سفیر اتریش در ایران با بیان اینکه کشورش و ایران در ۲۰۰ سال اخیر روابط تنگاتنگی در حوزه‌های مختلف از جمله علوم کاربردی، فنی، مهندسی و پزشکی داشتند، گفت: درصدد اجرای پروژه های فرهنگی مشترک در تبریز هستیم.

به گزارش جارچی اخبار، وولف دیتریش هایم، شامگاه یکشنبه در دیدار با شهردار و اعضای شورای اسلامی تبریز افزود: اتریش و ایران نه تنها تاریخ و گذشته مشترک دارند بلکه هر ۲ به آینده مشترک هم نگاه دارند.

وی اظهار داشت: اتریش در حوزه فرهنگی و موسیقی بیش از ۶۰ سال در ایران حضور فعالی دارد و انجمن فرهنگی اتریش نیز در چند سال اخیر در استان‌های مختلف مشغول فعالیت شده و تلاش می‌ شود پروژه‌های فرهنگی مشترکی در تبریز اجرا شود.

سفیر اتریش در ایران گفت: حضور در تبریز و دیدار با مسوولان و شهردار این شهر موجب شد تا من و نمایندگان شرکت های اتریشی، نگاه عمیق‌تر و آشنایی دقیق‌تری از ظرفیت‌های اقتصادی و توانمندی های این شهر و منطقه پیدا کنیم.

هایم، ادامه داد: روابط چند صد ساله ۲ کشور به ویژه امضای پیمان همکاری در ۱۵۰ سال گذشته موجب شد تا اولین کنسولگری اتریش در تبریز افتتاح شود و روابط این کشور با ایران بهتر و آسان‌تر شد.

تبریز دارای شاخص های متعددی برای برقراری روابط با اتریش دارد

شهردار تبریز نیز در این دیدار با بیان اینکه تبریز دارای پیشینه تاریخی زیادی در عرصه‌های مختلف بین‌المللی دارد، گفت: تبریز سومین شهر بزرگ ایران با حدود ۲ میلیون نفر جمعیت بوده و نرخ بیکاری در این شهر پایین است.

یعقوب هوشیار، با اشاره به اینکه تبریز در چند مقطع تاریخی پایتخت و در عرصه های سیاسی و اجتماعی تاثیرگذار بوده است، گفت: این شهر پایتخت فرهنگی و معنوی شهرهای ایران است و مشاهیر تبریز زبانزد خاص و عام هستند و برای نمونه در مقبره الشعرا ۴۰۰ شاعر و عارف مدفون است.

وی اظهار داشت: عرفا و دانشمندان بزرگی در تبریز زندگی کرده‌اند؛ علامه جعفری از جمله آن‌هاست که زبانزد جهانیان است. شعرای معاصر مثل شهریار نیز چهره بین المللی دارند.

شهردار تبریز با بیان اینکه سومین شاخص مهم تبریز وجود مراکز علمی و دانشگاهی است، گفت: ۲۰ هزار دانشجوی دولتی در این شهر مشغول به تحصیل هستند و تعداد کل دانشجویان دانشگاه‌های تبریز ۱۰۰ هزار نفر است.

هوشیار، ادامه داد: چهارمین شاخص مهم تبریز، صنعتی بودن آن است و صنایع سنگین فولاد، تولید شیرینی و شکلات، خودروسازی و غیره در این شهر فعالیت دارند.

وی موقعیت استراتژیک و جغرافیایی تبریز را پنجمین شاخص این شهر اعلام و یادآوری کرد: تبریز با کشورهای مهمی مانند جمهوری آذربایجان و ترکیه در ارتباط است و ورودی اروپا به حساب می‌آید.

هوشیار، با ابراز امیدواری برای مراودات بیشتر با اتریش و ابراز علاقه مندی از حضور سرمایه‌گذاران خارجی در اجرای پروژه‌های بزرگ عمرانی تبریز افزود: با توجه به ظرفیت‌های تبریز در حوزه‌های مختلف، می توان با حضور سرمایه‌گذاری خارجی از این ظرفیت‌ها به بهترین نحو ممکن جهت توسعه شهر بهره برد.

اشتراکات سیاسی و فرهنگی زمینه ساز ارتباط تبریز با شهرهای اتریش است

رییس شورای اسلامی تبریز نیز در این جلسه با بیان اینکه اشتراکات فرهنگی و سیاسی زمینه ساز برقراری ارتباط بین شهرهای اتریش و تبریز است، گفت: طبیعت و زیبایی اتریش و ایران از مشترکات خاص این کشورها در موضوعات فرهنگی و سیاسی است.

حجت الاسلام رسول برگی، افزود: مردم هر ۲ کشور از لحاظ سیاسی ۲ نوع حکومت سلطنتی و جمهوری و جنگ و آثار و زخم آن را تجربه کرده اند، به دنبال صلح و دوستی هستند.

وی گفت: مردم اتریش را در اروپا سخاوتمند و طبیعت دوست (به لحاظ وجود رشته کوه‌های آلپ) می‌شناسند و ما علاقه مند هستیم با مردم این سرزمین از زیبایی های تبریز نیز دیدن کننند.

حجت الاسلام برگی، ادامه داد: اتریش مهد موسیقی کلاسیک اروپا است و تبریز هم از لحاظ موسیقی و شعر و ادب و فرهنگ در ایران زبانزد بوده و به همین جهت می‌توان با یکی از شهرهای اتریش در حوزه صلح‌دوستی و فرهنگ‌دوستی خواهرخواندگی برقرار کرد.