رییس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: پذیرش دانشجو در رشته ها و مقاطع مختلف نسبت به ۲ سال گذشته در این دانشگاه ۲۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش جارچی اخبار، آرش رنجبران روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت چهل و یکمین سال تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، افزود: اکنون حدود ۶۲ هزار نفر دانشجو در واحدهای مختلف آذربایجان شرقی از مقطع کاردانی تا دکتری مشغول تحصیل هستند که این تعداد در ۲ سال قبل حدود ۵۵ هزار نفر بوده است.

وی با بیان اینکه از مجموع دانشجویان واحدهای آذربایجان شرقی ۵۷ درصد را بانوان و بقیه را آقایان تشکیل می دهد، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز به عنوان بزرگترین و مهمترین واحد در استان و کشور بیش از ۲۴ هزار نفر دانشجو دارد که این رقم در سال گذشته حدود ۲۳ هزار نفر بود.

رنجبران توجه به ارتقای شاخص های علمی، آموزشی و فرهنگی را از رویکردهای مهم دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی بیان و اضافه کرد: بر همین اساس و طبق ارزیابی های معاونت علمی ریاست جمهوری، این مجموعه از رتبه ۲۰ کشور در سال ۱۴۰۰ به رتبه چهارم در زمان حاضر ارتقا یافته است که این رتبه در سال گذشته تحصیلی ۱۶ بود بر این اساس تلاش جمعی هیات علمی، استادان و دانشجویان بر این است تا جایگاه این واحد با توجه به امکانات و موقعیت استان روز به روز ارتقا یابد.

وی حرکت در مسیر مهارت افزایی دانشجویان در رشته های گوناگون را یکی از اهداف محوری دانشگاه آزاد اسلامی برشمرد و با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی در این مسیر حرکت های نوین و روشنی را آغاز کرده است، از ورود واحد تبریز به موضوع ایجاد و راه اندازی پلتفرم های جدید کسب و کار خبر داد.

وی افزود: بر اساس اعلام و ابلاغ ستاد مرکزی، این واحد برای گسترش آموزش ها و مهارت های کسب و کارهای نوین و گذر از روش های سنتی پلتفرم های جدیدی را طراحی و راه اندازی کرده است.

رنجبران با تاکید بر اینکه قدرت شبکه و سطح فناوری این نوع پلتفرم ها منجر به توسعه و تعمیم اشتغال در رشته های مختلف دانشگاهی می شود، یادآور شد: بر این اساس دانشگاه آزاد واحد تبریز با الگوبرداری از آموزش پزشکی برای رشته های غیرپزشکی نیز با هدف کارآموزی وسیع همراه با توانمندی های تئوری و عملی، اقدام به ایجاد بیمارستان های صنعتی که رشته هایی همچون فنی، مهندسی، حقوق و مدیریت را شامل می شود، کرده است تا بدین وسیله مهارت های لازم و کافی برای دانش آموختگان فراهم شود.

وی بهره مندی از طرح یاد شده را منجر به توسعه و گسترش مهارت و نیز تحول بزرگ در آموزش های عالی دانست که قرار است ابتدا در استان های آذربایجان شرقی، غربی و زنجان به صورت آزمایشی اجرا و سپس به تمام کشور تعمیم شود.

رنجبران ارتباط قوی بین دانشگاه ها و واحدهای صنعتی و تولیدی را مهمترین کارکرد طرح یاد شده دانست که قرار است رونمایی رسمی از آن ظرف یک ماه آینده در تبریز انجام بگیرد.

وی نزدیکی و تعامل با شرکت تراکتورسازی ایران، ارتباط با سه هزار واحد تامین کننده قطعات خرد در سراسر کشور که قابل افزایش به ۷۰ هزار واحد است را از جمله مزیت های بارز طراحی پلتفرم مزبور بیان کرد که روند حرفه ای در ساخت و تولید کالا و خدمات را تسریع خواهد کرد.

رنجبران دانشگاه آزاد اسلامی را با برخورداری از ۲۲ هزار نفر هیات علمی بزرگترین شبکه مهندسی کشور دانست و گفت: از این تعداد، دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی دارای یکهزار و ۵۳۰ عضو هیات علمی است که از این تعداد ۳۲۷ نفر در واحد تبریز مشغول هستند.

وی استقبال عموم مردم از دانشگاه آزاد اسلامی را نشانه ای بارز و مهم از جایگاه علمی و کاربردی این مجموعه علمی و آموزشی در کشور و آذربایجان شرقی دانست و با بیان اینکه این جایگاه روز به روز در حال ارتقا است، شائبه ورشکستگی این دانشگاه را تکذیب و اعلام کرد: هر چند در سال های گذشته مشکلاتی از بابت جذب دانشجو در این مجموعه وجود داشت اما اکنون واحدهایی که پیشتر در آذربایجان شرقی دچار مشکل بودند، امروز جزو واحدهای پیشرو به شمار می روند.

رنجبران اظهار کرد: بر همین اساس واحد سراب با یکهزار و ۴۹۸ دانشجو و ملکان با یکهزار و ۲۳۱ دانشجو، کلیبر با یکهزار و ۳۰ نفر، واحد اسکو با جذب و پذیرش ۸۷۱ دانشجو و واحد صوفیان با ۷۲۹ دانشجو، بعد از واحد تبریز جزو پنج واحد نخست دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی در پذیرش دانشجو هستند که پیشتر دارای مشکل بودند.

وی با تایید وجود مشکلات مالی در دانشگاه آزاد اسلامی ، گفت: اما با این حال با تلاش روز افزون به شدت در حال توسعه و افزایش درآمدها و نیز ارتقای کیفی آموزش هستیم، به گونه ای که تا ۲ سال مجموع قراردادهای برون دانشگاهی آذربایجان شرقی حدود ۱۰ میلیارد ریال بود که این رقم هم اکنون به بیش از ۸۵۰ میلیارد ریال رسیده است.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی متوسط سرانه هزینه هر دانشجو در مقاطع مختلف این مجموعه ۱۲۰ میلیون ریال اعلام کرد که این رقم در مقایسه با دانشگاه های دولتی که رقمی معادل ۷۰۰ میلیون ریال است، را بسیار پایین دانست و افزود: امسال کلیه معوقات کارکنان نیز تسویه شده است.

رنجبران تلاش برای کاهش فشار هزینه های تحصیل به مردم را یکی از سیاست های محوری دانشگاه آزاد اسلامی عنوان و اضافه کرد: کوشش داریم تا هزینه ها را از منابع غیرشهریه ای تامین کنیم به گونه ای که امسال از این منابع ۷۲۰ میلیارد ریال جذب شده است که این رقم پارسال ۳۰۰ میلیارد ریال بود.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در ۲۳ آبان ماه سال ۱۳۶۱ با پذیرش تعداد ۱۵۰ دانشجو در رشته های ریاضی، فیزیک و شیمی تاسیس شد.

این واحد دانشگاهی اکنون دارای یکهزار و ۱۶ استاد، ۷۰۰ کارمند و ۹۲ هزار نفر دانش آموخته است.

۱۲ دانشکده، ۲۶۴ رشته، سه دانشکده فنی و حرفه ای، هشت باب مدرسه، یک بیمارستان، چهار کتابخانه با بیش از ۲۳۸ هزار جلد کتاب، ۱۰۶ آزمایشگاه و کارگاه تخصصی، یازده مرکز تحقیقات، مرکز رشد و فناور، چهار باب خوابگاه دانشجوئی و ۲ باب مهمانسرا از امکانات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز است.