مدیرعامل انجمن دوستی ایران و سوریه گفت: ما بهدنبال برقراری پیوند ناگسستنی با سوریه هستیم؛ چراکه ما در طول دوران بعد از انقلاب نتوانستهایم مراودات دائمی و همیشگی با همسایگان داشته باشیم اما اکنون بهدنبال برقراری روابطی متداوم و مستمر با سوریه هستیم.
به گزارش جارچی اخبار، حسن شاخصی پنجشنبه شب در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی تبریز ادامه داد: بههمینجهت تصمیم گرفتیم با احیاء انجمن دوستی ایران و سوریه بتوانیم مراودات مالی و اقتصادی سوریه و ایران را توسعه دهیم.
وی اظهار کرد: ما تصمیم گرفتیم علاوهبر تهران در استانهایی که وضعیت تجاری و صادراتی خوبی داشته و میتوانند نقشآفرینی کنند، جلساتی را برگزار کرده و در این خصوص تبادل نظر داشته باشیم که آذربایجان شرقی نیز سابقهای درخشان در حوزه تجارت داشته و همواره از جایگاه ویژهای در بین دولتمردان و تصمیمگیران کشور برخوردار است.
وی تاکید کرد: ما بهدنبال عملیاتیسازی تبادل تجاری بین دو کشور هستیم و تاکید ما بر روی در اختیار گرفتن بازار سوریه توسط تجّار و بازرگانان ایرانی است چرا که اگر غفلت کنیم دیگران این کار را انجام خواهند داد.
شاخصی افزود: اکنون حدود ۸۵ درصد از زیرساختهای سوریه از بین رفتهاست و دولت سوریه دستورالعملی را ابلاغ کرده که براساس آن تمام پروژههای این کشور باید با مشارکت ایران یا روسیه انجام شود و چین نیز تاکنون ورود پیدا نکرده و بههمینجهت ما باید از این فرصت نهایت استفاده را بکنیم به خصوص اینکه یکی از امتیازات ویژه رایگان بودن تعرفههای گمرکی در سوریه است.
وی با بیان اینکه ایرانیها هیچ مشکلی در کشور سوریه ندارند و همواره مورد احترام مردم سوریه قرار میگیرند، گفت: سوریه اکنون در حال زیباسازی شهرها و معابر و از بین بردن آثار جنگ است و بهشدت بهدنبال برقراری ارتباط با کشورهای مختلف بوده و در بسیاری از صنایع از جمله صنایع غذایی، چوب، مصالح ساختمانی و بستهبندی نیازمند بازار سایر کشورها هستند.
مدیرعامل انجمن دوستی ایران و سوریه با بیان اینکه تاکنون آنطورکه باید نتوانستیم در بازار کشوری که نیازمند بسیاری از صنایع ما است، نقش ویژهای ایفا کنیم، اظهارکرد: بسیاری از صاحبان صنایع و مشاغل این کشور نیز متقاضی همکاری با ایران هستند و این ضعف ما است که نتوانیم در این کشور سرمایهگذاری و تجارت کنیم.
ارتباطات تجاری ایران و سوریه، ارزآوری خوبی برای کشور خواهد داشت
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز هم گفت: افزایش ارتباطات تجاری میان ایران و سوریه، می تواند ارزآوری خوبی برای کشور به دنبال داشته باشد.
یونس ژائله با اشاره به علاقهمندی تجّار و سرمایهگذاران آذربایجان شرقی برای افزایش میزان تبادل تجاری با صاحبان صنایع در سوریه اظهار کرد: مهمترین دغدغه ما بحث تامین امنیت در سوریه است و اگر اینموضوع حل شود، بازرگانان ما آماده هرگونه همکاری و تبادل تجاری با این کشور هستند.
وی ادامه داد: تبریز و آذربایجان شرقی، ظرفیتها و توانمندیهای بسیار زیادی در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی، نساجی، سیمان و مصالح ساختمانی دارد که با وجود سوابق درخشان در صادرات و تجارت، کاملاً بیادعا در حال فعالیت هستند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز با بیان اینکه ما باید خودمان وارد عمل شده و منتظر دستورالعمل و کمکهای دولت نباشیم و میبایست برای باز شدن مسیر تجاری بین ایران و سوریه اقدام کنیم، پیشنهاد کرد جلسهای برای تبادل اطلاعات در خصوص نحوه و میزان همکاری و بررسی نیازمندیهای سوریه تشکیل شود .
در این جلسه سیدیوسف حسینی، رییس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز در خصوص نحوه افزایش مبادلات بین دو کشور، نکاتی مطرح کرد.
سوریه و ایران در ابتدای سال ۲۰۱۹، ۱۱ توافقنامه و یادداشت تفاهم از جمله توافق همکاری اقتصادی و راهبردی طولانی مدت را برای تقویت همکاری بین دو کشور امضا کردند و مرکز تجاری بزرگ «ایرانیان» در دمشق راه اندازی شده است.
طی سالهای اخیر تلاش های بسیاری برای توسعه حجم مبادلات تجاری بین ایران و سوریه صورت گرفته و این اقدامات موجب شد تا حجم مبادلات میان دو کشور ۲ برابر شود و تبادلات تجاری ایران و سوریه در سال ۱۴۰۰ به رقم ۲۵۰ میلیون دلار برسد اما هنوز حجم مناسبات به سطح مطلوب نرسیده است.
در همایش توسعه روابط اقتصادی ایران و سوریه هدف گذاری یک میلیارد دلاری با نقش آفرینی بخش خصوصی در مورد توجه قرار گرفت.