مدیر مجتمع درمانی باباباغی تبریز گفت: موسسه خیرین باباباغی تبریز که در آن بیماران جذام و پوستی و همچنین بیماران رونی مزمن بستری هستند، آماده دریافت نذرها و کمک های نقدی و غیرنقدی آحاد مردم است.

به گزارش جارچی اخبار، میرهاشم میرکاظم پور روز یکشنبه ضمن اشاره به شرایط خاص بیماران بستری در مجتمع باباباغی تبریز، اظهار کرد: با توجه به بیماری های پوستی و جذام ساکنان این مرکز و نیز اضافه شدن تعدادی از بیماران روانی مزمن به مجموعه، نیاز به مساعدت های مردمی بیش از پیش شده است و در این راستا به شدت نیازمند کمک های افراد خیر و نیکوکاران هستیم.

وی با تبریک فرا رسیدن عید سعید قربان افزود: در این راستا کمیته ای ویژه در مجتمع باباباغی تشکیل و تیم هایی برای پذیرش نذور، قربانی ها و کمک های مالی مردم تشکیل شده است که به طور شبانه روزی در مرکز برای پذیرایی از مردم نوع دوست فعالیت می کنند.

میرکاظم پور اعلام کرد: شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۵۹۹۸۸۳۴۹۴ به نام موسسه خیرین باباباغی تبریز برای دریافت کمک های مالی مردم اختصاص یافته و شماره همراه ۰۹۰۵۴۶۵۶۳۳۴ نیز به صورت تمام وقت برای ایجاد هماهنگی های لازم در خدمت مردم است.

وی یادآور شد: با هماهنگی و همکاری اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی مقدمات و فضای لازم و کافی برای ذبح قربانی آحاد مردم که قصد اهدا به باباباغی را داشته باشند، در این مرکز فراهم شده است و آمادگی لازم برای دریافت دام زنده و گوشت قربانی را داریم.

میرکاظم پور با تاکید بر اینکه مجتمع درمانی باباباغی تبریز به دلیل حجم انبوه مسئولیت ها و نیز جامعه هدف خاص، همیشه و در هر شرایطی به کمک های مردمی نیاز دارد، اضافه کرد: با توجه به اینکه طی سال های اخیر بخش بیماران روانی مزمن بیمارستان رازی تبریز نیز به این مجتمع اضافه شده است، خدمات رسانی شایسته و بهینه به آنها با اعتبارات دولتی ممکن نیست.

به گفته وی هم اکنون تعداد ۱۲۶ خانوار جذامی و دارای بیمارهای پوستی و همچنین ۲۸۷ بیمار مزمن روانی در مجتمع درمانی باباباغی تبریز ساکن و بستری هستند.

باباباغی در زمان قاجاریه با توجه به اینکه تبریز در آن دوره ولیعهد نشین بود، تفرجگاه و شکارگاه ولیعهدهای آن زمان بود، تا اینکه در سال ۱۳۱۲ توسط وزارت بهداری وقت خریداری و بیماران جذامی را که تا آن تاریخ در آرپا دره سی واقع در جاده تبریز-اهر ساکن و وضع اسفباری داشتند، با ساخت تعداد ۴۰ اتاق کاهگلی به باباباغی انتقال و در آنجا اسکان داده شـدند.

با گذشت زمان و با مطرح شدن وضع بیماران جذامی در جامعه و زیر فشار افکار عمومی حاکمیت وقت مجبور شد به وضع بیماران جذامی بیشتر رسیدگی کند، تا اینکه در سال ۱۳۴۲ سازمان حمایت از جذامیان تشکیل می شود و تولیت و مدیریت جذامیان را به عهده گرفته و امکاناتی برای جذامیان در نظر گرفته می شود و تعدادی ساختمان خدماتی و درمانی در باباباغی ساخته می شود.

بعد از انقلاب اسلامی و در اجرای سیاست های حمایتی از اقشار مستضعف امکانات رفاهی و درمانی و پشتیبانی در جهت رفاه حال و حمایت از ساکنان باباباغی گسترش می یابد و جیره غذایی مرتب و کامل، احداث ساختمان های رفاهی از جمله حمام ۲۰ نمره ای زنانه و مردانه، تکمیل سالن اجتماعات، ساخت کتابخانه عمومی، اجرای طرح انتقال آب مشروب از شهر، انتقال گاز شهری، ساخت مرکز مخابرات، آسفالت جاده دسترسی، روشنائی محوطه، استخدام رسمی و به کارگیری ۵۰ نفر از فرزندان سالم بیماران در همین مجموعه ایجاد شد.

این مرکز دارای ۱۰۰ هکتار عرصه با زیربنای ۳۰ هزار مترمربعی است و به دو صورت آسایشگاهی و بستری اداره می گردد و دارای بخش های پاراکلینیکی بیمارستان شامل درمانگاه عمومی، داروخانه، رادیولوژی، آزمایشگاه، درمانگاه های زنان و زایمان، چشم پزشکی، دندانپزشکی، گوش و حلق و بینی و دندانپزشکی است.