استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: برای بهبود شاخص‌ها و ارتقای جایگاه آذربایجان شرقی تلاش خواهم کرد

به گزارش جارچی اخبار،  بهرام سرمست یکشنبه در نشست هم اندیشی با مدیران رسانه استان اظار داشت: فکر می‌کنم حتما شاخص اقتصادی را بهبود خواهم داد. اگر روزی نتوانستم، حتما عذرخواهی می‌کنم و شاید هم استعفا دهم. هرچند بهبود همه شاخص‌ها برعهده رییس جمهوری و استاندار نیست و اقتصاد جهانی شدن و تحریم‌ها هم در این میان نقش دارند

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه برای رزومه‌سازی و استانداری به این استان نیامده‌ام اظهار داشت: آمده‌ام به استان خودم خدمت کنم و اثری ماندگار در اواخر خدمتم به جا بگذارم، وفاق ملی با استفاده از تمامی ظرفیت‌ها عملی شود

وی با تبیین برخی اهدافش، به فعلیت رساندن تمام ظرفیت‌ها و هماهنگ کردن حرکات متعارض یا به ظاهر متعارض، مدیریت رویدادهای ناهمگون، بهره‌مندی از هنر وفاق و هم‌افزایی را از آن جمله عنوان کرد و گفت: مهمترین وظیفه و اختیار استاندار، به فعلیت رساندن تمام ظرفیت‌ها و هماهنگی تمام حرکت‌ها است،

سرمست انسان را نقطه کانونی تحول عنوان کرد و گفت: در یک زمانی از توسعه سیاسی و وقتی دیگر از توسعه فرهنگی صحبت کردیم؛ اما اکنون معتقدم که توسعه پایدار مثلثی دارای سه ضلع و مبتنی بر توسعه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی است که باید همه ابعاد آن را در استان‌مان دنبال کنیم. توسعه سیاسی بدون توسعه فرهنگی و برعکس ممکن نیست و هیچ یک بر دیگری اولویت ندارند و همه به هم وابسته هستند. اگر توسعه بر محوریت انسان نباشد، توسعه ناهمگون اتفاق می‌افتد

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر لزوم حمایت از نخبگان فرهنگی و مفاخر تاریخی و علمی گفت:اصحاب رسانه برای اعتلای فرهنگ، اقتصاد، سیاست، پیشرفت و توسعه استان دغدغه مند هستند و امیدواریم با همفکری و تبدیل ایده‌ها به عمل بتوانیم رسالت تاریخی خود به استان را ادا کنیم.

سرمست با بیان ایتکه بسیاری از آمارها نیازمند اصلاح و بازبینی دارد،اظهار کرد: آذربایجان شرقی از جایگاه و نقش تاریخی خود به صورت فرساینده و کاهنده دور شده است.

وی ادامه داد: کارهای فرهنگی باید در چارچوب‌های ملی و فراملی دنبال شود و بتوانیم فرهنگ خطه خود را باور و آن را رشد دهیم

سرمست با بیان اینکه بودجه‌های عمرانی فقط پنج درصد بوده بقیه بودجه‌ها هزینه‌ای است، اظهار کرد: باید اعتبارات و طرح‌های ویژه‌ای در این راستا دنبال شود.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه از زمان پیش از معارفه به عنوان استاندار، اَبرپروژه‌های مهم استان چون انتقال آب ارس به تبریز و احیای دریاچه ارومیه را دنبال می‌کند، افزود: باید پیش از احیا دریاچه ارومیه خود ستاد احیا را احیا می کردیم که در داخل سه استان کوچک سازی شده بود و این کار را به شکل ملی انجام دادیم

سرمست با اشاره مجدد به احیای ستاد احیای دریاچه ارومیه، گفت: برخی اقدامات گذشته در راستای احیای دریاچه باید بازبینی و بروزرسانی شود.

وی ادامه داد: تعداد ۲۶ اقدام عملی در گذشته برای احیای دریاچه تعریف شده ولی تراز دریاچه ارومیه امروز در حد ثابت مانده است که خلا تمام این اقدامات، بهره نگرفتن از ظرفیت مجامع محلی، گروه‌های فرهنگی و اجتماعی محلی و رسانه ها است.

سرمست با اشاره به وجود پیشنهاداتی چون استفاده از پنل‌های خورشیدی در حوضه دریاچه ارومیه، گفت: اقدامات مربوطه در حال بازبینی بوده و این دریاچه باید به عزم ملی تبدیل شود.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این‌که هیچ یک از زیرساخت‌ها برای ایفای نقش تاریخی استان جهت مبادله‌های تجاری آماده نیست، گفت: طرح توجیهی در این خصوص تهیه و به دولت ابلاغ شده که در صورت تایید، جهشی در ارتباط با مبادلات تجاری مستقیم و غیرمستقیم با ۶ کشور اتفاق می‌افتد.

وی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت اتاق بازرگانی برای توسعه تجارت نهایت استفاده را کرد، افزود: از هر کسی که بخواهد گامی در راه توسعه استان بردارد یا قلمی در این مسیر بزند، حمایت می‌کنیم.

سرمست با تاکید بر اینکه کارنامه و برنامه مدیران برای انتصاب ارزیابی می‌شود، اظهار کرد: پس از انتشار خبر عدم قطع مازوت سوزی در تبریز به روش های مختلف و از طریق افراد مختلف پیگیری کردیم و قول بررسی و رفع مشکل را گرفتیم، ما اجازه آسیب دیدن مردم را نمی‌دهیم.

وی با بیان اینکه باید احیای هویت فرهنگی و فرهنگ استان را در چارچوب فرآیندهای فروملی و فراملی دنبال کرده و به اصالت هنر بویژه در استان‌مان باور داشته باشیم، اظهار کرد: اصالت‌ها و ارزش‌ها به سمت میرایی و فراموشی می‌رود. با کمال افتخار ما همیشه شهر اولین‌ها بودیم و دارای اولین مدارس نوین و دانشگاهی مانند ربع رشیدی در ۷۰۰ سال پیش بوده‌ایم که اولین دانشگاه جامعه اسلامی به شمار می‌آید. باید برای هویت ملی استانمان تلاش کنیم و قدر داشته‌هایمان بویژه نخبه‌های فرهنگی، مفاخر تاریخی و اصالت‌های خود را بدانیم.

سرمست با تبیین برخی اولویت‌های کاری‌اش، اضافه کرد: بودجه‌های عمرانی تنها پنج درصد از بودجه‌های ما است. بنده قبل از استاندار شدن به چند مگا پروژه فکر کرده‌ام که یکی از مهم‌ترین آنان انتقال آب ارس است که به مشکل خورده بود. معتقدم که عمل من است که باید خودش را تبیین و تبلیغ کند.

استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه باید از فرصت حضور پزشکیان بهره‌مند شویم، اظهار کرد: از وزرا برای طرح مسایل و مشکلات استفاده کنیم. بنده گذشته‌نگر نیستم و انتصاب مدیران بر اساس کارنامه و برنامه خواهد بود. برخی در انتصابات فرماندار و معاون سیاسی بنده به دنبال بمب خبری بودند، درحالیکه اصل برای ما در انتصابات، سوابق اجرایی و رزومه فرد است.

سرمت در ادامه با بیان اینکه با وجود اینکه شاهراه ارتباطی اروپا و آسیا بودیم، امروز هیچ یک از زیرساخت‌های ما برای این انجام مبادلات تجاری با کشورهای همجوار فراهم نیست، اظهار کرد: آئین نامه اجرایی و مصوبه آماده شده و طرح تفصیلی و توجیهی به صورت مجلل به دولت ارایه شده و به محض ابلاغ، قطعا شاهد جهشی در ارتباط استان با کشورهای همجوار که فقط آذربایجان و ارمنستان نیست، خواهیم بود.

وی با بیان اینکه توسعه تجارت می‌تواند پیشران توسعه پایدار و موتور محرک اقتصاد و تولید باشد، گفت: ضمن بازدید از کارخانجات و از نقش اتاق بازرگانی هم برای توسعه روابط تجاری نهایت استفاده را می‌کنیم. اتاق بازرگانی ما به لحاظ قدمت اولین اتاق و به لحاظ توان، بسیار توانمند و فرصت بزرگی برای بخش خصوصی است.

سرمست افزود: کریدورهای آزادراهی و ریلی و جاده‌ای، پروژه‌هایی هستند که دنبال می‌کنیم و برای استان حیاتی هستند. هر چند بودجه‌های عمرانی، ناکافی است، اما تلاش می‌کنیم. می‌خواهیم از ظرفیت مجمع نمایندگان استان نهایت استفاده را کنیم و بنده اصلا هم دنبال این نیستم که به نام من تمام شود، هر کسی می‌خواهد قدمی در راه بهبود شاخص‌های استان برداشته و قلمی بزند، استقبال می‌کنیم و برای ما ارزشمند است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه نمایندگان ما در کمیسیون تلفیق حضور ندارند و مجبوریم با واسطه با مسئولان امر صحبت کنیم و ظرفیت‌هایمان را در رابطه با ردیف و بودجه حداکثری کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی بیان کرد: در ارتباط با مدیران و مجموعه عوامل انسانی استان، هر کسی از استان ما در تهران دارای پست و مقامی شود، حتی نظری مخالف بنده در زمینه سیاسی هم داشته باشند، مایه خرسندی و خوشنودی ما بوده و تا حد توان کمک می‌کنیم. می‌خواهیم از ظرفیت نخبگان و نیروهای انسانی نهایت استفاده را کنیم.

وی  خطاب به اهالی رسانه گفت: شما این فضا را در اختیار دارید که نقد بی‌رحمانه، اما منصفانه نسبت به من داشته باشید. اگر دکتر پزشکیان پنج دوره در استان به عنوان نماینده مردم حضور نداشت، انتظارات به این شدت نبود. بنده به محض انتشار خبر نبود نام تبریز در بین شهرهایی که مقرر شده بود مازوت از نیروگاه‌هایشان حذف شود از طرق مختلف پیگیر رفع مشکل مازوت سوزی نیروگاه تبریز از سوی مسئولان کشوری شدم.

استاندار آذربایجان شرقی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درخصوص قطع درختان باغ گلستان تبریز، از دغدغه‌مندی اصحاب رسانه نسبت به این موضوع تشکر کرد و گفت: این اقدام براساس مصوبه شورای تامین استان در دولت قبل اتفاق افتاده و ما در مقابل عمل انجام‌شده قرار گرفته‌ایم؛ اما جوانب موضوع را بررسی و پیگیری خواهم کرد تا اقدامی برخلاف منافع مردم و شهر صورت نگیرد.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه‌های مسئول باید نسبت به این مسأله پاسخگو باشند، افزود: این اقدام در راستای تامین امنیت آن منطقه انجام شده و تاکنون نیز مخالفتی از سوی دستگاه‌ها ندیده‌ام. البته نسبت به هویت تاریخی شهر تبریز حساس هستیم، اما دغدغه تامین امنیت هم مهم است.

در این نشست مدیران رسانه دغدغه های خود را در خصوص مسائل مختلف استان با استاندار در میان گذاشتند.