وی افزود: در روش تولید به صورت گرم محصول از آخرین قفسه نورد که جدا می شود وارد بستر خنک کننده می شود و به صورت آرام از دمای ۹۰۰ درجه به دمای محیط می رسد به عبارتی به صورت آهسته خنک کاری می شود.
صدری گفت: این روش مزایایی دارد که به صورت یکنواخت سطح مقطع از استحکام لازم برخوردار می شود و شرایط پایداری دارد.
مدیر کیفیت فراگیر شرکت با بیان این که محصول در حین نورد، زیاد تحت تاثیر شرایط نورد نیست، افزود: اما در فرایند ترمکس یا خنک کاری محصول بعد از آخرین قفسه سریع وارد لولههای آب می شود که با سرعت، دبی و فشار بالای آب درگیر می شود و دمای محصول از ۹۰۰ درجه به ۳۰۰ درجه در سطح محصول کاهش پیدا میکند ولی مغز محصول چون زمان کمی با آب درگیر هست هنوز دمای ۸۰۰ درجه دارد و وقتی به بستر خنک کننده وارد میشود دمای ۸۰۰ درجه باعث گرم شدن و یکنواخت شدن ناحیه متاثر از آب شده و خواص مکانیکی آن بهبود می یابد یعنی لایه ترمکسی ایجاد میشود که در سطح مقطع محصول استحکام بالایی دارد.
صدری گفت: مغز محصول نرم هست و انعطاف پذیری بالایی دارد که باعث می شود در حین تولید با میزان آب، فشار، دبی و سرعت خط تولید بتوانیم لایه ای را که لازم هست روی سطح مقطع محصول ایجاد کنیم.
وی تأکید کرد: ذوب آهن اصفهان با بهبود شرایط لازم و اتوماسیون کردن فرایند روش ترمکس توانسته است این فرایند را تحت کنترل داشته و محصول کاملا استاندارد و با کیفیتی را تولید کند.