جلسه دیوان بین‌المللی دادگستری با تاکید بر اینکه درخواست اسرائیل برای رد این دعوی قابل قبول نیست، تصمیم‌گیری در مورد اقدامات موقت در خصوص شکایت نسل‌کشی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل را آغاز کرد.

به گزارش جارچی اخبار به نقل از آناتولی، جلسه دیوان بین‌المللی دادگستری با تاکید بر اینکه درخواست اسرائیل برای رد این دعوی قابل قبول نیست ، تصمیم‌گیری در مورد اقدامات موقت در خصوص شکایت نسل‌کشی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل را آغاز کرد.

رئیس دیوان بین‌المللی دادگستری گفت این دادگاه فعلا درباره وقوع یا عدم وقوع نسل‌کشی توسط رژیم صهیونیستی در جنگ غزه تصمیم نمی‌گیرد بلکه احتمال انجام آن را بررسی می‌کند.

«جوآن دونوگو» رئیس و قاضی دادگاه لاهه در این جلسه گفت: «ما عمیقا نگران تلفات جانی در غزه هستیم. ما کاملاً از فاجعه انسانی در غزه آگاه هستیم و عمیقاً نگران تلفات جانی هستیم.»

وی افزود: «ما صلاحیت خود را برای تصمیم‌گیری در مورد شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل تأیید می‌کنیم.»

وی افزود که دادگاه نمی‌تواند درخواست اسرائیل برای رد شکایت آفریقای جنوبی را بپذیرد.

دونگو افزود: «ما داده‌های بین‌المللی را در نظر گرفتیم که غزه را به محل ناامیدی و مرگ تبدیل کرده است. ما بیانیه آنروا در مورد وخامت شرایط انسانی و ناامیدی مردم در نوار غزه را در نظر گرفتیم.»

دونوگو همچنین گفت: «آفریقای جنوبی آنچه را که در غزه رخ می‌دهد به عنوان نسل‌کشی توصیف کرده و هر کشور عضو دیوان می‌تواند از سایر دولت‌های عضو در این زمینه حساب‌کشی کند».

وی در این‌باره اضافه کرد: «در صورتی که شرایط مطابق با مواد هفتم و نهم منشور دیوان باشد، دادگاه می‌تواند اقدامات موقت انجام دهد. هر کشور عضو می‌تواند به مسئولیت‌های سایر کشورهای عضو در مورد احترام به مفاد کنوانسیون نسل‌کشی اشاره کند».

دونگو ضمن اشاره به این نکته که مردم فلسطین یک گروه تحت حمایت کنوانسیون نسل‌کشی هستند، افزود که برخی از حقوقی که آفریقای جنوبی به دنبال آن بوده، منطقی است و شرایط برای اعمال اقدامات موقت درخواستی آفریقای جنوبی وجود دارد.

دیوان بین‌المللی دادگستری افزود: «آن دسته از مردم غزه که در معرض حملات اسرائیل قرار گرفته‌اند، با تعریف ‌”گروه محافظت‌شده” در ماده دوم کنوانسیون نسل‌کشی مطابقت دارند.»

این دیوان افزود: «‌ اسرائیل باید فورا عملیات نظامی در غزه و علیه غزه را متوقف کند. اسرائیل باید فورا تدابیری را برای ممانعت از ویرانی و تخریب در غزه اتخاذ کرده و گزارشی را به دادگاه درباره تمام تدابیر موقت ظرف یک ماه ارائه کند.»

دیوان بین‌المللی دادگستری افزود: «اسرائیل باید تدابیر لازم برای جلوگیری از تحریک مستقیم به کشتار گروهی را اتخاذ کند. اسرائیل همچنین باید متعهد به خودداری از قتل، تعدی و تخریب علیه مردم غره باشد.»

این دیوان افزود: «بیشتر مردم فلسطین قدر به تهیه آب و غذا و ضروریات زندگی نیستند و اسرائیل باید ضمن انجام تدابیر لازم در جهت جلوگیری از نسل‌کشی، گزارشی از تمام تدابیر موقت اعمال‌شده را به دادگاه ارائه کند.»

بنا بر حکم این دادگاه، رژیم صهیونیستی تحریک مستقیم برای ارتکاب نسل‌کشی را مجازات کند.

نکته قابل توجه این است که این حکم بر اتهام اصلی پرونده یعنی نسل‌کشی تمرکز نمی کند، بلکه مداخله فوری آفریقای جنوبی را مورد توجه قرار می‌دهد.

از جمله اقدامات درخواستی آفریقای جنوبی، توقف فوری عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه بود که در پاسخ به حمله حماس در هفت اکتبر آغاز شد.