تعویق در آغاز برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه هشت عضو اوپک‌پلاس، قیمت نفت را بیش از یک دلار به ازای هر بشکه افزایش داد.

به گزارش جارچی اخبار به نقل از رویترز، در پی تصمیم هشت عضو ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش موسوم به اوپک‌پلاس برای تأخیر یک ماهه در اجرای تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای خود (افزایش عرضه روزانه ۱۸۰ هزار بشکه‌ای) تا پایان دسامبر، قیمت نفت در معامله‌های روز دوشنبه (۱۴ آذر) بیش از یک دلار افزایش یافت، در حالی که بازار منتظر تحولات انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا و نشستی کلیدی در چین مانده است.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۴ و ۲ دقیقه بامداد روز دوشنبه به وقت گرینویچ با یک دلار و ۱۸ سنت یا ۱.۶۱ درصد افزایش به ۷۴ دلار و ۲۸ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، نفت خام دبلیوتی‌آی آمریکا با یک دلار و ۲۱ سنت یا ۱.۷۴ درصد افزایش، ۷۰ دلار و ۷۰ سنت برای هر بشکه داد و ستد شد.

هشت عضو ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) متشکل از عربستان سعودی، روسیه، عراق، امارات متحده عربی، کویت، قزاقستان، الجزایر و عمان تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای خود را برای یک ماه دیگر تا پایان دسامبر ۲۰۲۴ تمدید کردند.

هشت عضو اوپک‌پلاس در ماه سپتامبر هم موافقت کرده بودند که برنامه خود را برای افزایش تدریجی تولید نفت (روزانه ۱۸۰ هزار بشکه) از ماه اکتبر تا ماه دسامبر به مدت ۲ ماه به‌تعویق بیندازند.

تحلیلگران مؤسسه آی‌ان‌جی در یادداشتی گفتند: در حالی که تأخیر در اجرای برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اوپک‌پلاس تا ژانویه تحول اساسی ایجاد نمی‌کند، این شرایط بازار را مجبور به بازنگری در راهبرد اوپک‌پلاس می‌کند.

طبق گفته این تحلیلگران، این تأخیر، انتظار بعضی از اعضای اوپک‌پلاس را برای افزایش تولید برنامه‌ریزی شده کاهش داد.

تحلیلگران مؤسسه آی‌ان‌جی اعلام کردند که تأخیر در اجرای برنامه تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اوپک‌پلاس به این معناست که شاید اعضای این ائتلاف بیش از آنچه که بسیاری تصور می‌کنند مایل به حمایت از قیمت‌ها هستند.

شاخص‌های برنت و دبلیوتی‌آی هفته گذشته به ترتیب حدود ۴ و ۳ درصد کاهش داشتند، زیرا تولید بی‌سابقه نفت ایالات متحده آمریکا بر قیمت‌ها تأثیر گذاشته است، اما هر دو شاخص روز جمعه (۱۱ آبان) به دلیل گزارش‌هایی مبنی بر احتمال حمله تلافی‌جویانه ایران به رژیم صهیونیستی در روزهای آینده، افزایش یافتند.