معاون درمان سازمان تامین اجتماعی، آماری از تعداد خانه‌های بهداشت کارگری و فوت کارگران بر اثر حادثه کار ارائه داد؛ او خواستار اصلاح قوانین این حوزه شد.

به گزارش جارچی اخبار، شهرام غفاری  که در چهاردهمین جشنواره ملی کارفرمایان سلامت محور و خانه‌های بهداشت کارگری برتر سخن می گفت اظهار کرد: سلامت، پایه و اساس توسعه باید باشد. موضوع سلامت نیروی کار به شدت کلیدی است. مساله فراتر از تقدیر کردن است.

غفاری اضافه کرد: ۱ میلیون و ۲۳۰ هزار کارگاه در کشور داریم که ۱۵ میلیون نفر شاغل در آن‌ها هستند. ۸۵ درصد آنها زیر ۵ نفره هستند و در بحث بهداشت و ایمنی آن‌ها چندان حرفی برای گفتن نداریم. ما در زمینه کارگاه‌های ۵۰ تا ۵۰۰ خوب عمل کردیم که ۵۷۰۰ خانه بهداشت و سلامت کارگری در کارگاه‌های یادشده ایجاد کردیم.

وی تصریح کرد: علیرغم توفیقات کسب شده راه بسیار زیادی در ادامه داریم و هنوز اکثریت کارگاه‌ها فاقد چنین خانه‌هایی هستند. تاکنون در نیمه امسال ۷۳۰ کارگر طبق آمار ما فوت کرده و چند برابر این مقدار کارگر معلول داریم‌.

معاون درمان تامین اجتماعی گفت: شعار انجمن بین‌المللی تأمین اجتماعی (ایسا) رساندن حوادث کار و مرگ و میر ناشی از کار کارگران به صفر است. وظایف اما در ایران بین وزارتخانه‌ها تقسیم شده و قوانینی نیز داریم که مانع کار در حوزه سلامت کارگری شده است. مثلا ما برای صنعت آلاینده و مضر به حال کارگر امتیاز قائل شدیم و گفتیم کارگران در این بخش ۱۰ سال زودتر بازنشسته سخت و زیان آور شوند. این باعث شده که کارگر از آلودگی محیط کار خود استقبال کند. ما باید در این حوزه اصلاح ساختاری و قانونی بکنیم.

دراین نشست، از برگزیدگان حوزه سلامت و بهداشت جامعه کارگری شامل شرکت‌های خصوصی و مدیران حوزه کار و تامین اجتماعی و وزارت بهداشت و خانه‌های بهداشت برگزیده تقدیر شد.

گفتنی است، بیشترین جوایز این جشنواره به استان‌های قزوین، فارس و همدان و خوزستان رسید