دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی گفت: اوایل سال آینده درباره منطقی کردن تعرفه بین کشورها در ترکیه جلسه‌ای برگزار می‌شود که یک توافقنامه بزرگ است که باید کشورها یکسری را اصلاحات را در نظر بگیرند و به اجرا برسانند.

به گزارش جارچی اخبار، اسد مجیدخان، دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) در نشست خبری امروز با بیان اینکه تهران میزبان مفتخر میزبانی سازمان اکو در سال ٢٠٢۴ بود و اخیرا بیست هشتمین اجلاس وزرای اکو در مشهد برگزار شد، اظهار داشت: اجلاس وزرای اکو بالاترین مرجع تصمیم گیری است و در اجلاس وزرای درباره کار شورا برای سال آینده تصمیم گرفته می‌شود و نقشه راه سال آینده را ارایه می‌دهند.

وی ادامه داد: در تجربه ٣٧ ساله کار سیاسی و حضورم در سازمان بین‌المللی‌ کمتر به سازمانی با ویژگی‌های اکو برخوردم که کشورهای عضو از نظر اقتصادی فرهنگی، تاریخی  و‌قومی با هم همپوشانی و اشتراکات داشته باشند.

دبیر کل سازمان اکو با بیان اینکه جلسه شورای ورزا در مشهد از این جهت حایز اهمیت بود که ایران آخرین بار این جلسه درسال ٢٠١٣ میزبانی کرد، گفت: این جلسه در شهر مقدس مشهد برگزار شد که مورد قبول امت اسلامی است و برگزار این جلسه در مشهد بُعد معنوی این سازمان را بیشتر برجسته و اشتراکات مذهبی کشورهای عضو را نمایان کرد و تمام اعضای اکو و اعضای ناظر و نهادهای ناظر و شرکای بین‌المللی اکو هم در این جلسه حضور داشتند.

مجیدخان افزود: برگزاری جلسه ورزای اکو در مشکل فرصت خوبی برای تقدیر از ریاست موفق ایران در سال ٢٠٢۴ بود که توانست تاب آوری اکو را برای گسترش اقتصاد درون منطقه‌ای را ایجاد کند و در این اجلاس بیانیه مشهد مورد تایید وزرا قرار گرفت.

وی با بیان اینکه ریاست سازمان اکو در سال ٢٠٢۵ با قزاقستان خواهد بود، اظهار داشت: شعار سال آینده اکو ؛ پیشبرد اقتصاد و حمل و‌نقل پایدار خواهد بود.

دبیر کل سازمان اکو ادامه داد: یکی از اهداف اجلاس وزرای اکو تاکید بر اصلاحات جامع اکو و اثربخشی آن برای مردم منطقه و کشورهای عضو بود که این تصمیم در راستای تغییرات عرصه جهانی گرفته شد.

مجیدخان با اشاره به سند جدید چشم انداز اکو تاکید کرد: آخرین سند چشم انداز اکو در سال ٢٠١٧ در اسلام آباد تصویب شد و سال پایان این سند سال ٢٠٢۵ و برای سند جدید به دوره گذار  نیاز است و شورای ورزا این موضوع را به دبیرخانه محول کرد که نقشه راه برای برنامه‌های سال آینده اکو ترسیم کند که اهداف جدید و قابل اجرا را برای ۵ تا ١٠ سال آینده تعریف قرار داد تا در دستور کار سران کشورهای عضو اکو قرار بگیرد از این رو طوفان فکری درباره نقشه راه در سند چشم انداز جدید خواهیم داشت.

دبیر کل سازمان اکو با اشاره به تاکید بر موضوع تجارت بین کشورهای عضو اظهار داشت: یکی از تحولات بسیار مهم امسال با ریاست ایران که پیشرفت چشمگیری در آن حاصل شد، توافقنامه تجارت بین کشورهای عضو بود که در جلسه اخیر ایران از کشورهایی که هنوز این توافقنامه را امضا نکرده بود خواست این توافقنامه را امضا و تأیید کنند و قرار بر این شد که اصلاحاتی در این سند انجام شود. اوایل سال آینده در ترکیه در این باره جلسه‌ای برگزار می‌شود که یک توافقنامه بزرگ است درباره منطقی کردن تعرفه بین کشورها که باید یکسری را اصلاحات را در نظر بگیرند و به اجرا برسانند.

وی تاکید کرد: یکی از چالش‌های مهم اکو عدم توانایی برقراری گفتمان بین ورزای اقتصادی کشورهای عضو است و در جلسه اخیر مشهد بر گفتمان بین وزرای اقتصادی کشورهای عضو تاکید شد که بتوانیم پرداخت‌های مالی را انجام دهیم بدون اینکه کشورها در ریسک تحریم‌ها قرار بگیرند و قرار بر این شد که در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی بیشتر به این موضوع پرداخته شود.

مجید خان افزود: یکی از چالش‌ها در پرداخت‌ها و تامین مالی پروژه‌های بین کشورهای عضو به‌ویژه پروژه‌ای ریلی است و گفتمان وزرای اقتصادی می‌تواند در تامین هزینه این پروژه‌ها بسیار کمک کننده باشد. ‌