وزیر نیرو درباره میزان همکاری دو کشور تصریح کرد: هدفگذاری تجاری ایران و تاجیکستان تا دو سال آینده ۵۰۰ میلیون دلار است که امیدواریم محقق شود.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از مهر، علیاکبر محرابیان روز دوشنبه در حاشیه پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و تاجیکستان گفت: ما در این اجلاس شاهد یک هیئت عالی رتبه هستیم. حجم روابط در سال ۲۰۲۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰۰ درصد رشد داشته است.
وی افزود: هدفگذاریهای ما در سال اول دولت سیزدهم طبق برنامه پیش رفته است و طی این یک سال شاهد سه برابر شدن روابط و همکاریهای طرفین شدیم، هدفگذاریها برای آینده نیز ۵۰۰ میلیون دلار است و امید است طی دو سال آینده شاهد افزایش حجم روابط باشیم.
وزیر نیرو اظهار کرد: کشور تاجیکستان به جهت دارا بودن منابع آبی در شرایط مطلوبی قرار دارد بر همین اساس تولید برق از آب و احداث نیروگاههای برقآبی در این کشور مورد توجه قرار گرفته است، هم اکنون این کشور ۶۵۰۰ مگاوات برق از طریق نیروگاههای برقآبی تولید میکند و برنامهریزی برای تولید ۱۰ هزار مگاوات برق از این طریق صورت گرفته است.
رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور با اشاره به شاخصههای اصلی این دوره از اجلاس بین دو کشور ایران و تاجیکستان افزود: در این دوره عالی رتبهترین هیئتهای ایرانی و تاجیکستانی برای توسعه و تقویت روابط حضور دارند و در کمیسیونهای مشترک با موضوعاتی چون انرژی، آب، فناوری، گردشگری، سرمایهگذاری خارجی، بهداشت، درمان، حمل و نقل، راهآهن، صنعت، بانک، بیمه و غیره شرکت میکنند، پس از برگزاری این اجلاس کمیتهها و کارگروههای مشترک برای حصول نتایج ارزشمند تشکیل میشوند.
محرابیان تاکید کرد: حضور و لزوم فعال کردن بخش خصوصی در این اجلاس مدنظر طرفین قرار گرفته و تاکید شده است که این بخش در مقایسه با گذشته ویژهتر دیده شود، بر همین اساس هیئت تاجیکستانی ضمن دیدار با سندیکاها و بخش خصوصی، شرایط، قوانین و امتیازات خود را برای تقویت همکاری با این بخش بیان میکند.
وی ادامه داد: با توجه به توانمندی شرکتهای ایرانی تلاش میکنیم این شرکتها در برنامه افزایش ظرفیت نیروگاهی تاجیکستان حضور یابند.
وزیر نیرو به ظرفیت خوب منابع آبی این کشور با توجه به قرار گرفتن آن در منطقه کوهستانی گفت: این مزیت سبب شده طرحهای نیروگاه برقآبی برای این کشور مقرون به صرفه باشد.
محرابیان در پاسخ سوالی مبنی بر میزان همکاری دو کشور گفت: هدفگذاری تجاری دو کشور تا دو سال آینده ۵۰۰ میلیون دلار است که امیدواریم محقق شود.
وی افزود: طرح نیروگاه برقآبی بزرگ راغون در کشور تاجیکستان در حال اجرا است و در دیدارهای قبلی با وزیر انرژی و ذخایر آبی این کشور تلاش شد از توان شرکتهای ایرانی در این طرح استفاده شود.