قیمت نفت روز جمعه تحت تاثیر تهدید واقعی کاهش عرضه، حدود چهار درصد صعود کرد، اما تحت تاثیر افزایش سریع نرخهای بهره و محدودیتهای کووید ۱۹ در چین، دومین کاهش هفتگی متوالی را رقم زد.
به گزارش جارچی اخبار، به نقل از ایسنا، بهای معاملات نفت برنت سه دلار و ۶۹ سنت معادل ۴.۱ درصد افزایش یافت و در ۹۲ دلار و ۸۴ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با سه دلار و۲۵ سنت معادل ۳.۹ درصد افزایش، در ۸۶ دلار و ۷۹ سنت در هر بشکه بسته شد.
عاملی که از افزایش قیمتهای نفت پشتیبانی کرد، تهدید ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بود که هشدار داد اگر اروپا، سقف قیمتی برای صادرات نفت و گاز این کشور وضع کند، عرضه انرژی را متوقف خواهد کرد. همچنین اوپک پلاس کاهش اندک تولید در اکتبر را تصویب کرد.
استفن برنوک، کارگزار نفت شرکت پی وی ام گفت: طی ماههای آینده، غرب ناچار خواهد بود با ریسک از دست دادن انرژی روسیه و افزایش قیمتهای نفت، سر کند.
نفت برنت تحت تاثیر نگرانیها نسبت به وقوع رکود اقتصادی و آسیب دیدن تقاضا، از رکورد ۱۴۷ دلار در هر بشکه که پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین در اواخر فوریه به آن صعود کرده بود، عقب نشسته است.
کشورهای صنعتی گروه هفت تلاش میکنند راههایی برای محدود کردن درآمد صادرات نفت روسیه پیدا کنند. یک مقام وزارت خزانه داری آمریکا به خبرنگاران گفت: سقف قیمت که کشورهای گروه هفت میخواهند روی نفت روسیه برای مجازات مسکو وضع کنند، باید در ارزش بازار منصفانهای بدون هر گونه ریسک پریمیوم مربوط به جنگ در اوکراین، تعیین شود.
با وجود بهبود قیمتها در معاملات روز جمعه، هر دو شاخص دومین کاهش هفتگی متوالی را به ثبت رساندند. نفت برنت حدود ۰.۲ درصد و وست تگزاس اینترمدیت ۰.۱ درصد کاهش داشت.
یک مقام بانک مرکزی آمریکا اظهار کرد: اگر فدرال رزرو بتواند نرخ بیکاری را پایین پنج درصد نگه دارد، میتواند نرخ تورم را پایین بیاورد. بانک مرکزی آمریکا باید در افزایش نرخهای بهره، با سرعت عمل کند در حالی که اقتصاد ممکن است ضربه بخورد.
فیلیپ فلاین، تحلیلگر گروه پرایس فیوچرز گفت: کاخ سفید از برداشت مجدد از ذخایر نفت استراتژیک عقب نشینی کرده است. به نظر میرسد نگرانیهای زیادی که پیش از این در بازار وجود داشت، رفع شدهاند.
شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا هفته گذشته پنج حلقه کاهش یافت و به ۵۹۱ حلقه رسید که پایینترین میزان از اواسط ژوئن بود. رشد شمار دکلهای حفاری و تولید نفت با وجود قیمتهای بسیار بالای انرژی، آهسته شده است.
در این بین، افزایش ۷۵ واحدی نرخهای بهره از سوی بانک مرکزی اروپا و اعلام قرنطینههای بیشتر در چین، مانع بهبود بیشتر قیمتهای نفت شد.
بر اساس گزارش رویترز، رئیس شرکت بازاریابی نفت دولتی عراق (سومو) اعلام کرد عراق درخواستهایی برای افزایش میزان صادرات نفت به آسیا دریافت کرده است. علا الیسیری به خبرگزاری دولتی عراق گفت: حتی اگر روسیه نفت خود را به تخفیف بالایی به چین و هند عرضه کند، این کشورها نفت عراق را رها نخواهند کرد