رییس قوه قضاییه گفت: سازمان بازرسی اجرا نشدن قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی (مدام) توسط دستگاه‌های مسئول را به صورت جدی مورد بررسی‌ قرار دهد؛ این قانون در سال گذشته به تصویب رسید و دستگاه‌های ذی‌ربط باید به تکالیف خود ذیل این قانون عمل کنند.

به گزارش جارچی اخبار به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای صبح امروز (دوشنبه ۱۶ بهمن) از نمایشگاه فناوری‌های دانش‌بنیان قضایی که در یکی از ساختمان‌های دادگستری تهران برپاست، بازدید کرد.

در این نمایشگاه که به همت مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بر پا شده، جدیدترین سامانه‌های طراحی‌شده در حوزه‌های مختلف قضایی در معرض نمایش قرار گرفته است.

رئیس دستگاه قضا در جریان بازدید از این نمایشگاه، از نزدیک و در گفت‌وگوی مستقیم و چهره به چهره با فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان، در جریان نحوه عملکرد سامانه تناد (تحلیل و نقد آرای دادگستری)، چگونگی فعالیت هوش مصنوعی پردازش گفتار و سامانه تبدیل گفتار به متن، مزایای استفاده از سامانه اعتبار معاملاتی اشخاص، چگونگی ارائه خدمات قضایی به ایرانیان خارج از کشور از طریق برخی پیام‌رسان‌های ایرانی، نحوه فعالیت سامانه «تنظیم» در خصوص نوبت‌دهی اینترنتی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی همچنین نحوه عملکرد سامانه‌های مربوط به احراز هویت برخط، قرار گرفت.

براساس این گزارش، سازمان زندان‌ها، سازمان پزشکی قانونی و سازمان ثبت اسناد و املاک نیز در این نمایشگاه، جدیدترین دستاوردهای دانش‌بنیان خود را به نمایش گذاشته‌اند.

 

رئیس قوه قضاییه در بازدید از غرفه‌ سازمان زندان‌ها، توصیه‌هایی تخصصی را پیرامون نحوه بکارگیری پابندهای الکترونیک مخصوص زندانیان مطرح کرد و در ادامه به اقدامات صورت‌گرفته از جانب سازمان پزشکی قانونی در حوزه صادرات محصولات دانش‌بنیان‌ این سازمان پرداخت و نحوه عملکرد سامانه ثبت شرکت‌ها که منجر به کاهش ماهانه ۴۰ هزار مراجعه به واحدهای ثبت شرکت‌ها شده است را مورد بررسی قرار داد.

رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید از غرفه‌های مختلف این نمایشگاه، بر توسعه هرچه بیشتر هوشمندسازی فرایندهای قضایی در راستای تسهیل و تسریع خدمت‌رسانی به مردم و مراجعان تاکید کرد.

رئیس دستگاه قضا در جریان بازدید یکی از غرفه‌های این نمایشگاه، بر ارائه دستاوردها و ابتکارات فناورانه و هوشمند در حوزه «راستی‌آزمایی اسناد ملکی» به منظور پیشگیری و کاهش تخلفات و جرایم این حوزه تاکید کرد.

محسنی اژه‌ای در حین بازدید از بخش‌های مختلف نمایشگاه دستاوردهای فناورانه قضایی، در ضمن گفت‌وگو با فعالان و دست‌اندرکاران این بخش‌ها، از نزدیک با مسائل و مشکلات مختلف آنان از جمله دسترسی به منابع مالی و سازوکارهای پیچیده اداری برای پیشبرد امور قرار گرفت.

رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید از این نمایشگاه گفت: امروز مقوله هوشمندسازی و استفاده حداکثری از فناوری‌های نوین، انتخاب بین دو یا چند گزینه نیست؛ بلکه ملزم هستیم به این سمت حرکت کنیم و حداکثر استفاده را از فناوری‌های نوین ببریم.

محسنی اژه‌ای با اشاره به ضرورت سرمایه‌گذاری جدی همه بخش‌ها و دستگاه‌ها در حوزه هوشمندسازی و استفاده‌ از فناوری‌های نوین، گفت: هر قدر در مقوله سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری‌های نوین تأخیر داشته باشیم، متحمل هزینه‌های بیشتری خواهیم شد و هر اندازه در این زمینه سرمایه‌گذاری کنیم و کار را سرعت ببخشیم، مردم و نظام منتفع خواهند شد.

ضرورت توجه به شکوفایی استعدادهای جوانان خلاق و مبتکر

رئیس عدلیه بر ضرورت توجه همه مسئولان به مقوله شکوفا کردن استعدادهای جوانان خلاق و مبتکر، اعتماد کردن به آنها و بها دادن به آنها از حیث مادی و اداری، تاکید کرد.

محسنی اژه‌ای گفت: باید اطمینان داشته باشیم که جوان‌های بااستعداد کشور در زمینه حل مسائل و مشکلات موجود و تسهیل خدمت‌رسانی به مردم، از توانمندی قابل‌توجهی برخوردار هستند؛ همانگونه که امروز در نمایشگاه فناوری‌های دانش‌بنیان قضایی مشاهده کردیم، گروه‌های چهار نفره‌ای وجود داشتند که سن‌ اعضای آن حدود ۲۵ و ۲۶ سال بود؛ همین گروه‌های دانش‌بنیان ظرف مدت زمان کوتاهی توانستند ظرفیت‌های بزرگی را در راستای تسهیل خدمت‌رسانی به مردم به وجود بیاورند که جای تقدیر فراوان دارد.

رئیس دستگاه قضا افزود: در نتیجه اقداماتی که توسط مرکز آمار و فناوری قوه قضائیه انجام شده، مقوله هوشمندسازی و استفاده حداکثری از فناوری‌های نوین در قوه قضاییه تا حد بسیار زیادی به پیش رفته اما ما نباید به هیچ‌وجه به این میزان پیشرفت، قانع باشیم؛ در عین حال باید توجه داشته باشیم که در دوره‌های پیشین نیز متولیان حوزه هوشمندسازی و فناوری‌های نوین دستگاه قضا، گام‌های موثری را برداشته بودند و زمینه‌های بسیاری از دستاوردهای امروز را فراهم کرده بودند.

محسنی اژه‌ای گفت: امیدوار هستیم با سرمایه‌گذاری‌هایی که در قوه قضاییه در موضوع هوشمندسازی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین صورت گرفته، بتوانیم این مقوله را با شتاب و سرعت بیشتری پیش ببریم.

رییس قوه قضاییه افزود: در دستگاه قضا با وجود آنکه دست ضیق است اما در حد توان به مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه کمک خواهیم کرد تا در دسترسی مردم به خدمات قضایی، تسهیل و تسریع صورت بگیرد و در عین حال امیدواریم که دولت و مجلس نیز بیش از پیش به اهمیت این موضوع در قوه قضاییه توجه داشته باشند.

رئیس قوه قضاییه گفت: آنگونه که جوانان حاضر در نمایشگاه فناوری‌های دانش‌بنیان قضایی بیان داشتند، مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه طی مدت اخیر هم به گروه‌های دانش‌بنیان اعتماد کافی داشته و هم کمک‌های لازم را در حوزه‌های مختلف به آنها ارائه کرده است؛ همچنین طبق اظهارات فعالان دانش‌بنیان حاضر در این نمایشگاه، قوه قضاییه طی دوره اخیر در زمینه دریافت فناوری‌های نوین از گروه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، جزو دستگاه‌های پیشتاز در کشور بوده است.

در جریان بازدید رییس قوه قضاییه از نمایشگاه فناوری‌های دانش‌بنیان قضایی، تعدادی از فعالان دانش‌بنیان بر این موضوع تاکید کردند که قوه قضاییه جزو معدود مجموعه‌هایی در کشور است که قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی (مدام) را اجرا می‌کند.

محسنی اژه‌ای در همین زمینه گفت: ضرورت دارد سازمان بازرسی، موضوع عدم اجرای قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی (مدام) توسط دستگاه‌های مسئول را به صورت جدی مورد بررسی‌ قرار دهد؛ این قانون در سال گذشته به تصویب رسید و دستگاه‌های ذی‌ربط باید به تکالیف خود ذیل این قانون عمل کنند.

تعامل قوه قضاییه با شرکت‌های دانش‌بنیان و زیست‌بوم فناورانه دستگاه قضا

«محمد کاظمی‌فرد» رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز در توضیحاتی پیرامون برگزاری نمایشگاه فناوری‌های دانش‌بنیان قضایی گفت: در این نمایشگاه، تعامل قوه قضاییه با شرکت‌های دانش‌بنیان و زیست‌بوم فناورانه دستگاه قضا در معرض دید قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه نمایشگاه فناوری‌های دانش‌بنیان قضایی، حاصل اقدامات و فعالیت‌های فناورانه صورت‌گرفته در درون قوه قضاییه و همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان است، افزود: فناوری‌های نوینی که در این نمایشگاه مشاهده می‌شود، در حوزه‌های فناوری‌های اطلاعات، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و زیست‌فناوری هستند.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در جریان بازدید رئیس عدلیه از نمایشگاه فناوری‌های دانش‌بنیان قضایی، با اشاره به نظارت یکی از شرکت‌های بخش خصوصی بر نحوه عملکرد اپراتورهای احراز هویت برخط ثنا، اظهار داشت: در قوه قضاییه برای اولین بار، مقوله نظارت در یکی از حوزه‌ها را به بخش خصوصی دانش‌بنیان واگذار کردیم.