خط ۲ متروی تبریز جزو این هشت اولویت طرح های بزرگ کشور معرفی شده است.
وی افزود: پیگیر هستیم اعتبارات خط سوم را نیز اخذ کنیم و با ردیف اعتباری که وجود دارد این تلاش را انجام میدهیم؛ البته در کنار این طرح به صورت جداگانه تلاش میکنیم تراموای مسیر راه آهن – قونقا باشی تبریز را به عنوان مکمل خط اعتباری اجرا کنیم و در این خصوص شرکت چینی برای این اجرا فعال شود.
وی اضافه کرد: این خط تراموا تا محققی، راسته کوچه و نزدیکی مصلی ادامه می یابد تا خطوط ارتباطی در تبریز همدیگر را پشتیبانی کنند چون در مسیر راه آهن تا قونقاباشی، تراموا جانشین اتوبوس های بی. آر .تی خواهد شد.
طرح مطالعه پروژه قطار شهری تبریز در سال ۱۳۸۰ و عملیات اجرایی آن نیز سال ۱۳۸۴ آغاز شد و در چهار خط اصلی و یک خط حومه به طول ۱۰۰ کیلومتر طراحی شده است.
خط یک قطار شهری تبریز به طول ۱۷.۲ کیلومتر در سه فاز طراحی شده و خدمات دهی از ایستگاه ائل گولی تا ایستگاه دوازدهم (میدان کهن) در حال انجام است و ۶ ایستگاه بعدی هنوز بهره برداری کامل نشده است.