مدیرکل منابع طبیعی آذربایجان شرقی اعلام کرد: ۱.۷ هکتار زمین و ابنیه موضوع کوه خواری در اراضی ملی شهرستان آذرشهر قلع و قمع شد.

به گزارش جارچی اخبار، سیروس داودی روز چهارشنبه اظهار کرد: با توجه به اخبار منتشره مبنی بر کوه خواری در اراضی ملی شهرستان آذرشهر در فضای مجازی و وقوع تصرف بدون مجوز در عرصه های منابع طبیعی، در راستای برخورد با متخلفان و حفظ و صیانت از اراضی ملی، عوامل یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آذرشهر اقدام به خلع ید و رفع تصرف در متراژ یاد شده در پلاک سیلاب این شهرستان کردند.

وی افزود: در این راستا با اخذ دستور از دادستان عمومی و انقلاب شهرستان و با حضور عوامل انتظامی و یگان حفاظت منابع طبیعی اداره کل و عوامل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آذرشهر، با هماهنگی دبیر شورای حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی شهرستان، اداره راهداری ۲ دستگاه کمپرسی و یک دستگاه بیل مکانیکی برای قلع و قمع ابنیه ساخته شده از جمله باسکول ۵۰ تنی، دفتر مجموعه سنگ شکنی و سایر اماکن احداثی و جمع آوری تجهیزات کارگاهی سنگ شکن در اختیار اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قرار گرفته و حکم قلع و قمع اجرا شد.

داودی همچنین ادامه داد: راه دسترسی پنج مورد کار غیرمجاز ایجادی مسدود شد.

ممانعت از ساخت و تخریب در اراضی ملی بستان آباد 

وی یاد آور شد: در راستای برخورد قاطع قانونی با اشخاص سودجو و فرصت طلب برای جلوگیری از زمین خواری و حفاظت از عرصه های منابع طبیعی با اعمال تبصره ذیل ماده ۵۵ از تخریب، تصرف و ساخت و ساز غیرمجاز در منطقه ویلایی پلاک یوسف آباد شهرستان بستان آباد با حضور به موقع عوامل یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان جلوگیری شد.

ورود هرگونه دام زودتر از موعد فصل چرا و مازاد بر ظرفیت به مراتع ممنوع است

مدیرکل منابع طبیعی آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به اینکه بر اساس مصوبات کارگروه ملی مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ، اظهار کرد: ورود هرگونه دام، بدون مجوز، زودتر از موعد فصل چرا و مازاد بر ظرفیت پروانه های چرا به سطح مراتع ممنوع می باشد.

داودی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مراتع نقش و اهمیت به سزائی در تحقق اهداف توسعه پایدار کشور و تامین امنیت غذایی جامعه دارد و از سوی دیگر چرای پیش از موعد و غیرمجاز و مازاد بر ظرفیت مراتع یکی از عوامل مهم تخریب عرصه های مرتعی می باشد؛ هرگونه اجاره و خرید و فروش مراتع، به دامداران به عشایر غیر بومی و دعوت از دامداران غیر بومی به مراتع مستند به قانون اصلاح تبصره یک ماده ۴۷ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی ممنوع و غیرقانونی است.

وی اضافه کرد: در صورت عدم رعایت موارد یاد شده پرونده قضایی بر اساس مقررات بر علیه عاملان تشکیل و به مراجع قضایی ارجاع داده خواهد شد، هرگونه چرای دام در مراتع مستلزم داشتن پروانه چرای دارای اعتبار و تمدید شده با رعایت فصل چرا امکان‌پذیر می‌باشد.