سرپرست سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اقدامات انجام شده برای بازگشت کودکان بازمانده از تحصیل به مدرسه، گفت: تلاش بر این است که تا پایان شهریور ماه ۴ مرکز جامعهپذیری را برای بهبودیافتگان راه اندازی کنیم.
به گزارش جارچی اخبار، سید محمد نقیب سرپرست سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری درباره افتتاح مراکز یاور شهر جدید گفت: قرار است دو مرکز یاورشهر دیگر نیز افتتاح شود یکی از این مراکز برای بانوان است و دیگری مرکز آقایان است. البته قبل از یاورشهر قول داده بودیم که چند مرکز جامعهپذیری را نیز افتتاح کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۴ مرکز جامعپذیری آماده است که در مناطق ۵.۲۱، ۱۲ و ۱۶ قرار دارد. سه مرکز به طور کامل آماده است و یکی دیگر از مراکز نیز تا پایان شهریور نیز آماده خواهد شد. این مراکز برای مرحله بعد از استقرار در مراکز یاورشهر است.
سرپرست سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تصریح کرد: این زمانی که از یاورشهر بعد از درمان خارج میشوند به این مراکز میآیند هم از آنها صیانت شود و هم اشتغال برای آنها فراهم شود در واقع این مراکز کمک میکند تا این حلقه درمان و جامعهپذیری کامل شود. اگر انشاءالله مشکلی ایجاد نشود این ۴ مرکز تا پایان شهریور ماه افتتاح خواهد شد.
نقیب خاطرنشان کرد: البته در حال حاضر نیز یکی از مراکز یاورشهر آماده شده است و ۸۵ درصد پیشرفت پروژه داشته است و سعی میکنیم تا آبان ماه افتتاح کنیم. مرکز یاورشهری که قرار است برای مردان راه اندازی شود را نیز قول میدهیم تا پایان سال تکمیل کنیم.
وی ادامه داد: ما مراکز جامعهپذیری را افتتاح میکنیم تا بازگشت این افراد آسیبپذیر را به فضاهای آسیبزا پایین بیاوریم. در واقع این مراکز برای این است که هم فضایی برای استراحت باشد و هم جایی برای کار تا جامعهپذیری برای آن فرد اتفاق بیفتد و خانواده هم او را بپذیرد.
سرپرست سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری گفت: مراکز جامعهپذیری برای این است که حلقه مفقوده در درمان و جامعهپذیری معتادان را برطرف کند. مشکل جدی ما هم همین موضوع بود که بعد از اینکه براساس قانون ۶ ماه حضور معتادان متجاهر در مرکز به پایان رسید این افراد دوباره به خیابان باز میگشتند. تمرکز ما با توجه به مراکز جامعهپذیری برای این است که این افراد دوباره به فضای سابق برنگردند.
نقیب درباره اینکه در سالهای گذشته حضور معتادان متجاهر از سایر شهرها به تهران اعلام شده بود آیا در حال حاضر نیز با چنین مواردی مواجه هستیم، گفت: درصدی از شهرستانها هستند شاید کمتر از ۲۰ درصد از شهرستانها باشند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره بازگشت کودکان کار به مدرسه گفت: یکی از موضوعات ما درخصوص کودکان کار این بود که بخش زیادی از این کودکان قادر به تامین کتابهای درسی نبودند و در این زمینه رایزنیهایی با آموزش و پرورش انجام شده تا انشاءالله این مشکل رفع شود. موضوع بعد این است که سایر لوازم التحریر نیز آماده شده و در اختیار کودکان کار قرار خواهد گرفت.
سرپرست سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری با بیان اینکه لوازم التحریر تا سقف ۴ هزار نفر برای کودکان کار آماده کرده ایم، گفت: ما باید کاری کنیم که همان اتفاقی که برای فرزندان خودمان انجام میدهیم برای این کودکان نیز انجام دهیم.
نقیب درباره ثبت نام این کودکان در مدارس نیز گفت: هماهنگیهای لازم در حال انجام است تا اگر کودکی بازمانده از تحصیل است در مراکز پویاشهر ثبت نام کرده و کمک کنیم تا این کودکان به بتوانند به مدارس عادی بازگردند.
سرپرست سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تصریح کرد: ما تلاشمان این است که این کودکان هم بتوانند در مدارس عادی تحصیل کنند. درخصوص کودکان اتباع مجاز نیز همین خدمات ارائه خواهد شد.