عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: همه می‌دانیم که تا موانع و مسئله تحریم و FATF وجود ندارد ما نتیجه نمی‌گیریم، ما اکنون باید بدنبال این باشیم از منابع مالی خودمان در چین تجهیزات تجدیدپذیر را وارد کشور کنیم.

به گزارش جارچی اخبار، حمیدرضا صالحی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره پروژه کمربند-جاده و امکان توسعه تجدیدپذیرها در ایران اظهار داشت: ابتکار کمربند و جاده یک پروژه استراتژیک است که چین در راستای جاده ابریشم بدنبال اجرای آن است و چند سالی است که شروع شده و یکی از بخش‌های مهم آن در کشور پاکستان در حال اجرا است به این ترتیب که در این کشور ۴۸ میلیارد یورو تخصیص داده شده است.

وی درباره عدم اجرای پروژه در ایران گفت: چینی‌ها اعلام کردند که به لحاظ سرمایه‌گذاری روی پاکستان و عربستان تمرکز کرده‌اند زیرا این کشورها از نظر رنکینگ سرمایه‌گذاری در شرایط امن‌تری قرار دارند ما حتی خواستیم در پروژه‌های انرژی کمربند-جاده مشارکت کنیم اما چین تمایل نشان نداد زیرا ایران به خاطر عدم حضور در FATF رابطه بانکی ندارد و نمی‌تواند برای استفاده از ظرفیت‌های مالی در پروژه‌ها مشارکت کند.

این عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تصریح کرد: همه می‌دانیم که تا موانع و مسئله تحریم و FATF وجود ندارد ما نتیجه نمی‌گیریم، ما اکنون باید بدنبال این باشیم از منابع مالی خودمان که در چین داریم تجهیزات تجدیدپذیر را وارد کشور کنیم زیرا کمبود انرژی داریم و این مسئله را تنها با تجدیدپذیرها می‌توانیم حل و فصل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ما باید بتوانیم پنل را از کشور چین خریداری کنیم تا ۹ ماه آینده و در فصل تابستان کمبود برق را کاهش دهیم زیرا ناترازی برق روی رفاه مردم، امنیت انجام پروژه‌ها تاثیر دارد ضمن اینکه باید نسبت به تولید برق پاک و مطمئن اقدام کنیم و در این رابطه از ورود به هر مسیری که ما را بیشتر دنیا وصل کند و هر اقدامی که بیشتر بتوانیم بین‌المللی شویم و با دنیا ارتباط داشته باشیم دریغ نکنیم چراکه در این صورت پروژه‌های بیشتری تعریف شده، حرفه‌ای‌تر می‌شویم و می‌توانیم مشکلات‌مان را کمتر کنیم، مردم نیز رفاه بیشتری خواهند داشت و رونق بیشتری را در اقتصاد شاهد خواهیم بود علاوه بر این می‌توانیم در حوزه تجدیدپذیرها توسعه بیشتری دنبال کنیم.

صالحی گفت: اکنون تمام دنیا برای تجدیدپذیرها روی کمک چین حساب می‌کنند ما نیز می‌توانیم در این حوزه همکاری‌هایی با این کشور داشته باشیم. چین ظرفیت تولید سالانه ۱۸ هزار مگاوات پنل خورشیدی را دارد، این پنل‌ها کیفیت خوبی هم دارند، ما نیز باید سرمایه‌گذاری کنیم و تجهیزات مورد نیاز را علاوه بر استفاده از توان داخل؛ وارد کنیم تا پروژه‌ها زودتر به سرانجام برسند.

وی با بیان اینکه تجدیدپذیرها راهکار اصلی کنترل آلایندگی هوا در کشور هستند، افزود: سال‌های پیش‌رو گرمای بیشتری را شاهد خواهیم بود و برای کاهش مشکلات مربوط به این شرایط تجدیدپذیرها برای ما یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است که از مسیر آنچه در اهداف یک کمربند-یک جاده تعریف شده؛ می‌توانیم نسبت به توسعه صنعت برق پاک در کشور اقدام کنیم.

این عضو اتاق بازرگانی خاطرنشان کرد: ما هنوز نتوانسته‌ایم از شیب پایین صادرات برق خارج شود و در جایگاه اصلی قرار بگیریم، از طریق تجدیدپذیرها این امکان را داریم که صادرات را با ایجاد زیرساخت جلو ببریم