ناظر گمرکات آذربایجان شرقی اعلام کرد: در پنج ماهه امسال بیش از ۹۲۸ هزار تن کالا به ارزش ۵۶۰ میلیون دلار از طریق گمرکات این استان صادر شده است.

به گزارش جارچی اخبار، لیلی اورنگی  اظهار کرد: عمده محصولات صادراتی از گمرکات استان در پنج ماهه امسال مواد پلاستیکی و اشیای ساخته شده از این مواد به ارزش ۱۳۵ میلیون دلار با سهم ۲۴ درصد ، چدن آهن و فولاد ۱۱۳میلیون  دلار با سهم ۲۰ درصد ، سوخت های معدنی روغن های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها  ۵۳ میلیون دلار با سهم ۱۰ درصد ، میوه ۳۹ میلیون دلار با سهم هفت درصد و مصنوعات از چدن آهن یا فولاد ۳۰ میلیون دلار با سهم  ۵ درصد است.

وی عمده کشورهای هدف صادرات از طریق گمرکات استان آذربایجان شرقی را ترکیه، عراق، ارمنستان، افغانستان و جمهوری آذربایجان برشمرد و اظهار کرد: در پنج ماهه امسال ارزش صادرات به ترکیه ۲۰۲میلیون دلار، عراق ۱۳۰ میلیون دلار ، ارمنستان ۵۹ میلیون دلار، افغانستان ۲۴ میلیون دلار و جمهوری آذربایجان ۲۳ میلیون دلار بوده است .

وی ادامه داد: تعداد کل کشورهای هدف صادراتی گمرکات استان آذربایجان شرقی طی این مدت ۸۷ کشور و در قالب ۷۶ گروه کالایی بوده و نسبت به ۵ ماهه سال گذشته صادرات از طریق گمرکات استان آذربایجان شرقی به کشور ترکیه ۱۲ درصد افزایش، عراق ۷ درصد افزایش ، ارمنستان ۲۵ درصد کاهش ، افغانستان ۵۳ درصد کاهش و جمهوری آذربایجان ۹ درصد افزایش داشته است .

اورنگی میزان واردات از گمرکات استان در پنج ماهه اول سالجاری را بالغ بر ۱۶۰ هزار تن کالا به ارزش ۴۸۳ میلیون دلار اعلام کرد و افزود : این میزان کالای وارداتی در مدت یاد شده  نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزنی ۱۱ درصد و از حیث ارزش دلاری  ۱۹ درصد افزایش داشته است.

وی عمده محصولات وارداتی از گمرکات استان در ۵ ماهه سالجاری را وسایل نقلیه زمینی به ارزش ۱۴۸ میلیون دلار با سهم ۳۱ درصد ، ماشین آلات و وسایل مکانیکی اجراء و قطعات آنها ۶۴ میلیون دلار با سهم ۱۳ درصد، محصولات شیمیائی آلی ۲۴  میلیون دلار با سهم ۵ درصد ، توتون و تنباکو ۲۲ میلیون دلار با سهم ۴ درصد و مواد پلاستیکی و اشیای ساخته شده از این مواد ۲۲ میلیون دلار با سهم ۴ درصد اعلام کرد.

وی با مقایسه پنج قلم عمده کالای وارداتی از طریق گمرکات استان آذربایجان شرقی نسبت به مدت مشابه سال قبل اظهار داشت : وسایل نقلیه زمینی ۱۲ برابر رشد ، ماشین آلات و وسایل مکانیکی اجزاء و قطعات آنها  ۵ درصد ، محصولات شیمیائی آلی ۳۵  درصد ، مواد پلاستیکی و اشیای ساخته شده از این مواد ۲۰ درصد افزایش و توتون و تنباکو ۷۱ درصد کاهش داشته است .

ناظر گمرکات آذربایجان شرقی عمده کشورهای صادرکننده کالا به کشورمان از طریق گمرکات استان آذربایجان شرقی را ترکیه ، امارات متحده عربی ، چین،  آلمان و گرجستان برشمرد و اظهار کرد: طی این مدت ارزش واردات از ترکیه ۲۷۶ میلیون دلار، امارات متحده عربی ۶۹ میلیون دلار ، چین ۳۳ میلیون دلار، آلمان ۳۲ میلیون دلار  و گرجستان ۱۱ میلیون دلار بوده است .

وی تعداد کل کشورهای صادر کننده کالا به کشور از طریق گمرکات استان آذربایجان شرقی را طی این مدت ۴۴ کشور و در قالب  ۶۳ گروه کالایی برشمرد و گفت:  نسبت به پنج ماهه سال گذشته  واردات  از طریق گمرکات استان آذربایجان شرقی از کشورهای ترکیه ۲۹درصد افزایش، امارات متحده عربی ۱۸ درصد افزایش ، چین ۲ درصد کاهش ، آلمان ۴۶ درصد کاهش و گرجستان ۷برابر رشد داشته است .

اورنگی همچنین خاطرنشان کرد: درآمد وصولی گمرکات استان در پنج ماهه اول سالجاری ۱۰ هزار  میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۹۶ درصد رشد داشته است.

وی همچنین با اشاره به حمایت های گمرک از واحدهای تولیدی و دانش بنیان، گفت: در راستای تحقق شعار تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین و حمایت از تولید و به منظور تسهیل و تسریع در ترخیص کالاهای شرکت های تولیدی و دانش بنیان و بهبود فضای کسب و کار تسهیلات مناسبی از سوی گمرک ارائه می شود.

وی با اعلام اینکه ترخیص اقلام وارده توسط شرکت های دانش بنیان ( مرتبط با زمینه فعالیت)، بدون اخذ ثبت سفارش و با تائید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بلامانع است، خاطرنشان کرد: تشخیص دانش بنیان بودن شرکت ها و موسسه های دانش بنیان نیز به عهده معاونت مذکور (معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ) است.

اورنگی ادامه داد: نمونه های تجاری و تولیدی از نظر گمرک و مصادیق مربوطه طبق مفاد مواد ٣ و ٨ قانون مقررات صادرات و واردت و مواد ۵ و ١٠ آیین نامه اجرایی قانون مربوطه، نمونه های تجاری، تولیدی و نمونه برای بررسی و آزمایش، در حدی که می تواند نمونه تلقی می شود، به تشخیص گمرک ایران، بدون اخذ ثبت سفارش و با اخذ حقوق ورودی متعلقه قابل ترخیص می باشد.

وی افزود: اجزاء قطعات و لوازم مورد نیاز خط تولید واحدهای تولیدی داخلی که بر اساس قرارداد فروش از طرف فروشندگان خارجی به صورت رایگان به نام واحد تولیدی ارسال می شود و به تشخیص وزارتخانه های مسوول و موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت قابل ترخیص خواهد بود.

اورنگی یادآور شد: پذیرش ضمانتنامه بانکی معتبر بابت کالاهای وارده توسط واحدهای تولیدی و شرکت های دانش بنیان و همچنین اخذ ضمانت نامه بانکی بابت مالیات برارزش افزوده کالاهای واحدهای تولیدی بلامانع است.

وی گفت: کالاهای وارده مورد نیاز واحدهای تولیدی دارای مجوز فعالیت معتبر، پروانه بهره برداری یا جواز تاسیس از مراجع قانونی ذیربط،  به استناد بخشنامه ١٧٣-٩٨ از پرداخت چهار درصد مالیات علی الحساب واردات معاف می باشند.