رییس سازمان بنادر درمورد لغو خرید تجهیزات بندری ذکر شده در قرارداد با اپراتور هندی برای بندر شهید بهشتی اظهار داشت: هنوز خبر رسمی از این موضوع به سازمان بنادر نرسیده اما به محض اینکه خبر رسمی در این باره به دست ما برسد حتما اقدام مقتضی را انجام می‌دهیم.

به گزارش جارچی اخبار به نقل از  ایلنا، چند روز گذشته رسانه‌های هندی از لغو مناقصه‌های شرکت ایندیا پورتز گلوبال لیمیتد (آی پی جی ال) برای خرید تجهیزات بندری، بندر شهید بهشتی خبر دادند. به گفته سایت خبری تجارت دریایی هندوستان (India Sea Trade News) شرکت ایندیا پورتس گلوبال لیمیتد که برای توسعه و اداره بندر شهید بهشتی چابهار با سرمایه هند در ایران تشکیل شده، مناقصه هایی را که از یک سال پیش برای خرید جرثقیل های ساحلی و سایر تجهیزات جابجایی کانتینر اکران شده بودند را لغو کرده است.

ایندیا پورتز گلوبال در سپتامبر ۲۰۲۲، سومین مناقصه خود را از سال ۲۰۱۷، برای خرید چهار دستگاه گنتری کرین با ظرفیت ۶۵ تن را اکران کرد. به طور جداگانه، ایندیا پورتز گلوبال مناقصاتی را برای خرید ۱۴ دستگاه جرثقیل دروازه ای ویژه تخلیه و بارگیری و چیدمان کانتینرها در محوطه (ترانستینر) هر یک با ظرفیت ۴۰ تن، سه دستگاه جرتقیل ۱۰۰ تنی و ۳ دستگاه جرثقیل ۶۰تنی، دو دستگاه ریچ استاکر و تعدادی تجهیزات ویژه عملیات کانتینر خالی و ترمینال تراکتور و کفی را هم اکران کرده بود اما ۱۸ سپتامبر، این شرکت هندی تمام مناقصه‌ها را بدون ذکر هر گونه دلیلی لغو کرد.

طبق گزارش منتشر شده در رسانه هندی، یکی از مدیران صنعت بندری که این پروژه را پیگیری می‌کند، در توضیح علت لغو مناقصه‌ها گفته‌ است که هرکسی که تجهیزات IPGL را برای بندر چابهار تامین کند، به دلیل تحریم‌های آمریکا دچار مشکل می‌شود.

اما رییس سازمان بنادر و دریانوردی کشورمان در این باره به ایلنا گفته است که هیچ خبر رسمی از این اقدام اپراتور هندی در بندر شهید بهشتی به دست ما نرسیده‌ است.

علی‌اکبر صفایی در خصوص اینکه آیا لغو خرید تجهیزات بندری ذکر شده در قرارداد با اپراتور هندی برای بندر شهید بهشتی صحت دارد و در صورت صحت این موضوع این اقدام تاثیری در انعقاد قرارداد نهایی با هندی‌ها اثرگذار خواهد بود، اظهار داشت: هنوز خبر رسمی از این موضوع به سازمان بنادر نرسیده اما به محض اینکه خبر رسمی در این باره به دست ما برسد حتما اقدام مقتضی را انجام می‌دهیم. البته باید توجه داشت که قرارداد به گونه‌ای تنظیم شده که منافع جمهوری اسلامی ایران در آن دیده شده‌ است و به محض انعقاد قرداد نهایی، جزییات آن تشریح می‌کنیم تا همه از آن مطلع باشند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر فرمت قرارداد نهایی با هندی‌ها آماده‌ است، گفت: قرارداد پس از گذشت ۱۲ سال به طور کامل جمع‌بندی شده‌ است و در هفته آینده گزارش جمع‌بندی شده را برای تایید نهایی به معاونت حقوقی ریاست جمهوری ارایه می‌دهیم. در صورت تایید وارد مرحله قرارداد نهایی با هندی‌ها می‌شویم و همین فرایند در هند هم طی می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره احتمال اثرگذاری تحریم‌ها بر خرید تجهیزات بندر شهید بهشتی چابهار علیرغم معافیت‌های تحریمی این بندر ادامه داد: اپراتور هندی مزایده و مناقصه برای تامین تجهیزات برگزار کردند و این سوال باید از طرف هندی پرسیده شود و در جلسات بعدی با هندی این موضوع را مطرح خواهیم کرد.